۲ قلاده یوزپلنگ در خراسان شمالی مشاهده شد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست جاجرم گفت: ۲ قلاده یوزپلنگ در پناهگاه حیات وحش میاندشت خراسان شمالی بتازگی دیده شده که این مشاهده به صورت چشمی و مستقیم بوده است.

کد خبر : 79321
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 تیر 1397 - 9:25

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین“، سیدمحمد موسوی  با بیان اینکه در سال جاری برای تصویربرداری از یوزپلنگ دوربین تله ای کار نشده است، گفت: هر ساله در فصل تابستان برای تصویربرداری و مشاهده یوزپلنگ از دوربین های تله ای استفاده می شود زیرا که مشاهده به صورت مستقیم و چشمی سخت است.
موسوی با اشاره به مشاهده برخی از افراد هنگام دیدن یوزپلنگ و ترساندن و فراری دادن آن افزود: یوزپلنگ حیوانی آرام است تا در تنگنا قرار نگیرد حمله نمی کند، مهم ترین مشکل در این فصل حضور دامداران و سگ های گله است.
به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست جاجرم توله های این حیوان توسط سگ ها در معرض خطر هستند.
موسوی گفت: به دامداران توصیه می شود از هر گونه آسیب رساندن به این حیوان در معرض انقراض پرهیز و از آن محافظت کنند.

 

 

 

پایگاه خبر ججین

 

وی گفت: پناهگاه حیات وحش میاندشت و پارک ملی ضامن آهوی جاجرم یک از زیستگاه های مولد یوز و دارای حساسیت فوق العاده ای است که بارها تولید مثل و زاد ولد این گونه ارزشمند و در معرض انقراض در این منطقه انجام شده است.
پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم و پارک ملی ضامن آهو خراسان شمالی در ۱۰ کیلومتری شرق شهرستان جاجرم با گستره ای ۸۴ هزار و ۴۳۵ هکتاری قرار دارد که حدود ۱۶ هزار هکتار پهنه آن دو سال پیش، به دلیل ازدیاد جمعیت آهو، به عنوان پارک ملی ضامن آهو تعیین شده است و یکی از پویاترین زیستگاه های یوزپلنگ در کشور است که در سال های گذشته تعدادی از این حیوان تصویربرداری شده است.
پناهگاه میاندشت با پارک ملی گلستان ۱۰۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده قرخود در شهرستان مانه و سملقان ۸۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده خار توران شاهرود ۷۵ کیلومتر و با منطقه حفاظت شده سالوک اسفراین ۳۰ کیلومتر فاصله دارد و زیستگاه گونه در معرض انقراض یوزپلنگ ایرانی است.
در سال های اخیر با تلاش محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست جاجرم و همکاری اداره کل محیط زیست خراسان شمالی و پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی اقدامات آموزشی مناسبی برای جوامع محلی اطراف این زیستگاه منحصر به فرد انجام شده که نتیجه آن افزایش جمعیت آهو و رشد زادآوری یوزپلنگ در این منطقه بوده است.

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.