اسامی ۱۱۴ نامزد شناخته‌شده اصلاح‌طلب در تهران/ ثبت‌نام گسترده ولی بی‌سروصدا!

با وجود اینکه برخی شخصیت‌های اصلاح‌طلب صحبت از عدم حضور در انتخابات یا شکست پیش از موعد می‌کنند، اما بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد در تهران برای هر کرسی از اصلاح‌طلبان نزدیک به ۴ نفر ثبت‌نام کرده‌اند. این آمار فقط مربوط به افراد شناخته شده است.

کد خبر : 110111
تاریخ انتشار : یکشنبه 8 دی 1398 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، با پایان ثبت‌نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی، جناح‌ها و احزاب سیاسی به آرایش سیاسی و شکل‌دادن به ائتلاف‌ها و فهرست‌های انتخاباتی مشغول هستند؛ رویه‌ای که در همه ادوار مجلس شاهد آن بودیم و تنها در برخی مقاطع شدت و حدت آن متغیر بوده است.

در اردوگاه اصلاح‌طلبان بیش از شروع ثبت‌نام‌ها برخی نظراتی مبنی بر عدم حضور در انتخابات یا مشارکت مشروط را می‌دادند. این نوع فرضیه‌ها عمدتاً از جانب طیف تندروی این جریان صادر می‌شد. برای مثال، مصطفی تاج‌زاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب و محکوم امنیتی گفته بود “در انتخابات امسال نامزدها و برنامه‌های خود را از قبل معرفی کنیم. اگر صلاحیت نامزدهایمان را رد کردند اعلام کنیم رأی نمی‌دهیم…” سعید حجاریان تئوریسین اصلاح‌طلب نیز در مصاحبه‌ای از مشارکت مشروط سخن به‌میان آورده بود: “چند رویکرد پیشِ‌روی اصلاح‌طلبان ترسیم شده است اما در کوتاه‌مدت شاید عقلانی‌ترین راهبرد خود را بتوان در مشارکت مشروط جست”.

با این‌حال عمر این اظهارنظرات رادیکال زودگذر بود و با نزدیک شدن به ایام ثبت‌نام‌ها اصلاح‌طلبان سخن از شرکت در انتخابات کرده و دو پیشنهاد عدم حضور یا مشارکت مشروط در حد فرض باقی ماند و روزهای ثبت‌نام شاهد حضور آنها در وزارت کشور و فرمانداری بودیم.

به‌رغم ثبت‌نام اصلاح طلبان، برخی از چهره‌های شاخص این جریان بازهم صحبت از عدم حضور در انتخابات و یا خبر از شکست ۳۰ بر هیچ در تهران می‌دهند و به‌گونه‌ای حرف می‌زنند که گویا عزمی در این جریان برای رقابت در انتخابات وجود ندارد.

عبدالله ناصری از نزدیکان سید محمد خاتمی در مصاحبه‌ای با اشاره به اینکه چهره‌های رأی آور اصلاح‌طلب نام‌نویسی نکردند، گفت: در رقابت بین لیست اصلاح‌طلبان، لیست «جبهه پایداری و حامیان احمدی نژاد» و لیست «آقای قالیباف» باخت سی بر هیچ اصلاح طلبان دور از ذهن نیست.

عبدالواحد موسوی لاری نائب رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هم  در روزهای گذشته لیست دادن را منوط به این دانست که کاندیدا داشته باشند: “کاندیداهایی داشتیم که یک تعدادی از آن‌ها به خاطر فضای خاص ثبت نام نکردند و تعدادی هم آمدند که با بدعتی رو به رو شدیم!” منظور وی از بدعت  عدم احراز صلاحیت برخی از نامزدهای آنها توسط هیئت‌های اجرایی وزارت کشور است.

عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در گفتگویی با تیتر “انتخابات برای اصلاح‌طلبان به معنای واقعی تمام شده است” اظهار کرده که “اصلاح‌طلبان و سایر نیروهای سیاسی و اجتماعی از ثبت‌نام استقبال نکرده‌اند که بخواهند رد صلاحیت شوند یا نشوند. منظورم از اینکه می‌گویم نیامده‌اند، این نیست که هیچ‌کس نیامده است، بلکه منظورم این است که متناسب با اقبالشان در جامعه نیامده‌اند زیرا بعید است که دیگر نیروهایی که ثبت‌ نام کرده‌اند بیش از ۱۵ تا ۲۰ درصد جامعه را نمایندگی کنند.”

شاید علت‌ این نوع برداشت از فعالیت انتخاباتی اصلاح‌طلبان معطوف به عدم حضور سرلیست آنها باشد. اصلاح‌طلبان مجلس دهم از‌ آن جهت که اکثرا چهره‌های کمتر شناخته شده بودند، زیر سایه نام عارف قرار گرفتند و وجهه بیرونی فراکسیون امید «عارف» بود. حال عدم ثبت‌نام عارف در انتخابات مجلس این تردید را در اذهان ایجاد کرد که گویا اصلاح‌طلبان عزمی برای پیروزی در انتخابات ندارند چراکه سرلیست آنها نیز شرکت نکرده است.

همچنین عملکرد ضعیف دولت روحانی به‌ویژه در عرصه اقتصادی و نارضایتی بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان از وکلای این جناح در پارلمان و به‌قولی خرج کردن اعتبار این جناح به پای روحانی آنها را با چالش کسب رای مواجه  کرده است اما بررسی و تحقیق خبرنگار تسنیم در روزهای گذشته و کسب اطلاع از احزاب اصلاح‌طلب، نشان می‌دهد نه تنها اصلاح‌طلبان اسب خود را برای انتخابات زین کرده‌اند بلکه چهره‌هایی شاخص‌تر از عارف هستند که می‌توانند معضل سرلیستی آنها را هم حل کنند به میان آورده‌اند و این ادعا که چهره‌های رای آور ثبت‌نام نکردند یا نمی‌توان لیستی ارائه داد از اساس غلط و احتمالاً نوعی تاکتیک برای فریب رقیب است.

برخی از این چهره‌ها مانند علی شکوری‌راد، آذر منصوری و عماد بهاور که سابقه دستگیری و محکومیت داشتند در روزهای گذشته از سوی هیئت‌های اجرایی احراز صلاحیت نشدند.

جدول زیر به تفکیک احزاب اصلاح‌طلب، اسامی افراد شناخته شده‌ای است که در انتخابات تنها برای حوزه تهران ثبت‌نام کرده‌اند. این جدول نشان می‌دهد نزدیک به ۱۱۴ نفر چهره حزبی یا شناخته‌شده جریان اصلاحات برای ورود به عرصه انتخابات آماده‌اند. البته اسامی که در ذیل به آنها اشاره می‌شود صرفاً اصلاح‌طلبان عنوان‌داری هستند که توسط احزاب رسمی آنها نامزد شده‌اند؛ چه آنکه از میان سایر نامزدها نیز قطعاً افراد پرشماری می‌توانند در زمره اصلاح‌طلبان قرار بگیرند.

همچنین سخنگویان برخی احزاب از ثبت‌نام تعداد بیشتری از افراد حزبشان سخن گفتند اما به‌دلیل آنکه آمار مدونی هنوز در دست نداشتند تنها از چهره‌های شناخته شده نام بردند.

حزب اسامی تعداد
مجمع روحانیون مبارز مجید انصاری ۱
حزب پیشروی اصلاحات علی صوفی ۱
بنیاد امید ایرانیان علی‌اکبر اولیا، فائزه دولتی ۲
مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب جواد امام، قاسم میرزایی نکو ۲
اتحاد ملت و جبهه مشارکت سابق علی شکوری‌راد، آذر منصوری، غلامرضا انصاری، جلال جلالی‌زاده، نصرالله جهانگرد، صدیق شکوری‌راد، مژگان اثباتی، امیر آریازند، فتاح غلامی، حسین اویسی‌راد، داود دشت‌بانی، علی میرحسین‌لو، حسین نقاشی ۱۳
حزب ندای ایرانیان رضا شریفی، سودابه رادفر، محمدحسین شیخ محمدی، طاهره عیدی‌زاده ۴
حزب کارگزاران سید افضل موسوی، داود تاجران، علی مقدس‌زاده، احمد نقیب‌زاده، علی جمالی، لطیف روحانی، پروانه مافی، فاطمه سعیدی ۸
حزب اعتماد ملی محمدعلی افشانی، سید رحیم ابوالحسنی، افسانه مرادزاده، مهوش صیدال، مصطفی سوادکوهی، الیاس حضرتی، محمدرضا خاکباز ۷
حزب جمهوریت رحمت‌الله بیگدلی، سمیه طهماسبی، ثمانه محمودآبادی، مریم رفیعی، شبنم ضیایی، حسام یزدان‌پناه، خلیل ارجمندی، زهرا ططری، آسیه منتجب‌نیا، خدیجه سادات محمدی ۱۰
حزب اسلامی کار افسانه اقبال‌نیا، سهیلا جلودارزاده، علیرضا محجوب، محمدرضا بادامچی ۴
مجمع نیروهای خط امام  هادی غفاری ۱
اعتدال و توسعه زهرا ساعی ۱
همکاری و وحدت ملی محمدرضا راه‌چمنی ۱
مجمع دانش آموختگان ایران اسلامی عزت‌الله تقواییان ۱
حزب مردمی اصلاحات محمدعلی رجایی‌نیا ۱
انجمن اسلامی معلمان  و مجمع فرهنگیان عادل عبدی، داود محمدی ۲
مردمسالاری مصطفی کواکبیان، داریوش قنبری، جواد شرفخانی، رجب پناهی، مهدی اسلامی ۵
حزب توسعه ملی محمدعلی باقری، سجاد احمدوند، محسن احمدوند ۳
حزب همبستگی  محمدرضا داورپناه ۱
جمعیت تولیدگران غلام‌حیدر ابراهیم بای سلامی ۱
انجمن مهندسان ابراهیم اصغرزاده ۱
 زنان اصلاح‌طلب فاطمه راکعی، ثریا دانا، کامه وزیری، سکینه اشرفی، خدیجه توفیقیان، طاهره میرسادو، سیمین حاجی‌پور، لیلی خوشکام، فریده اولادقباد ۹
ادوار دفتر تحکیم وحدت سعید رضوی فقیه، سید محمدمهدی طباطبایی ۲
نهضت آزادی عماد بهاور ۱
حلقه نزدیکان میرحسین موسوی حسن عابدی جعفری، محمدرضا واعظ مهدوی، مصطفی عرب‌عامری، احمد محمود رباطی ۴
 ‎جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان شهیندخت مولاوردی ۱
سایرین محمدرضا خباز، محمدحسین مقیمی، مجید سرسنگی،  رسول صدیقی بنابی، حسین راغفر، مسعود بوجاری، سید علی قائم‌مقامی، منصور مظفری، محمدجواد بربریان، بهروز بنیادی، علی‌اصغر یوسف نژاد، افشین علاء، مجید رمضان‌پور دریاسری، رامین مهمان‌پرست، عباس آریازند، محمدمهدی امامی ناصری، فاطمه داداشیان ۱۷
انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها محمود صادقی ۱
نمایندگان فعلی تهران(بدون عضویت حزبی و تشکّلی) محمدعلی وکیلی، محمدرضا نجفی، سید فرید موسوی، علی مطهری، غلامرضا حیدری، احمد مازنی، محسن علیجانی، علیرضا رحیمی، فاطمه ذوالقدر ۹

احزاب اصلاح طلب , مجلس شورای اسلامی ایران ,

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

5 × 3 =