گوجه فرنگیهای پیدا شده در فضا چه ظاهری دارند؟
بقایای گوجهفرنگیهای کوچک که «فرانک روبیو» (Frank Rubio) فضانورد ناسا آن را پس از برداشت در ماه مارس گم کرده بود، پس از گذشت بیش از هشت ماه در ایستگاه فضایی بینالمللی پیدا شد و اکنون تصاویری از آن منتشر شده است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایسنا، ناسا فیلمهایی از دو گوجه فرنگی ریز را منتشر کرده است که در سال ۲۰۲۲ در ایستگاه فضایی بین المللی گم شده بوند. این کشف نشان داد که چگونه رطوبت ۱۷ درصد در ایستگاه فضایی بینالمللی روی مواد غذایی در یک کیسه زیپلاک (Ziploc) تاثیر میگذارند.
مقامات ناسا در روز پنجشنبه (۱۴ دسامبر) نوشتند: با وجود نزدیک شدن به یک سال پس از ناپدید شدن اولیه گوجه فرنگی، این میوه در یک کیسه پلاستیکی کم آب و کمی له شده پیدا شد. صرف نظر از تغییر رنگ، رشد میکروبی یا قارچی قابل مشاهدهای دیده نشد.
فرانک روبیو پیشتر فقط به یک گوجه فرنگی گمشده اشاره کرده بود اما به نظر میرسد که اکنون دو گوجه فرنگی یافت شده است. به گفته ناسا گوجه فرنگیها تحت عنوان آزمایش Xroots در سال ۲۰۲۲ رشد کردهاند. این در حالی است که پیشتر اعلام شده بود این گوجه فرنگی بخشی از برداشت نهایی آزمایش «Veg-05» بوده که روبیو از مراحل رشد آن مراقبت میکرده است.
این آزمایش از روشهای آبکشت و هواکشت برای رشد گیاهان بدون خاک یا سایر محیطهای رشد استفاده میکند و میتواند راه حلهای مناسبی برای سیستم های گیاهی مورد نیاز برای ماموریتهای اکتشافی فضایی در آینده فراهم کند.
ناسا افزود که هدف واقعی از رشد مواد غذایی در ایستگاه فضایی تمرین روشهایی است که میتواند در آینده و اکتشافات مریخ استفاده شود و بیش از یک آزمایش وجود دارد که به دنبال تهیه غذای تازه برای فضانوردان است.
فواید نامشهودی برای تهیه غذاهای فضایی نیز وجود دارد. مقامات ناسا افزودند: مزایای رشد گیاهان در فضا در اینجا متوقف نمیشود. فضانوردان گزارش میدهند که صرف زمان برای باغبانی فواید روحی و روانی برای آنها داشته و باعث افزایش کیفیت زندگی آنها در فضا و تقویت روحیه آنها شده است.
برچسب ها :ججین ، فضا ، گوجه فرنگی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰