پاسخ معمای خواب آور بودن “ملاتونین” در بدن کرم‌ها

ملاتونین به عنوان یک مکمل غذایی برای بهبود خواب و از بین بردن “جت لگ” استفاده می‌شود اما مکانیسم آن هنوز مشخص نیست اکنون محققان دانشگاه کنتیکات(University of Connecticut) آمریکا در مطالعه اخیرشان نشان داده‌اند که ملاتونین به کرم‌ها نیز کمک می‌کند تا بخوابند به همین دلیل محققان تصور می‌کنند ممکن است روند مکانیسم آن در بدن ما را نیز یافته باشند.

کد خبر : 123460
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 آبان 1399 - 1:10

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایسنا، بدن ما در تاریکی ملاتونین تولید می‌کند. ملاتونین یک هورمون است اما می‌توانید آن را به راحتی به عنوان مکمل از داروخانه‌ها و فروشگاه‌ها خریداری کنید. این ماده به طور گسترده‌ای توسط بزرگسالان و برخی کودکان استفاده می‌شود.

ملاتونین به گیرنده‌های ملاتونین در مغز متصل می‌شود تا اثرات خواب آور خود را تولید کند. یک گیرنده را به عنوان یک قفل و ملاتونین را به عنوان کلید در نظر بگیرید. دو سوراخ قفل برای ملاتونین در سلول‌های مغزی انسان، MT۱ و MT۲ هستند اما تاکنون دانشمندان واقعاً نمی‌دانستند که هنگام باز شدن این قفل‌ها، چه اتفاقی می‌افتد.

اکنون دانشمندان علوم اعصاب دانشکده پزشکی دانشگاه کنتیکت این فرآیند را از طریق آزمایش بر روی کرم‌های الگانس شناسایی کرده‌اند. هنگامی که ملاتونین در گیرنده MT۱ در مغز کرم قرار می‌گیرد، کانال پتاسیم را که به کانال BK معروف است، باز می‌کند. یک عملکرد اصلی کانال BK در سلول‌های عصبی محدود کردن ترشح کننده‌های عصبی است. آنها مواد شیمیایی هستند که توسط سلول‌های عصبی برای ارتباط با یکدیگر استفاده می‌شوند.

هنگام بررسی عوامل مرتبط با کانال BK، محققان دریافتند که گیرنده ملاتونین برای کانال BK برای محدود کردن انتشار انتقال دهنده عصبی مورد نیاز است. آنها دریافتند که ملاتونین با فعال کردن کانال BK از طریق گیرنده ملاتونین باعث به خواب رفتن کرم‌ها می شود. کرم‌هایی که فاقد ترشح ملاتونین، گیرنده ملاتونین یا کانال BK هستند، زمان کمتری را می‌خوابند.

در واقع تحقیقات زیادی در مورد خواب کرم انجام شده است اما محققان این مطالعه دریافتند خواب بین کرم‌ها و پستانداران مانند انسان و موش مشابه است. محققان امیدوارند با کسب اطلاعات بیشتر در مورد روابط بین کانال BK، خواب و تغییرات رفتاری، عملکرد ملاتونین را بهتر درک کنند و همچنین به افرادی که از سایر بیماری‌های مرتبط با کانال BK رنج می‌برند نیز کمک کنند.

 


 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

6 − دو =