تا دو سال دیگر وارد کننده سوخت می‌شویم

قائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: با ادامه روند کنونی مصرف سوخت در کشور تا دو سال دیگر وارد کننده بنزین و گازوییل خواهیم شد.

کد خبر : 105459
تاریخ انتشار : پنجشنبه 28 شهریور 1398 - 6:24

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، حمید قاسمی عصر چهارشنبه در جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوای کلانشهرها که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزارشد، افزود: سال گذشته مصرف روزانه گازوییل در کشور ۷۷ میلیون لیتر بود که امسال به ۸۵ میلیون لیتر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه این میزان افزایش نشان‌دهنده بالا رفتن سن فرسودگی خودروها است اظهارداشت: اگر به همین روند پیش رویم تا دو سال آینده وارد کننده سوخت خواهیم شد.

قائم مقام شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: بهتر است تمرکز را بر روی CNG  بگذاریم که در این راستا  با همکاری وزارت صنعت تفاهم نامه‌ای در دست تهیه داریم که بر اساس آن بتوانیم ۱۰۰ هزار تریلی را دوگانه سوز کنیم، همچنین آماده تهاتر ۱۸ هزار دستگاه اتوبوس و ۲۴۰ هزار دستگاه تاکسی هستیم.

وی گفت: با وجود تحریم ها به ۱۰۰ درصد تعهدات خود در راستای توزیع سوخت یورو۴ در کلانشهرها و مبادی شهرها عمل کردیم. بر اساس تعهد صورت گرفته باید در ۱۶۳ جایگاه عرضه سوخت، سوخت استاندارد توزیع می کردیم که اجرایی شده است.

قاسمی افزود: نگرانی ما از خودروهایی است که وظیفه حمل سوخت را برعهده دارند چراکه برخی از آنها ممکن است سوخت های غیر یورو۴ حمل کنند که احتمال دارد فرایند شسشتو بصورت صحیح انجام نشود و موجب آلوده شدن سوخت استاندارد شود برای همین ممکن است در فرآیند پایش میزان ppm گازوییل بالاتر از ۲۵۰ باشد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در شهرهای تهران، مشهد، تبریز، اهواز، کرج، شیراز، اصفهان، اراک، خمین، ساوه، دلیجان، قم، نیشابور، سبزوار، اسفراین، دامغان، کرمان، رفسنجان، زابل، تربت حیدریه، سمنان و بندرعباس نفت و گاز یورو۴ توزیع می‌شود.

وی گفت: همچنین در حدود ۱۰۰۰ جایگاه عرضه سوخت در شهرهای آبادان، آذربایجان شرقی، ارومیه، اصفهان، البرز، اهواز، تهران، خراسان رضوی، ساری، قم، لرستان و هرمزگان روزانه بیش از ۳۰ میلیون لیتر بنزین یورو۴  توزیع می شود.

احمد اکبری معاون مدیر تامین و توزیع شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی نیز در این نشست اظهارکرد: روزانه حدود ۳۳ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر بنزین یورو ۴ از ۳۷ میلیون لیتر نفت و گاز با استاندارد یورو ۴ و ۵ در کشور تولید می‌شود.

وی افزود :این میزان تولید باید از طریق خطوط لوله و کامیون‌های حمل توزیع شود که در برخی موارد به طور حتم از میزان استاندارد آنها کاسته می شود بنابراین تا هنگامی که تولید کامل سوخت یورو انجام نشود در برخی نقاط مشکل خواهیم داشت.

اکبری ادامه داد: در سال ۱۳۹۶ در ۱۶۲ جایگاه گازوئیل یورو۴ توزیع می شد که این عدد در حال حاضر به ۱۶۳۷ جایگاه رسیده  است.

وی ادامه داد: همچنین در چهار ماهه نخست ۱۳۹۶ در ۴۶۲ جایگاه نفت و گاز یورو۴ عرضه می شد که در ۴ ماهه نخست ۱۳۹۷ این تعداد به ۶۹۲ جایگاه رسید.

اکبری با بیان اینکه، در چهار ماهه نخست سال ۱۳۹۸ در هزار و ۵۷۸ جایگاه سوخت نفت و گاز یورو۴ توزیع شد، افزود: همچنین در این مدت میانگین توزیع روزانه نفت و گاز یورو ۴ به ۲۵ میلیون و ۴۴۶ هزار لیتر رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۱۲ درصد رشد داشته است.

به گفته معاون مدیر تامین و توزیع شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی، در حدود هزار جایگاه عرضه سوخت بنزین یورو ۴ و ۱۴۰۰ جایگاه نفت و گاز یورو ۴ توزیع می شود.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × پنج =