ایرانی‌ها در سال ۹۷ اندازه ۱۰ سال گذشته ملک خریدند

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه طبق اعلام رسانه‌های کشور ترکیه در سال ۹۷ میزان خرید ملک در این کشور توسط ایرانی‌ها به اندازه خرید ملک در ۱۰ سال گذشته بوده است، گفت:بسیاری از املاک در ترکیه متعلق به دولت است یعنی عرصه ملک دولتی است و فقط عیان و بنا به مردم تعلق دارد یا اینکه خانه‌ها ۹۹ ساله هستند و مالکیت در این واحدها معنا ندارد .

کد خبر : 106161
تاریخ انتشار : شنبه 13 مهر 1398 - 6:19

 

به گزارش پایگاه خبری “ججینبه نقل از خبرگزاری ایلنا ، حسام عقبایی با اشاره به تبلیغات فروش و تهاتر مسکن در کشورهای خارجی در شبکه‌های ماهواره‌ای اظهار داشت: از چندین سال گذشته تبلیغات فروش املاک در کشورهای همسایه و کشورهای دور و نزدیک رواج پیدا کرده است که عمده این تبلیغات مربوط به خرید ملک در کشورهای ترکیه، گرجستان، دوبی و اسپانیا می‌شود.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته این تبلیغات در فضای پیام همشهری انجام می‌شد و چندین صفحه از پیام همشهری اختصاص پیدا می‌کرد به این گونه تبلیغات که البته در آن زمان فروش ملک در قبرس، مالزی و چند کشور دیگر هم مطرح بود.

نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با تاکید بر اینکه هیچ یک مشاوران املاک وارد این گونه تبلیغات نشدند، گفت: در آن زمان هم شرکت‌هایی برای فروش املاک خارجی ثبت شدند و حتی برخی از آنها شرکتی را هم ثبت نکردند و تنها دفتری را اجاره کرده بودند.

وی گفت: معمولا شرکت‌های عمرانی به ثبت می‌رسیدند که در اساسنامه آنها اجازه خرید و فروش ملک هم آمده بود اما در آن زمان با ثبت اسناد مذاکراتی داشتیم تا در حدود اختیارات این شرکت‌ها خرید و فروش ملک حذف شود.

عقبایی با تاکید بر اینکه تبلیغات برای فروش ملک در کشورهای خارجی مصداق فرار سرمایه از کشور است گفت: ‌با پلیس اماکن مذاکراتی داشتیم تا دفاتر فروش ملک در کشورهای خارجی جمع شود.

 نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه امروز شاهد تبلیغات گسترده خرید و فروش مسکن در کشورهای خارجی و تهاتر ملک در ایران با ملک در سایر کشورها در فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای مواجه هستیم، گفت:‌ طبق اعلام رسانه‌های کشور ترکیه در سال ۹۷ میزان خرید ملک در این کشور توسط ایرانی‌ها به اندازه خرید ملک در ۱۰ سال گذشته بوده است.

در ایران تنها ۱۵ درصد ساخت و سازهای مسکن صنعتی است

عقبایی با اشاره به تحول ساخت و ساز مسکن در کشورهایی از جمله ترکیه و گرجستان گفت: در حال حاضر در کشورهای همسایه شاهد ساخت و ساز صنعتی مسکن هستیم و صنعتی‌سازی باعث شده جذابیت زندگی در شهرهای این کشورها افزایش یابد حال اینکه در ایران تنها ۱۵ درصد ساخت و سازهای مسکن صنعتی است و همچنان ۸۵ درصد ساخت وساز به صورت سنتی و بومی انجام می‌شود.

وی افزود: به طور قطع زرق و برق صنعتی سازی می‌تواند باعث شود مردم تمایل زندگی در آن فضا را داشته باشند و در حال حاضر در ایران ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه سرگردان وجود دارد و احتمال اینکه بخشی از این سرمایه جذب بازار مسکن کشورهای همسایه و سایر کشورها شود بسیار بالاست.

شرکت‌های بازاریابی  به تهاتر ملک متوسل شده‌اند

نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به افزایش تهاتر ملک در تهران با  کشورهای خارجی به ویژه ترکیه گفت: از آنجایی که خروج ارز و پول از کشور قوانین خاص خود را دارد و نمی‌توان از سقفی بیشتر پول از کشور خارج کرد به همین دلیل شرکت‌های بازاریابی به این روش‌ها برای فروش مسکن در کشورهای خارجی متوسل شده‌اند بدین صورت که افراد هر چه در تهران دارند از جمله ملک به ویژه در سه منطقه اول شهر و خودرو را با ملک در ترکیه تهاتر می‌کنند.

وی افزود: راه دیگر فروش مسکن به ایرانی‌ها در کشورهای خارجی این است که در ایران از متقاضیان ریال دریافت می‌کنند.

تصاویر دروغین املاک برای فریب ایرانی‌ها

عقبایی با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد این تبلیغات کلاهبرداری است و اساسا تصاویری از آن املاک در کشورهای خارجی نشان می‌دهند که وجود خارجی ندارد، گفت: فیلم‌ها و عکس‌های سایر املاک موجود را به ایرانی‌ها نشان می‌دهند و می‌گویند در ازای پولی که می‌دهند صاحب این خانه‌ها می‌شوند یا اینکه مدعی می‌شوند ماکت‌های آماده شده به زودی تبدیل به مسکن می‌شود که آن هم دروغ است.

نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره قوانین فروش مسکن در کشور ترکیه گفت: قوانین خرید و فروش مسکن در این کشور بسیار پیچیده است و مردم هم اطلاعی از این قوانین ندارند برای مثال بسیاری از املاک در ترکیه متعلق به دولت است یعنی عرصه ملک دولتی است و فقط عیان و بنا به مردم تعلق دارد یا اینکه خانه‌ها ۹۹ ساله هستند و مالکیت در این واحدها معنا ندارد همچنین برخی از املاک هم با شرایط تایم‌شیرینگ و فصلی فروش می‌شوند بنابراین مردم قبل از خرید مسکن در کشورهای خارجی باید از قوانین خرید و فروش در آن مناطق مطمئن شوند.

عقبایی تاکید کرد: از سوی دیگر در این کشورها اقامت از روی خرید ملک برداشته شده است یعنی دیگر با خرید ملک نمی‌توانند اقامت این کشور را دریافت کنند و برخی از مردم هم اطلاعی از این موضوع ندارند.

رشد ۱۰۴ درصدی قیمت مسکن در ۴ سال اخیر

وی با اشاره به خرید مسکن در کشورهای خارجی به قصد سرمایه‌گذاری و ایجاد ارزش افزوده اظهار داشت: در سال ۹۷ و نیمه اول ۹۸ رشد قیمت مسکن در ایران بالاتر از تمام کشورهای حوزه خلیج فارس، کشورهای همسایه، کانادا و حتی مناطقی مانند منهتن آمریکا بوده است بنابراین اگر افراد می‌خواهند در بخش مسکن سرمایه‌گذاری کنند هیچ کجای دنیا به اندازه ایران سوددهی نخواهد داشت چرا که از سال ۹۴ تا به امروز قیمت مسکن در ایران ۱۰۴ برابر رشد داشته است.

عقبایی ادامه داد: اما کسانی که قصد مهاجرت به کشورهای خارجی را دارند باید قبل از خرید مسکن وکیل حرفه‌ای در ایران و کشور مقصد به کار بگیرند تا از تمام قوانین خرید و فروش ملک در آن کشور و یا تهاتر آن با املاک خود اطلاع یابند

وی با بیان اینکه به هر حال کلاهبرداری‌ها در این زمینه از چندین سال گذشته وجود داشته و بسیاری از این تبلیغات هم با اهداف سوء انجام می‌شود گفت:‌ از وزارت ارشاد و پلیس فتا درخواست داریم جلوی فعالیت این افراد برای تبلیغات خرید و فروش ملک در کشورهای خارجی را بگیرند چرا که بسیاری از تبلیغ کنندگان هم فاقد هویت هستند و نمی‌توان به آنها اعتماد کرد.

انجام قراردادهای مربوط به تهاتر مسکن در مشاوران املاک کشور مجاز نیست

نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره نحوه تهاتر مسکن در ایران با مسکن در کشور خارجی گفت: در این قراردادها یک فرمول وجود ندارد بلکه توافق دوطرفه است و بین دو طرف مفاد آ‌ن تعیین می‌شود اما به هر حال انجام این قراردادها در مشاوران املاک کشورمان مجاز نیست.

وی با اشاره به تفاوت قیمت در ایران و کشورهای همسایه اظهار داشت: متوسط قیمت مسکن در ترکیه کمتر از متوسط قیمت در تهران است البته در تهران مناطقی داریم که حتی از گران‌ترین منهتن آمریکا و ونکوور هم گران‌تر است.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 4 =