مداحی هیچ‌گاه در زمان حیات امام(ره) به جماران راه پیدا نکرد

دبیرکل مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم گفت: امام(ره) هیچگاه غلو در عزاداری را نسبت به خودشان تحمل نمی‌کردند؛ بنابراین مداحی‌ هیچگاه در جماران راه پیدا نکرد. البته مسلم است که من نمی‌خواهم بگویم مداحی بد است؛ بسیار هم خوب است اما باید از نظر کاربرد الفاظ، واژه‌ها، کیفیت گفتار و سند رعایت شود.

کد خبر : 128624
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 اردیبهشت 1400 - 12:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایلنا، آیت‌الله حسین موسوی تبریزی در واکنش به برخی بی‌اخلاقی‌هایی که از تریبون مراسم شب‌های قدر نسبت به وزیر امور خارجه صورت گرفت، گفت: متاسفانه مساله توهین از تریبون‌ها در جامعه ما امری شایع است که حتی از پیش از انقلاب نیز رواج داشته و نه تنها در موقعیت‌های مذهبی که در موارد سیاسی نیز رخ می‌دهد.

وی یادآور شد: زمان حضرت امام(ره)، از ابتدای ورود ایشان به ایران تا هنگامی که به رحمت خدا بروند یک مداح پیدا نمی‌کنید که در حسینیه جماران بیاید و صحبت کند. حداکثر ماه محرم تنها چند روز مرحوم آقای کوثری که از روحانیون و واعظ معروف قم بودند که انسان بسیار باسوادی بودند و کلمات را در رابطه با روضه رعایت می‌کردند و برای سخنرانی و مداحی دعوت می‌شدند.

دادستان کل انقلاب منصوب امام خمینی(ره) با بیان اینکه امام ریا کاری و تبلیغ را تحمل نمی‌کردند، اظهار داشت: برای مثال به یاد دارم که مرحوم آقای حجازی که نماینده دور اول تهران بودند بنا شد سخنرانی کنند؛ هنگامی که صحبت را شروع کردند بسیار با الفاظ غلو آمیز از امام تعریف کردند، ایشان ناراحت شدند و گفتند این حرف‌ها نباید گفته شود؛ یا در دوره اول خبرگان رهبری که مرحوم آیت‌الله مشکینی که از بزرگان و علما بودند، صحبت کردند و ایشان هم با یک تعبیراتی که امام دوست نداشت صحبت کردند و حضرت امام فرمودند که من تعجب می‌کنم از جناب آقای مشکینی که با این عبارت من را تعریف کردند چنین برخوردهایی باید جمع شود.

وی تاکید کرد: امام(ره) هیچگاه غلو در عزاداری را نسبت به خودشان تحمل نمی‌کردند؛ بنابراین مداحی‌ هیچگاه در جماران راه پیدا نکرد. البته مسلم است که من نمی‌خواهم بگویم مداحی بد است؛ بسیار هم خوب است اما باید از نظر کاربرد الفاظ، واژه‌ها، کیفیت گفتار و سند رعایت شود. شاید در یک مجلس مردم با حرف‌های از سر احساسات  عزاداری کنند اما فردا که در جای دیگر که احساسات نیست و  تحقیق مد نظر است آن چه را که شنیدند نقل کردند  و گفتند اگر امام حسین به خاطر مسئله‌ای کشته شده چه ارزشی داشته است؟ باید پاسخ داد.

آیت‌الله موسوی تبریزی گفت: عزاداری‌هایی که مداح‌ها با آن حسین، حسین گفتن‌شان راه می‌اندازند قداست و تقدس را از بین می‌برند. زمانی بزرگان جمع می‌شدند و حواس‌شان به جوان‌ترها که مداحی می‌کردند بود، اما متاسفانه این امر از بین رفته است و همه چیز بی‌محتوا شده.

وی ادامه داد: هنگامی که عزاداری‌ها بی محتوا شود چون جمعیتی جمع شده است سیاسی کاری می‌کنند، گاهی هم پول‌های کلانی گرفته می‌شود؛ اما آنچه که مسلم است سیاسی کارها از منبری‌های ساده‌اندیش استفاده می‌کنند تا اهداف سیاسی خودشان را پیش ببرند؛ لذا کشور ما به این آلوده شده است که  اولین ضربه را به عزاداری شب‌های قدر که انسان ساز است می زنند.

دبیرکل مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم عنوان کرد: متاسفم از این که این مسائل پیش آمده و جلویش هم گرفته نمی شود، در نزدیکی انتخابات اهداف سیاسی دنبال می شود در صورتی که مداحی‌های بی‌محتوا جز این که عقاید مردم، نظام و انقلاب را تضعیف کنند فایده ای ندارد.

 


 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.