اجازه رشد شرکت های صوری و کاغذی را ندهیم

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه سازمان ثبت اسناد و بانکها باید مانع رشد شرکتهای صوری شوند، گفت: نظام بانکی توانایی شرکت ها در بازپرداخت تسهیلات و همچنین وثایق را به دقت بررسی کنند.

کد خبر : 100361
تاریخ انتشار : دوشنبه 20 خرداد 1398 - 10:41

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، آیت الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک عید سعید فطر و حلول ماه شوال، ابراز امیدواری کرد که امت اسلامی از برکات ماه مبارک رمضان بهره مند شده باشد و نورانیت روحی و معنوی ناشی از طاعات و عبادات در این ماه، رو به افول نگذارد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم سالروز ارتحال امام خمینی (ره) و خطبه های نماز عید سعید فطر، این فرمایشات بویژه در باب تبیین شخصیت امام راحل را مهم و کاربردی توصیف کرد و افزود: کلیدی ترین نکته ای که مقام معظم رهبری در خصوص شخصیت والای امام بزرگوار فرمودند، همان بحث مقاومت در برابر مشکلات و دشمنی ها بود که این امر می تواند در زمان حاضر، بهترین الگو برای همه آحاد ملت باشد.

آیت الله رئیسی با اشاره به راهبرد امروز دشمنان اظهار کرد: چند قطبی کردن جامعه در خصوص مسائل و سیاست های بنیادین نظام مانند پیشبرد توان دفاعی و موشکی و همچنین حضور مقتدرانه ایران در منطقه، ایجاد بحران اجتماعی و در کنار اینها کوبیدن بر طبل مذاکره، سه راهبرد اساسی دشمن است که باید همه مردم و مسئولان در این زمینه هوشیار باشند.

رئیس قوه قضاییه گفت: بحمدالله امروز مسئولان نظام در خصوص سیاست های کلان کشور، منسجم، یکپارچه و همصدا هستند و در خصوص مقاومت و عدم مذاکره نیز موضع واحدی دارند. تردید نکنیم که مقاومت ما دشمن را وادار به عقب نشینی می کند و با اقدام، عمل و پیگیری مسائل مهم کشور می توانیم دشمن را در رسیدن به اهداف شومش ناکام بگذاریم.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش برخی افراد در جهت رواج بی عفتی و ناهنجاری در جامعه تاکید کرد: دولت، نیروی انتظامی و دستگاه قضایی مسئولیت دارند که از امنیت روانی و اخلاقی جامعه صیانت کنند و اجازه ندهند کوچکترین بی عفتی و ناهنجاری، جامعه را تهدید کند. از طرفی امر به معروف و نهی از منکر به موجب موازین شرعی و قانون اساسی جمهوری اسلامی، امری عمومی و وظیفه همه مردم است و دستگاه های انتظامی و قضایی نیز به موجب شرع و قانون، موظفند از آمران به معروف و ناهیان از منکر حمایت کنند.

رئیس قوه قضاییه در پایان با اشاره به مشکلاتی که شرکت های صوری و کاغذی برای مردم و کشور ایجاد می کنند، خاطرنشان کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و بویژه اداره ثبت شرکت ها باید همانند سازمان ثبت احوال که برای صدور شناسنامه افراد ابتدا هویت آنان را احراز می کند، در ثبت شرکت ها و موسسات، هویت و اصالت شرکت یا موسسه را احراز کند.

آیت الله رئیسی ادامه داد: از طرفی بسیاری از مردم که قربانی سودجویی شرکت های صوری و کاغذی می شوند، ادعا می کنند که بواسطه تبلیغات این شرکت ها در رسانه ها به آنها اعتماد کرده و پولی را در اختیار این شرکت ها یا موسسات قرار داده اند. این هم ادعای بر حقی است زیرا به هر حال رسمیت یک رسانه باعث می شود آنچه تبلیغ می کند نیز رسمیت پیدا کند و مردم به آن اعتماد کنند. بر این اساس، رسانه ها نیز باید هویت و اصالت یک بنگاه اقتصادی یا شرکت را پیش از انجام تبلیغات، مورد بررسی قرار دهند تا مردم دچار مشکل نشوند.

رئیس قوه قضاییه در خصوص وظیفه نظام بانکی برای جلوگیری از فعالیت شرکت های صوری نیز گفت: نظام بانکی نیز در اعطای تسهیلات باید همانگونه که توانایی افراد و ضمانت های لازم را برای اعطای تسهیلات لحاظ می کند، توانایی شرکت ها در بازپرداخت تسهیلات و همچنین وثایق مورد نیاز را به دقت مورد بررسی قرار دهد و ببیند که آیا سرمایه و دارایی یک موسسه، کفاف عمل به تعهدات مالی آن موسسه را می دهد یا خیر.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه همه دستگاه های مربوطه در این خصوص مسئولیت دارند، اظهار کرد: پرونده هایی که در حال حاضر در این زمینه وجود دارد، ان شاءالله با سرعت و دقت رسیدگی خواهد شد اما برای جلوگیری از تشکیل این تعداد پرونده که کشور و مردم را دچار مشکلات عدیده می کند، لازم است سازمان ثبت، رسانه ها و نظام بانکی دقت های لازم را به خرج دهند و همچنین اگر نیاز به پیش بینی ساز و کارهای قانونی در این زمینه است، مجلس محترم یا دستگاه های اجرایی، قوانین یا آیین نامه های لازم را تهیه کنند تا شاهد این قبیل مشکلات و گرفتاری ها برای مردم نباشیم.

 


 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده − 4 =