حجم آب دریاچه ارومیه از ۴ میلیارد مترمکعب فراتر رفت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: حجم آب دریاچه ارومیه طبق آخرین پایش به چهار میلیارد و ۱۰ میلیون مترمکعب رسیده‌است.

کد خبر : 113799
تاریخ انتشار : دوشنبه 26 اسفند 1398 - 7:44

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری ایرنا، اتابک جعفری افزود: این میزان یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون مترمکعب بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.

وی با بیان اینکه وسعت دریاچه ارومیه در حال حاضر به مرز سه هزار کیلومتر مربع رسیده‌است، اضافه کرد: در حال حاضر وسعت این دریاچه ۲ هزار و ۹۶۶ کیلومتر مربع بوده و پیش‌بینی می‌شود در آینده بسیار نزدیک، از سه‌هزار کیلومترمربع فراتر رود.

وی بیان کرد: وسعت این دریاچه نیز نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۴۹۴ کیلومترمربع افزایش دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی در خصوص تراز فعلی دریاچه ارومیه نیز گفت: تراز این دریاچه هم اکنون، یک‌هزار و ۲۷۱ متر و ۵۰ سانتی‌متر از سطح آب‌های آزاد است که این رقم ۵۹ سانتی‌متر بیشتر از زمان مشابه سال گذشته برآورد می‌شود.

طی زمستان ۱۳۹۷ و بهار ۱۳۹۸ به واسطه افزایش میزان آب ورودی به دریاچه، تراز آن طی چند ماه بیش از یک متر افزایش یافت و امید زیادی را در راستای احیای این دریاچه ایجاد کرد؛ اگرچه در ماه‌های بعدی و به واسطه کاهش آب‌های ورودی و تبخیر آب، تراز دریاچه روند کاهشی داشته ولی سطح آن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته همچنان بالاتر است.

با وجود این افزایش نسبی تراز، نمودار تغییرات ۳۰ ساله دریاچه ارومیه بر پایه داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که این دریاچه هنوز با روزهای خوب خود فاصله زیادی دارد و افزایش بارش‌ها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه می‌تواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن بیانجامد.

قبل از تشکیل این ستاد تراز دریاچه سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتی‌متر کاهش می‌یافت اما در سایه برنامه‌ریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن متوقف شد و بارندگی‌ها هم به کمک دریاچه آمد.

هرچند تراز یک‌هزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده‌ ولی این دریاچه در تراز یک‌هزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانون‌های ریزگرد آن رفع خواهد شد.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یک‌ونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 + 12 =