تغذیه سگ‌ها با گوشت خام عامل سرایت باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک به انسان

دانشمندان می‌گویند تغذیه سگ‌ها با گوشت خام می‌تواند باعث گسترش باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک نظیر باکتری ای کولی(E. coli) به انسان شود.

کد خبر : 1040064
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1 آذر 1402 - 6:55

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایسنا، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تغذیه سگ‌ها با گوشت نپخته خطر دفع باکتری ای. کولی را که به آنتی‌بیوتیک‌های پرکاربرد مقاوم است، افزایش می‌دهد و در نتیجه احتمال انتقال باکتری به صاحبان سگ‌ها و سایر افراد و ایجاد عفونت‌هایی را که درمان آنها دشوار است، افزایش می‌دهد.

علت اصلی ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی، مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک است. هرچه بیشتر از آنتی بیوتیک‌ها استفاده کنیم، باکتری‌ها فرصت‌های بیشتری برای مقاوم شدن به آنها دارند.

فلوروکینولون‌ها دسته‌ای از آنتی بیوتیک‌های طیف وسیع هستند که هم در پزشکی انسانی و هم در دامپزشکی استفاده می‌شوند. با این حال، استفاده گسترده از آنها نرخ مقاومت آنتی بیوتیکی را افزایش داده و تلاش‌هایی را برای کاهش استفاده از فلوروکینولون‌ها در بسیاری از تنظیمات انجام داده است.

اکنون یک مطالعه جدید توسط پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا نشان می‌دهد که غذا دادن به سگ‌ها با گوشت خام و پخته نشده خطر دفع باکتری ای. کولی را که به سیپروفلوکساسین، یک آنتی بیوتیک پرکاربرد فلوروکینولون مقاوم است، افزایش می‌دهد.

جردن سیلی نویسنده اصلی این مطالعه گفت: هدف ما تمرکز بر غذای خام سگ نبود، بلکه بررسی این موضوع بود که چه چیزی باعث می‌شود سگ‌ها احتمال بیشتری برای دفع باکتری ای. کولی در مدفوع خود داشته باشند. مطالعه ما ارتباط بسیار قوی بین دفع باکتری ای. کولی مقاوم به سیپروفلوکساسین و تغذیه سگ‌ها با رژیم غذایی خام یافت.

باکتری ای. کولی در روده انسان‌ها و حیوانات یافت می‌شود و معمولاً به دلیل بهداشت نامناسب یا دست زدن به مواد غذایی آلوده به مواد مدفوع از جمله گوشت نپخته می‌تواند بین آنها منتقل شود.

این باکتری می‌تواند باعث اسهال و مسمومیت غذایی یا بیماری‌های جدی‌تری مانند عفونت ادراری و جریان خون در انسان شود و سال‌ها بدون ایجاد عفونت در روده بنشیند.

محققان ۶۰۰ سگ بالغ سالم را به خدمت گرفتند و نمونه مدفوع آنها را جمع‌آوری کردند. هر نمونه برای بررسی اینکه آیا ای. کولی موجود به سیپروفلوکساسین مقاوم است یا خیر، آزمایش شد.

علاوه بر این، صاحبان سگ‌ها یک نظرسنجی را تکمیل کردند که جزئیاتی در مورد سگ‌هایشان، رژیم غذایی آنها، محیط‌هایی که سگ‌ها در آن راه می‌رفتند و اینکه آیا این سگ‌ها با آنتی‌بیوتیک درمان شده‌اند، ارائه می‌داد.

باکتری ای. کولی مقاوم به سیپروفلوکساسین در مدفوع ۷.۳ درصد از سگ‌های روستایی و ۱۱.۸ درصد از سگ‌های شهری مشاهده شد. تجزیه و تحلیل نمونه‌های این سگ‌ها نشان داد که تغذیه آنها با گوشت نپخته به شدت با دفع باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک مرتبط است که به گفته محققان می‌تواند به عنوان یک حلقه انتقال برای ورود باکتری ای. کولی مقاوم، به خانه باشد.

متیو آویسون، نویسنده مسئول این مطالعه گفت: گوشت خام – چه برای مصرف انسان و پخته شدن در نظر گرفته شود و چه به عنوان غذای خام سگ فروخته شود – احتمالاً به باکتری ای. کولی مقاوم به آنتی بیوتیک آلوده است.

وی افزود: آشپزی، باکتری‌ها را از بین می‌برد و رعایت بهداشت دست‌ها خطر بلعیده شدن و ورود این باکتری‌ها به روده‌های فرد را کاهش می‌دهد.

محققان می‌گویند این فقط مدفوع سگ نیست که خطر ایجاد می‌کند، بلکه استفاده از گوشت خام هنگام تهیه غذای حیوان خانگی نیز خطرساز است.

آویسون می‌گوید: غذا دادن به سگ با گوشت خام به این معنی است که فرد باید گوشت خام را کنترل کند و تحقیقات ما روشن کرده است که تغذیه خام همچنین به این معنی است که صاحبان حیوانات خانگی احتمالاً با حیوان خانگی که ای. کولی دفع می‌کنند، تعامل دارند.

پژوهشگران برای جلوگیری از آلودگی به باکتری پیشنهاداتی را ارائه داده‌اند.

سیلی می‌گوید: اقدامات فردی برای کاهش خطر دفع باکتری‌های مقاوم توسط سگ‌ها شامل تغییر رژیم غذایی غیرخام یا تهیه گوشت خام با کیفیت خوب قابل پخت و سپس پختن آن است.

وی افزود: بیشتر غذاهای خامی که برای مصرف سگ‌ها فروخته می‌شوند، کیفیت خوبی برای پختن ندارند و در صورت پخته شدن می‌توانند خطرات جدی برای سلامتی سگ‌ها ایجاد کنند.

این مطابق با سیاست انجمن پزشکی دامپزشکی آمریکا(AVMA) است که تغذیه سگ‌ها و گربه‌ها را با هر گونه پروتئین حیوانی که ابتدا تحت فرآیند حذف عوامل بیماری‌زا قرار نگرفته است، منع می‌کند، زیرا خطر بیماری برای گربه‌ها و سگ‌ها نیز مانند انسان‌ها وجود دارد.

در تعیین اینکه آیا حیوان خانگی خود را با گوشت خام تغذیه کنید، مهم است که منبع آن را در نظر بگیرید. کشتارگاه‌ها حیوانات را برای گوشت با درجه کیفیت مناسب برای خوراک انسانی ذبح می‌کنند، در حالی که قصابی‌های مخصوص تغذیه حیوانات خانگی، گوشت‌هایی تولید می‌کنند که ممکن است از حیوانات مرده، بیمار، در حال مرگ یا از کار افتاده باشد.

آویسون می‌گوید: به عنوان بخشی از پاسخ ما به بحران در حال ظهور مقاومت آنتی بیوتیکی، باید انگیزه بیشتری به شرکت‌هایی داده شود که به صنعت غذای خام سگ می‌پیوندند تا گوشت را با سیاست‌های مصرف آنتی‌بیوتیک مناسب تهیه کنند و آن را برای باکتری‌های مقاوم قبل از فروش آزمایش کنند.

وی افزود: باید محدودیت‌های سختگیرانه‌تری برای تعداد باکتری‌های مجاز در گوشتی که به صورت نپخته به فروش می‌رسد نسبت به گوشتی که برای پختن قبل از خوردن فروخته می‌شود، تعیین کرد.

این مطالعه در مجله One Health منتشر شده است.

 


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × دو =