۲۰ شتر مشکوک به بیماری هاری در خاش تلف شدند
– فرماندار خاش سیستان و بلوچستان از تلف شدن ۲۰ نفر شتر مشکوک به بیماری هاری طی ۱۰روز گذشته در منطقه گزو خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری ججین ، محمداکبر چاکرزهی روز شنبه در نشست بررسی آخرین وضعیت مقابله با بیماری هاری در خاش گفت : شترها ی تلف شده در شرایط بهداشتی دفن و معدوم شدند.
چاکرزهی اظهار کرد: برای مقابله و پیشگیری از هاری کار پایش و کنترل این بیماری در منطقه پشتکوه بخش مرکزی این شهرستان به خوبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه شترهای تلف شده متعلق به خود منطقه بوده است گفت: تا کنون سابقه نداشته که شتر در شهرستان خاش و حتی سیستان و بلوچستان به بیماری هاری مبتلا شده باشد.
وی افزود: برخی فضاسازی های رسانه ای سبب ایجاد نگرانی در مردم شد اما همه دستگاهها و ارگانها و مردم منطقه با جدیت و تمام توان و آمادگی توانستند اوضاع را در کنترل خود در آورند و اقدامات شایستهای برای مقابله با شرایط بحران انجام شده است.
فرماندار خاش یادآورشد: با قرنطینه شترها و انجام کار تفکیک و جدا سازی شترهای سالم و ناسالم، ارائه خدمات برای نابودی لاشه حیوانات مورد گزش، واکسیناسیون سگ های خانگی، نابود کردن وحوش آلوده، انجام کارهای کارشناسی شده و حضور مستمر مدیران و کارشناسان توانستیم با شرایط بحرانی هاری در منطقه مقابله کنیم.
وی گفت: کار معدوم سازی شغال ها و حتی سگ های خانگی نیز بعد از واکسیناسیون با هدف پیشگیری از وقوع بیماری در حال انجام است.
چاکرزهی تصریح کرد: حساسیت های زیادی در جامعه مبنی بر پرهیز از مصرف گوشت شتر ایجاد شده و ما به مردم این حق را می دهیم که نگران سلامت خود و خانواده شان باشند ولی این تضمین و اطمینان را هم به مردم می دهیم که در منطقه توانسته ایم اوضاع را در کنترل در بیاوریم.
وی تاکید کرد: حضور مستمر بخشدار، مدیران، کارشناسان ادارات، نهادها، شوراها، دهیاران، مردم، حساسیت های مردمی و رسانه ای توانست نگرانی ها را از منطقه برطرف کند.
بخشدار مرکزی خاش نیز در این نشست گفت: با تلاش های صورت گرفته برای مقابله با بیماری هاری اقدامات ارزشمندی انجام و نگرانی ها بر طرف شده است.
مجتبی شجاعی افزود: پایش و کنترل خوبی انجام شده و خداوند را شاکریم که از وقوع بحرانی بزرگ پیشگیری شد.
امان الله طوقی مدیر جهاد کشاورزی خاش نیز در این نشست گفت: کار توزیع سبوس و آبرسانی به منطقه با هدف خدمت رسانی به روستائیان و عشایر در منطقه گزو برای نجات دام های آنها در دستور کار است و به مردم این اطمینان را می دهیم که از نظر تامین گوشت سالم دام و از جمله گوشت شتر مشکلی وجود ندارد.
امان الله رخشانی رئیس دامپزشکی خاش نیز با تاکید بر اینکه آموزش های لازم برای مقابله و پیشگیری از بیماری هاری و انجام واکسیناسیون ارائه می شود بیان کرد: واکسن در شرایط خاصی تزریق می شود و هیچ گونه کمبودی در این مورد وجود ندارد.
وی بابیان اینکه حدود ۳۶ نفر شتر مورد حمله و گزش حیوان آلوده قرار گرفته اند یادآرشدکه اقدامات خوبی با همکاری مردم و سایر دستگاهها انجام شد و توانستیم با شرایط بحرانی مقابله کنیم.
منصور خاشی رئیس مرکز بهداشت و الله بخش کرد کارشناس مقابله با بیماری های مرکز بهداشت خاش هم گزارش هایی از اقدامات کنترلی برای ریشه کنی بیماری هاری در این شهرستان ارائه کردند.
مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره گفت: تا کنون هیچ گونه سابقه ای مبنی بر مبتلا شدن شترهای این استان به بیماری هاری وجود نداشته است.
مجتبی محرابی اظهار داشت: این برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان است که شتر مشکوک به هاری گزارش شده است.
خاش در ۱۸۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
برچسب ها :بیماری ، تلف شدن ، ججین ، سیستان و بلوچستان ، شتر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰