۸مورد عجیب و جالب از بدن که در مورد آن بی اطلاعیم
بدن انسان اسرار بسیاری در درون خود نهفته دارد که علی رغم پیشرفت روز افزون و فوق العاده دانش بشری در حوزه پزشکی هنوز هم بخشی از قسمت های بدن و کارآیی آن ها ناشناخته باقی مانده است.
شاید بخش های از بدنتان آن قدر کوچک و کم اهمیت بوده اند که اصلا به حضور یا نقش آن ها فکر هم نکرده اید اما باید بدانید که هیچ یک از اعضا و قسمت های بدن بی دلیل شکل نگرفته و هر یک، هر چند کوچک، کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه ی این مطلب قصد داریم شما را با ویژگی ها و عملکرد برخی از این اعضا که اصولاً توجهی به آن ها نداشته اید آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
۱- حفره بالاتر انگشت شست
اگر انگشت شست خود را کمی بکشید متوجه یک حفره خالی مثلثی شکل در قسمت پایه این انگشت خود خواهید شد. این حفره در علم پزشکی «anatomic snuffbox» نامیده می شود که به استفاده ی افراد در گذشته از این حفره برای بالا کشیدن تنباکو به سمت داخل بینی شان اشاره دارد. علاوه بر این در این منطقه می توانید ضربان شریان اصلی خود را نیز حس کنید حتی اگر ضربان قلب فرد ضعیف باشد. شریانی که در این منطقه قرار دارد مستقیماً در زیر پوست واقع شده است.
۲- انگشت بزرگ پا
همه ی ما بارها و بارها بدون آن که متوجه شده باشیم از این قسمت پای خود استفاده کرده ایم اما به ندرت در مورد نقش مهم آن در بدن و وظیفه ی خطیر آن به فکر فرو رفته ایم. به دلیل شکل جالب و غیرعادی انگشت بزرگ پا است که ما می توانیم به راحتی روی انگشتان خود بلند شده و تعادل داشته باشیم. جالب این که شکل ویژه انگشت بزرگ پای ما با دیگر حیوانات تفاوت بسیار داشته و همین موضوع باعث شده که ما برخلاف آن ها بتوانیم به راحتی روی انگشت های پایمان بلند شده و بایستیم.
۳- برآمدگی میان دو ابرو
شرط می بندیم که حتی فکر نمی کردید برآمدگی که در هنگام اخم کردن در بین ابروها ایجاد می شود در برخی از زبان ها اسم خاصی برای خود داشته باشد چه برسد به این که به وظیفه و کاربرد آن فکر کرده باشید. در واقع این بخش کوچک اما مهم از صورت به شما کمک می کند که در هر شرایطی عکس العمل های خود را کنترل نمایید. چند بار انگشتتان را روی این نقطه بین ابروها فشار دهید اگر رفلکس شما خوب باشد یک کشش ملایم را در چشمانتان حس خواهید کرد و نیاز به پلک زدن خواهید داشت.
۴- خط تقارن زیر زبان
تاخوردگی کوچکی که زیر زبان شماست بدون شک وظیفه ی مهمی بر عهده دارد و آن این که زبان را در دهان تثبیت کرده و از انعطاف پذیری بیش از حد آن جلوگیری می کند. این موضوع باعث می شود که شما کمتر زبان خود را گاز گرفته و شاید اگر این تاخوردگی کوچک در دهان وجود نداشت به سرعت زبان خود را می بلعیدید. وجود این تاخوردگی به خصوص برای نوزادانی که تازه به دنیا آمده و هنوز کنترلی بر روی اعضای بدنشان ندارند بسیار حیاتی است.
۵- زبانه گوش و پادزبانه
این زائده های کوچک گوشی در زبان انگلیسی «Tragus» و «antitragus» نامیده می شوند که از واژه ی لاتین «tragos» به معنای «بز» گرفته شده اند. زبانه (Tragus) به ما کمک می کند که صداهایی که از پشت می آیند را بهتر بشنویم بدین نحو که ان ها را تقویت کرده و منبع صدا را برای ما مشخص می کند. پادزبانه (antitragus) همین وظیفه را در مورد صداهایی که از سمت جلو به گوش می رسند انجام می دهد.
۶- لوزه ها
بسیاری از ما در کودکی مجبور می شویم با استفاده از عمل جراحی لوزه هایمان را برداریم. همین موضوع باعث شده که برخی فکر کنند لوزه ها نیز مانند غده ی آپاندیس یک ارگان ابتدایی و غیرضروری هستند. اما این موضوع صحت ندارد. لوزه ها اولین موانعی هستند که از ما در برابر باکتری ها، میکروب ها و ویروس هایی که از طریق دهان وارد بدنمان می شوند محافظت می کنند. در صورتی که این غده ها در نتیجه حمله ی شدید عوامل بیماری زا ملتهب شده و برداشته شوند بدن می تواند به دیگر اندام های و مکانیسم های مراقبتی خود تکیه کند اما با وجود این لوزه ها در گلو بدن در مبارزه با عوامل بیماری زا کارآیی بهتر و بیشتری خواهد داشت.
۷- پوسته دور ناخن ها
شاید شما نیز متوجه یک لایه نازک پوست محکم در اطراف ناخن های خود شده باشید. معمولاً خانم ها که از لاک ناخن استفاده می کنند بهتر و بیشتر با این قسمت از ناخن آشنایی دارند. بسیاری از افراد این پوسته را اضافی انگاشته و برای به اصطلاح زیباتر شدن دست ها و ناخن هایشان این قسمت از پوست کنار ناخن را برمی دارند. اما باید بدانند که با این کار ریسک بزرگی را به جان می خرند. این پوسته در واقع وظیفه ی بسیار مهمی بر عهده دارد. در واقع پوسته مذکور از لایه های داخلی دست در مقابل ورود باکتری های خطرناک مراقبت می کند. اگر عوامل بیماری زا از طریق زخم بسیار کوچکی که در نتیجه برداشتن این قسمت از ناخن به وجود می آید وارد بدن شما شود شستن دست ها کمک زیادی به شما نخواهد کرد.
۸- گودی بالای لب
بسیاری از محققان بر این باروند که گودی بالای لب انسان در دوران پیش از تاریخ در بدن انسان به وجود آمده و نقش آن تقویت بو بوده است. اگر چه امروز ما دیگر مانند آن دوران به حس بویایی قدرتمندی برای تشخیص بوی مهاجمان یا طعمه و غذا نیاز نداریم اما گودی بالای لب همچنان باقی مانده است تا ما را به دوران زندگی نیاکان پیش از تاریخمان بیندازد. علاوه بر ان پزشکان می توانند با توجه به شکل این قسمت از صورت شرایط سلامتی جنینی که هنوز به دنیا نیامده است را تشخیص دهند. در برخی از موارد شکل گیری نامناسب و ناجور گودی بالای لب نشان دهنده بیماری اوتیسم یا دیگر ناهنجاری های جسمی در جنین است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰