علل و آمار خودکشیها طبق سالنامه پزشکی قانونی
رئیس گروه دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی به مناسبت روز جهانی خودکشی به تشریح علل و امار خودکشی پرداخت
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایسنا، حسین اسدبیگی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت خودکشی در ایران و جهان، اظهار کرد: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی سالانه یک میلیون نفر بر اثر خودکشی فوت میکنند و این یعنی در هر ۶۰ ثانیه یک نفر در دنیابر اثر خودکشی جان خود را از دست میدهد.
وی همچنین درباره وضعیت آمار خودکشی در ایران نیز گفت: طبق خلاصه سالنامه پزشکی قانونی، در سال ۹۸، ۵۱۴۳ نفر خودکشی کامل داشتند که از این تعداد ۳۶۲۶ نفر از آنها مرد و ۱۵۱۷ نفر از آنها زن بودند، این درحالیست که در سال ۹۷ طبق این گزارش، ۵۱۰۱ نفر بر اثر خودکشی کامل فوت کردند.
اسدبیگی در ادامه درباره علت میزان بالای خودکشی در جمعیت مردان نسبت به جمعیت زنان به ارائه توضیحاتی پرداخت و بیان کرد: تحقیقات نشان داده است که در تمام جوامع، چه در ایران و چه در سایر کشورهای دیگر، خودکشی منجر به فوت در مردان از زنان بیشتر است، اما اقدام به خودکشی در جمعیت زنان بالاتر است که ممکن است زنان برای جلب توجه یا ترساندن، تعداد اندکی قرص بخورند و حالشان هم خوب شود، اما باید این را هم در نظر گرفت که برخی سموم مهلک هستند و مرگآوری زیادی دارند و نباید به راحتی در دسترس مردم قرار گیرند.
اسدبیگی با بیان اینکه نرخ خودکشی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۰.۸ درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: زمانی که روند آمارهای خودکشی مورد بررسی قرار میگیرد نشان میدهد که هر ساله آمار خودکشی در جهان افزایش مییابد و یکی از دلایل اصلی نرخ افزایش خودکشی افزایش جمعیت است.
رئیس گروه دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی کشور ادامه داد: البته همیشه عوامل مختلف زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی نیز برای تمام مشکلات اجتماعی ذکر میشود که یکی از این عوامل اجتماعی مهم در جامعه بیثباتی مسائل اقتصادی و اجتماعی است، زیرا افراد با مشاهده افزایش قیمتهای خودرو، زمین، ملک و سایر اجناس ممکن است دچار ناامیدی شوند که با گذشت زمان، امید افراد نسبت به بهبود معیشتشان کاهش مییابد.
افرادی که خودکشی میکنند مجنون نیستند
اسدبیگی یکی از بزرگترین عوامل افکار خودکشی را احساس ناامیدی عنوان کرد و افزود: اگرچه بیش از ۹۰ درصد افرادی که خودکشی میکنند دچار اختلالات روانی به ویژه افسردگی، اعتیاد و اختلالات شخصیت هستند، اما نمیتوان گفت افرادی که خودکشی میکنند دچار جنون هستند.
رئیس گروه دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی کشور با بیان اینکه از نظر سنی افراد در بازه سنی ۲۵ تا ۳۵ سال بیشتر دست به خودکشی میزنند، تصریح کرد: در جمعیت سالمندان کشورهای اروپایی و آمریکایی، خودکشی بیشتر مشاهده میشود، حال آنکه در کشور ما سالمندان کمتر دست به این کار میزنند و شاید علت این موضوع این باشد که سالمندان نسبت به جوانان عرق مذهبی بیشتری دارند.
وی در خاتمه توصیه کرد: چنانچه با مورد خودکشی روبرو شدید با خط ۱۲۳ (بدون کد) اورژانس اجتماعی تماس بگیرید تا مددکاران شما را راهنمایی کنند.
برچسب ها :ججین ، خودکشی ، سلامت ، سلامت جامعه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰