«ملاحظاتی درباره مارکسیسم غربی» چاپ شد
کتاب «ملاحظاتی درباره مارکسیسم غربی» نوشته پری اندرسون با ترجمه علیرضا خزائی منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر، کتاب «ملاحظاتی درباره مارکسیسم غربی» نوشته پری اندرسون بهتازگی با ترجمه علیرضا خزائی منتشر و راهی بازار نشر شده است. اینکتاب در مجموعه «مطالعات فلسفی» منتشر شده که اینناشر چاپ میکند.
پری اندرسون نویسنده اینکتاب درباره گذر از عهد باستان به فئودالیسم، دولتهای استبدادی، مسائل انگلستان و … آثاری دارد و در اینکتاب هم به آرا و افکار نظریهپردازان مارکسیسم غربی را بررسی کرده و نسلهای پیشین و جدید ایننظریه را مورد مقایسه قرار داده است. نسخه اصلی اینکتاب در سال ۱۹۷۶ به چاپ رسید.
اندرسون در کتاب «ملاحظاتی درباره مارکسیسم غربی»، چرخشهای فکری مارکسیستها و زمینههای سیاسی اجتماعی اینچرخشها را مورد بررسی قرار داده است. به بیان سادهتر، پری اندرسون در اینکتاب، در پی این بوده که تاریخی مختصر درباره اینمساله بنویسد که چه بر سر سنت ماتریالیسم تاریخی رفته است. شرحی که ایننویسنده در مسیر خود طی کرده، باعث بسط و گسترش نقاط مهمی در نظریه مارکسیستی شده است.
نویسنده «ملاحظاتی درباره مارکسیسم غربی» متولد سال ۱۹۳۸، استاد تاریخ و جامعهشناسی دانشگاه کالیفرنیا است. او سردبیر مجله نیولفت ریویو و از بنیانگذاران نیولفتبوکس است. اینمولف با دو کتاب «تبارهای دولتهای استبدادی» و «گذار از عهد باستان به فئودالیسم» در ایران شناخته میشود.
کتاب «ملاحظاتی درباره مارکسیسم غربی»، ۵ فصل اصلی دارد که عناوینشان بهترتیب عبارت است از: «سنت کلاسیک»، «ظهور مارکسیسم غربی»، «چرخشهای صوری»، «نوآوریهای مضمونی» و «تقابلها و نتیجهگیریها».
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم:
لنین اوایل ۱۹۲۴ درگذشت. پیروزی استالین درونِ حزب کمونیست اتحاد شوروی در مدتزمانی سهساله، سرنوشت سوسیالیسم و مارکسیسم درون اتحاد جماهیر شوروی را برای دهههای پیشِ رو رقم زد. دستگاه سیاسی استالین فعالانه به سرکوب کنشهای تودهای انقلابی در خودِ روسیه پرداخت و همچنین، به شکلی فزاینده به تضعیف و کارشکنی در چنین کنشهایی در خارج از اتحاد شوروی مشغول شد. تقویت قشری مشخص، که برخوردار از مزایایی بوروکراتیک بود و بالاتر از طبقه کارگر قرار میگرفت، از رهگذر یک رژیم پلیسی تضمینشده بود که هر دَم سبعیتش را تشدید میکرد. در اینشرایط، وحدت انقلابی بین نظریه و عمل که شکل کلاسیک بلشویسم را ممکن کرده بود، به شکلی چارهناپذیر از بین رفت. کاستِ بوروکراتیکی که قدرت را در کشور مصادره کرده بود، مانعِ خودمختاری و خودانگیختگی تودههای زیرین میشد. حزب پیش از هر چیز، بهتدریج از تمامی یاران لنین پاکسازی شد. پس از اشتراکیسازی، دیگر در اتحاد شوروی خبری از آن آثار نظری جدی نبود. تروتسکی در ۱۹۲۹ به تبعید فرستاده و در ۱۹۴۰ ترور شد، ریازانوف در ۱۹۳۱ از مقامش خلع شد و در ۱۹۳۹ در کمپ کار اجباری درگذشت، بوخارین در ۱۹۲۹ به سکوت واداشته و در ۱۹۳۸ اعدام شد، پرئوبراژنسکی تا ۱۹۳۰ درهمشکسته شده بود و در ۱۹۳۸ در زندان درگذشت.
اینکتاب با ۱۷۹ صفحه، شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۳۰ هزار تومان منتشر شده است.
برچسب ها :ادبیات ، ترجمه ، ججین ، رمان ، علیرضا خزائی ، مارکسیسم غربی ، نوشته ، نویسنده ، پری اندرسون ، کتاب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰