روحانی: شرایط ضدکرونایی ما درمقایسه با کشورهای پیشرفته بهتر است/ مسئول بخشی از بیکاری، آمریکاست/ تاکید بر عرضه سهام‌های دولتی در بورس

رئیس‌جمهور گفت: شرایط ما درمقایسه با کشورهای پیشرفته در مبارزه مقابله با کرونا بهتر است.

کد خبر : 114035
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 فروردین 1399 - 7:20

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در نخستین جلسه هیئت دولت در سال ۹۹ ضمن قدردانی از  مردم برای رعایت همه دستورالعمل هایی ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: اکثریت مردم به آن دستورالعمل‌ها عمل کردند، دید و بازدیدهای عید را در فضای غیرحضوری انجام دادند و سفرها را بسیاری از مردم لغو  کردند، قدردانی کرد.

  • گزارش‌ها نشان می‌دهد که مردم و مسافران در محل سکونت جدید مانده‌اند

وی افزود: گزارش‌ها نشان می‌دهد که مردم و مسافران در محل سکونت جدید مانده‌اند و مساله قرنطینه شخصی و داوطلبانه را همه اجرا می‌کنند و این ماندن در منزل به عنوان بهترین راه برای این است که سریع‌تر به شرایط معمولی جامعه دست پیدا کنیم تا مردم بتوانند زندگی راحت خود را ادامه دهند.

رئیس‌جمهور با تشکر از تولیدکنندگان و آنهایی که نیازمندی های مردم را اداره می‌کنند، تصریح کرد:  هم از کادر درمانی کشور و هم نیروهای مسلح و همه آنهایی که داوطلبانه پای کار آمدند و امکانات خود را در اختیار سیستم بهداشت درمان قرار دادند، تشکر می‌کنم.

  • شرایط ما در مقایسه با کشورهای دیگر حتی پیشرفته درمبارزه با کرونا بهتر است

وی ادامه داد: شرایط ما در مقایسه با کشورهای دیگر حتی پیشرفته از نظر تامین نیازمندی‌های ضروری، بهداشتی، تخت بیمارستان و نقاهتگاه ها، بهتر است و این در سایه تلاش و کوشش همه است.  از رسانه‌ها و صداوسیما هم تشکر می‌کنیم که آنها برای آگاهی و آموزش مردم تلاش کردند و همه کسانی که در فضای مجازی بچه‌ها را سرگرم می‌کنند و ورزش در درون خانه را به آنها یاد می‌دهند. شادی را به داخل خانه می برند از آنها هم تشکر می‌کنم.

رئسی‌جمهور گفت:  باید با همکاری و هماهنگی یکدیگر این روزهای سخت را بگذرانیم و خواهیم گذراند. این یک بلیه جهانگیر و همه گیر است همه باید در این زمینه تلاش کنیم. امسال برخی سنت‌های ملی و دینی را کنار گذاشتیم و نتوانستیم به امکان مقدسه و هم به نمازهای جماعت و جمعه برویم. نتوانستیم دید و بازدید معمولی و مرسوم هرساله را انجام دهیم، بنابراین برخی مناسک دینی و ملی را به خاطر هدف مهمتر و بالاتر که سلامتی بوده کنار گذاشتیم امیدوارم خداوند زندگی مردم را توام با سلامت کند و بعدا در فرصت‌های دیگر مردم جبران خواهند کرد.

وی اضافه کرد: لازم است این نکته را هم عرض کنم که قبل از همه اسلام دین بهداشت است یعنی آن دورانی که ۱۴ قرن پیش که اروپا و غرب اساسا خیلی با مسایل بهداشتی سروکار نداشتند و جزیره العرب هم به طریق اولی کاری به بهداشت نداشت یکی از اصول اولیه اسلام «النظافت من الایمان» بود و مردم را به پاکیزگی تشویق کرد و از مردم خواست برای پنج وقتی که برای نماز بایستند دست و صورت را بشویند و سرو پا را مسح بکشند یعنی اساس نظافت درون عبادت و دین ما است.

روحانی ادامه داد: از لحاظ ملی هم مشخص است آن کسی که الکل را انتخاب کرد زکریای رازی دانشمند ایرانی بود. اساسا بخش بزرگی از علم پزشکی را ایرانیان ترویج کردند یعنی بوعلی سیناها و دیگران، بنابراین جهان مرهون فرهنگ اسلام و فرهنگ ایرانی در بسیاری از زمینه های علمی و بهداشتی است و همه باید در این مقطع  قدردان یکدیگر باشیم.

وی با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به “جهش تولید” توسط مقام معظم رهبری گفت:  در این سال جدید باید همه توان را برای توسعه و پیشرفت کار و کشور به کار گیریم. رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر همواره بر مسایل اقتصادی و تولید و جهش تولید تاکید کردند و دولت همه توان خود را در سال گذشته به کار گرفت که تولید رونق پیدا کند. این که در سال گذشته موفق شدیم ۷۵۰۰ واحد صنعتی را فعال کنیم، صدها طرح مهم را توانستیم افتتاح کنیم به معنای این بود که در مسیر تولید حرکت کردیم. این که امسال مردم در هیچ مقطعی و حتی زمستان کمبود گاز احساس نکردند این اثر همان تولیدی بود که مردم مشاهده کردند. این که مصرف بنزین ما در مقطعی تا ۱۰۰ میلیون لیتر پیش رفت اما در عین حال نیاز به بیگانگان نداشتیم و در داخل تولید کردیم  این به معنای کار و تولید بود.

روحانی خاطرنشان کرد: البته بعضی جاها تلاش ها و کوشش ها زمان می برد که به نتیجه ببرد که ممکن است  مردم آن موارد را لمس نکنند که لمس آن موارد نیاز به جهش بزرگ دارد. این که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید دارند این است که مواردی که برای مردم ملموس نبوده تلاش مضاعفی را انجام دهیم برای این که تاپایان سال ۹۹ برای مردم ملموس شود. دستور ایشان فرصت بسیار خوبی برای دولت، تولیدکنندگان، بخش خصوصی، عمومی غیردولتی و برای همه است که تلاشمان را مضاعف کنیم.

رئیس‌جمهور افزود: این که دولت در سال های اخیر توانسته است نزدیک به پنج هزار شرکت دانش بنیان و یا اینکه در فضای مجازی این همه کسب و کار م

رئیس‌جمهور اضافه کرد: به وزرا عرض کردم طرح‌های مهمی که در سال ۹۹ تکمیل و به پایان می‌رسد را به مردم بگویند. به مردم بگویند در زمینه آب، برق، نفت و گاز،  پتروشیمی،‌ صنایع و کشاورزی و مسکن در هر حوزه هرکسی که مسئولیت افتتاح بر عهده دارد، به مردم بگویند.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: امسال را ما سال افتتاح طرح‌های مهم در ایران اعلام کردیم و تا پایان سال شاهد افتتاح  طرح‌های مهم در زمینه‌های مختلف در کشور خواهیم بود و از الان باید فهرست این افتتاحیه‌ها به مردم گفته شود. مقام معظم رهبری در نامگذاری سال جدید، تولید مضاعف و حرکت سریع‌تر را در تولید ‌می‌خواهند و راهش این است که ما اقدامات زیربنایی سریع انجام دهیم.

وی با تاکید بر ضرورت اصلاحات بانکی در زمینه تولید اظهار داشت: تولید یعنی سرمایه و علم و دانش و فناوری و روابط خارجی با دنیا و اگر این سومی را حذف کنید تولیدی به وجود نمی‌آید. جهش تولید در سایه روابط  خوب با جهان و همسایگانمان در زمینه صادرات و واردات بدست می‌آید. ما باید علم ودانش را بیاموزیم و بیاموزانیمو هر تعلیم و هم تعلم مهم است؛ اگر می‌خواهیم سال جهش تولید باشد باید توجه کنیم که تولید بدون سرمایه گذاری ممکن نمی شود، هم به سرمایه‌گذاری اولیه و هم به سرمایه گذاری در گردش و هم به سرمایه برای تکمیل طرح های نیمه تمام نیاز داریم. اگر می‌خواهیم سال سال جهش تولید باشد تولید بدون سرمایه گذاری امکان‌پذیر نیست.

وی با تاکید بر اینکه اشتغال هم در سایه سرمایه بوجود می آید، گفت: در کنار سرمایه، فناوری و تکنولوژی هم نیاز داریم که اگر این ها هم آمدند اما نتوانستیم ماده اولیه مورد نیز را تامین کنیم تولید انجام نمی شود؛ اگر ماده اولیه هم تامین شد اما نتوانیم محصول را صادر کنیم باز هم جهش در تولید انجام نمی شود؛ پس سیاست خارجی روابط خارجی، علم و تکنولوژی و سرمایه اساس مسائل مربوط به تولید است.

  • دستگاه‌های دولتی سهامشان را در بورس عرضه کنند

رئیس‌جمهور با تاکید بر عرضه سهام‌های دولتی در بازار بورس برای جهش تولید تصریح کرد: همه دستگاه‌های  دولتی سهامشان را در بورس عرضه کنند. برای حرکت در تولید باید سهام‌ها به بازار بورس و فرابورس عرضه شود تا تحول بزرگ شاهد باشیم.

به گزارش تسنیم، رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با ضروری خواندن اصلاحات گمرکی گفت: اصلاحلات گمرکی یکی از مسایل مهم برای تولید است. در جلسه امروز دولت در مورد کاغذ بازی در گمرک صحبت کردیم، یک اموالی خریداری شده و مورد نیاز جامعه است؛ وارد انبار شده اما اکنون که می خواهیم از انبار کالا چه زمانی خارج می شود باید  فردی یک محاسبات ریاضی قوی داشته باشد که بگوید چه مدت زمانی برای ترخیص کالا نیاز است.
روحانی بیان کرد: (تاییدیه) سازمان استاندارد یک طرف فرایند ترخیص کالا است از طرفی سازمان غذا و دارو باید تایید کند، بخش دامپزشکی و کشاورزی از یک سو و بهداشت و درمان و بانک مرکزی هم در طرف دیگر این فرایند قرار دارند، همه دستگاه های نقش دارند تا اینکه این جنس وارد شده به گمرک از انبار خارج نشود و بماند تا اموال متروکه شود تا بلای دیگری بر سر این اموال بیاید.

وی ادامه داد: باید قوانین گمرک اصلاح شود، البته منظورم قطع نظارت دستگاه های مرتب بر موضوع واردات و گمرک نیست، بلکه کاغذبازی در گمرک باید از میان برود. ما برای الکل و نیازمندی های مبارزه با کرونا یکی کالایی را می خواهیم خارج شود و از گمرک به اصفهان برود، چند روز است خود من ساعت ها با وزیران مختلف وقت گذاشتم تا موضوع حل شود از یک خوان عبور می کنیم گرفتار خوان دیگری می شویم؛ خوان بعدی  را رد می کنیم گرفتار خوان بعدی می شویم.

  • اینکه می‌گویند «هفت خوان»، اشتباه گفته‌اند، در تشریفات گمرکی ۷۰ خوان داریم 

روحانی بر همین اساس خاطرنشان کرد: این که می‌گویند «هفت خوان»، اشتباه گفته‌اند، در تشریفات گمرکی هفتاد خوان داریم که باید اصلاح شود که وظیفه دولت و مجلس و قوه قضاییه است همه مسئولیم که باید دست به دست هم دهیم و این مشکل را حل کنیم.  سیستم مالیاتی را باید اصلاح کنیم هم مردم باید در کسب و کار خود مالیات بدهند و هم باید به گونه‌ای باشد که با کسب و کار آنها لطمه نخورد؛  اینکه چگونه و چه زمانی و بر چه مبنایی باید از کسب و کار ها مالیات گرفته شود باید بازبینی و اصلاح شود.

روحانی تصریح کرد: اگر جهش تولید می‌خواهیم باید این زیربناها اصلاح شود، فضای کسب و کار باید بهبود پیدا کند، کارآفرینی که مجوز می خواهد بسیار معطل می‌شود تا این موضوع اصلاح نشود فضای کسب و کار بهبود پیدا نمی‌کند.  اگر امنیت نباشد هر فردی دخالت می کند و نمی توانیم به نتیجه و جایی برسیم باید مردم احساس کنند در فضای عادلانه فعالیت می کنند.

رئیس‌جمهور افزود: اگر بنا باشد یک تولید در دست بخش خصوصی باشد یک جور باشد و بخشی که در اختیار نیروهای مسلح است به گونه دیگری باشد و بخشی از تولید که دست نهادهای دیگر است به شکل دیگری باشد و با بخش تولید دولت است متفاوت عمل شود، رانت ایجاد می‌شود، این رانت‌ها باید برداشته شود کنار رود و شرایط مساوی و رقابت عادلانه بین همه دستگاه‌ها برقرار شود تا بتوانیم شاهد یک حرکت قابل قبول در زمینه تولید باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به توطئه‌های آمریکا علیه مردم ایران گفت:‌ مسئولیت بخشی از مسائل بیکاری و زندگی سخت مردم، بر آمریکا است، مسئول بخشی از عدم سرمایه‌گذاری و عدم گردش سرمایه در کارخانه‌ها آمریکا است. برخی از انسان‌هایی که به خاطر نداشتن شغل در شرایط فوق‌العاده بحرانی زندگی ‌میکنند مسئولش آمریکا است.

  • مسئول بخشی از بیکاری و زندگی سخت مردم، آمریکاست

رئیس‌جمهور اضافه کرد:  آمریکایی ها که مسوول بزرگترین جنایات در این منطقه و مسوول جنایت در ایران و تروریسم به معنی واقعی کلمه هستند. حال می‌گویند در کرونا حاضر هستیم کمک کنیم. کمک آمریکا به ایران در شرایط سختی کرونا از دروغ‌های بزرگ تاریخ است.کمک آنها همان لیوان گل‌آلودی است که تعارف می‌کنند اما نمی‌گویند که چشمه‌های اصلی را به روی مردم بسته‌اند. ما لیوان گل‌آلود شما را نمی‌خواهیم، شما کنار بروید، صادرکنندگان، وارد گنندگان را اذیت نکید، ملت ما خودشان بلدند چکار کنند، پزشکان ما به کارشان مسلط هستند.  متاسفانه در این شرایط شیادان اصلی تاریخ امروز زبان باز کردند و سخنانی می‌گویند که ماهیت احمقانه خودشان را ظاهر می‌کنند. آنها فکر می‌کنند مردم دنیا ساده و زودباور هستند که حرف‌های ناروای آنها را باور کنند. ما روی پا خود ایستاده‌ایم و بر مبنای رهنمودی که در اختیار داریم همه توانمان را برای تولید بکار می‌گیریم.

روحانی ادامه داد: شما اگر می‌خواهید کمک کنید چکمه‌ات را از مسیر راه بردار و از مسیر راه فعالیت یک ملت کنار برو؛ تو آمدی چشمه آب را بستی، تو آمدی برای فروش نفت مشکل درست کردی؛ آمدی برای گردش بانکی مشکل درست کردی.  به مردم عزیزم قول می‌دهم که پزشکان، پرستاران و همه بخش‌های مختلف در زمینه درمان و تولید موادی که به درد بهداشت می‌خورد با همه وجود پای کار هستند و ان شا‌ءالله با کمک و یاری همدیگر از این بلیه عبور کرده و سال خوبی را تجربه خواهیم کرد و مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت که الحمدالله در این ایام این همکاری و کمک کاملا مشهود بوده و خداوند هم ما را یاری خواهد کرد.

وی در پایان گفت: ایام، ایامِ بعثت است و بعثت یعنی رحمت؛ «و ما ارسلناک الا رحمه للعالمین»؛ روزهای رحمت خداوند است و رحمت توسط پیامبر عظیم‌الشان است و انشاءالله این رحمت شامل حال همه باشد.

 


 

 

 

برچسب ها : ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.