نشانههای مثبت در روابط ایران و عربستان
نشانههای مثبتی در روابط ایران و عربستان دیده میشود، نشانههایی که از پایان چند سال قهر دیپلماتیک میان این دو کشور حاشیه خلیج فارس حکایت دارد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری ایرنا، فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان روز چهارشنبه اعلام کرد که کشورش آماده مذاکره با ایران است. وزیر امور خارجه عربستان در سخنانی تاکید کرد ما از مذاکرات استقبال می کنیم. او در عین حال این را هم به تمایل کشورش به مذاکره با ایران اضافه کرد که «ما استقبال میکنیم، به شرط اینکه ایران با خشونت از برنامهها و گروهای که در منطقه دارد، حمایت نکند.»
فیصل بن فرحان در ادامه افزود: «کشورهای زیادی برای گفت وگوی بین ما با ایران پیشنهاد میانجیگری دادند. ما خوشحالیم که منطقه از تنش و درگیری با ایران خودداری کرده است.»
این سخنان حاکی از آن است که عربستان پس از چند سال شدت تنش در روابط، سینگنال های مثبتی را برای آغاز گفت وگو و کنار گذاشتن اختلافات ارسال کرده است.
سیدمحمود واعظی رییس دفتر رییسجمهوری نیز امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: «هیچ وقت بحث این نبوده که میان ایران و عربستان پیامی تبادل نشود و ارتباطی نداشته باشیم، موضوع رابطه با عربستان نباید شبیه رابطه تهران و واشنگتن شود. عربستان همسایه ماست یک مشکلی برای یک مدتی پیش آمده است و جنگ عربستان با یمن هم مزید بر علت شده و گرفتاری به وجود آمده است، سیاست ایران همواره داشتن روابط خوب با همسایگان از جمله عربستان است.»
او اضافه کرد: «عربستان یک کشور اسلامی است و ما در گذشته روابط خوبی با ریاض داشتیم اکنون نیز معتقدیم که به نفع منطقه است که دولت و ملت دو کشور است که مشکلات خود را با یکدیگر حل کنیم و اجازه ندهیم رژیم صهیونیستی و دشمنان کشورهای اسلامی از این شکاف سوءاستفاده کنند.»
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز چند روز پیش در جمع تجار هندی در شهر بمبئی طی سخنانی در پاسخ به امکان میانجیگری هند برای حل اختلاف بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی گفته بود: «ما برای مذاکره با عربستان سعودی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس آماده ایم و حاضر به ارائه پیشنهادات در خصوص امنیت در این منطقه به ویژه در تنگه هرمز بودیم و پیشنهاداتی برای ایجاد آرامش و صلح در تنگه هرمز را نیز ارائه کرده ایم.»
عربستان سعودی در چند سال گذشته و به خصوص پس از حمله نظامی به یمن و روی کار آمدن دونالد ترامپ، همواره از تعامل دیپلماتیک با ایران دوری کرده بود و مواضع تهاجمی در قبال ایران اتخاذ کرده بود. اما سخنان اخیر وزیر خارجه عربستان نشان دهنده تغییر در این مواضع است.
سخنان اخیر مقامات ایران و عربستان به منظور بهبود ارتباط با یکدیگر سبب شده تا زمزمه هایی مبنی بر ارتباط احتمالی میان این دو کشور قوت بگیرد. در این میان عمران خان، نخست وزیر پاکستان، تلاش های زیادی برای بهبود روابط دو کشور انجام داد.
تا کنون چند بار بحث مذاکره پشت پرده میان ایران و عربستان مطرح شده است اما همواره عواملی مانع از برقراری ارتباط میان این دو کشور قدرتمند در حاشیه خلیج فارس شده است. اکنون در صورت آغاز مذاکرات رو در رو میان این دو کشور منطقه شاهد آرامش و ثبات بیشتری خواهد بود.
برچسب ها :اخبار سیاسی ، ایران و عربستان ، ججین ، سیاست ، سیاست خارجی ایران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰