۲ دیدگاه درباره گشت های بسیج

وزارت کشور فصل الخطاب است

کد خبر : 51584
تاریخ انتشار : پنجشنبه 30 آذر 1396 - 23:46

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”، ایجاد “گشت بسیج ” نه تنها موضوع جدیدی نیست بلکه در سال های گذشته حتی از جانب نیروی انتظامی مطلوب هم ارزیابی شده است. طی دهه اخیر ، این طرح به منظور تامین امنیت محله‌ها از سال ۸۷ آغاز شد و وظیفه داشت در صورت مشاهده جرایم مشهود مانند سرقت، اراذل و اوباش و مزاحمان نوامیس و غیره وارد عمل شود و مجرمان را پس از دستگیری، به پلیس تحویل دهد. بعد از گذشت چند سال مدتی است که باز هم صحبت از گشت های محلی بسیج پررنگ شده است. طرحی که«حماسه خدمت و امنیت» نام گرفته است و گفته می شود هدف آن پیشگیری از سرقت و ایجاد امنیت برای مردم در قالب گشت‌های محله محور در کشور است.

بنا بر آن چه که تاکنون درباره جزئیات این طرح اعلام شده، قرار است با کاهش قابل ملاحظه برپایی تورهای ایست و بازرسی بسیج، گروه‌هایی سه تا پنج نفره متشکل از بسیجیانی که دوره‌های آموزشی خاص را گذرانده‌اند، به صورت پیاده و سواره و بدون در اختیار داشتن اسلحه، از غروب تا طلوع آفتاب در شهرهای کشور اقدام به گشت‌ زنی کنند.
برای نخستین بار رئیس سازمان بسیج بیش از یک ماه قبل در یک نشست خبری کلیاتی از برپایی این گشت‌ها را اعلام کرد و گفت: در زمینه تامین امنیت کشور ما به کمک نیروی انتظامی آمده‌ایم و بنا داریم ایست‌های بازرسی بسیج را تقلیل دهیم و آن را به گشت‌های محله‌ای تبدیل کنیم، چارچوب این گشت‌های محله‌ای این است که افراد اول با احراز شرایط انتخاب می‌شوند، سپس در دوره‌های آموزشی قرار می‌گیرند و با هماهنگی قوه قضاییه و نیروی انتظامی فعالیت خواهند کرد. غلامحسین غیب‌پرور تاکید کرد: آن ها مسلح نخواهند بود و به حریم خصوصی افراد وارد نخواهند شد و فقط تامین امنیت را بر عهده می‌گیرند.
نیروی انتظامی نیاز به کمک دارد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره این موضوع معتقد است که حضور بسیج به عنوان ضابط دادگستری برای حفظ امنیت کشور یک فرصت مغتنم است ضمن آن که نوع نگاه مردم به بسیج، نگاه برادرانه و با مهر و محبت است و مردم انتظار امر به معروف و نهی از منکر با زبان نرم را دارند اما از آن جا که نیروی انتظامی قوه قهریه است نوع برخورد آن ها هم متفاوت است. بنابراین اثرگذاری که بسیج می تواند در این حوزه داشته باشد به مراتب بیشتر از برخورد نیروی انتظامی است. سید محسن علوی خاطرنشان کرد: علاوه بر این ادامه این روند باعث توسعه امنیت می شود و بسیج می تواند در کنار نیروی انتظامی فضا را برای جرم و جنایت ناامن و فضا را برای مجرمان تنگ کند.این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا ایجاد این گشت ها به موازی کاری با فعالیت های نیروی انتظامی منجر نمی شود؟ اظهار کرد: گشت های بسیج در کنار نیروی انتظامی است و همان گونه که مجرمان باید از سوی نیروی قهریه احساس خطر و ناامنی کنند نیاز است که برخورد همراه با اخلاق هم وجود داشته باشد تا اثرگذاری آن بیشتر باشد. وی تاکید کرد: توان نیروی انتظامی با وجود وسعت کشور محدود است و نیاز به کمک دارد. البته با تاکید بر این که باید محور را نیروی انتظامی قرار بدهیم و نیروهای بسیج هم در کنار آن ها قراربگیرند. علوی درباره واکنش مردم به ایجاد طرح گشت ویژه امنیت خاطرنشان کرد: بالاخره برخی از مردم هم مخالف هستند ، افرادی که ممکن است با برخورد خاصی مواجه یا تندرویی هایی را دیده باشند ولی اصل موضوع ارزشمند است.
وزارت کشور فصل الخطاب است
در عین حال به گفته یک کارشناس امور انتظامی و موضوع ایجاد گشت های امنیت بسیج در شرح وظایف وزارت کشور است و این دستگاه باید بگوید که آیا بسیج مجاز به راه اندازی این گشت ها هست یا خیر؟ بنابراین تا زمانی که مشکلی ایجاد نشود و در ماموریت های نیروی انتظامی تداخلی رخ ندهد ، نیروی انتظامی هم به این موضوع ورود نمی کند.
وی خاطرنشان کرد: در این خصوص وزارت کشور فصل الخطاب است ضمن آن که انعکاس نظرات مردم نیز می تواند در فعالیت این گشت ها تاثیرگذار باشد.

 پایگاه خبر ججین

  خبر مرتبط

رحمانی فضلی : امنیت و انتظامات شهر و روستا کاملا 
بر عهده نیروی انتظامی است
هادی محمدی – عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه نشست هیئت دولت در پاسخ به سوالی درباره طرح گشت های سپاه در محلات برای تامین امنیت شهرها ، با بیان این که این ها واقعا مباحث اضافه ای است که مطرح می شود ، خاطر نشان کرد: برای همه این ها قوانین و مقررات داریم و آن چه که مسلم است این که مسئولیت امنیت و انتظامات شهر و روستا کاملا بر عهده نیروی انتظامی است. وی افزود : البته در مواقع خاص ممکن است ما قرارگاهی ایجاد کنیم با مسئولیت نیروی انتظامی و آن جا از دیگر دستگاه های نظامی و امنیتی استفاده کنیم مثلا در ۲۲بهمن یا ایام ۱۴ خرداد که می خواهیم سطح امنیت را بالا ببریم ، نیروی انتظامی از بسیج یا سپاه یا وزارت اطلاعات درخواست نیرو می کند ولی باز هم با فرماندهی نیروی انتظامی عمل می کنند . رحمانی فضلی تصریح کرد : این که یک نیرویی بخواهد تداخل در نیروهای دیگر داشته باشد اصلا مطرح نیست و بنابر شرایط بسیار خاص شورای امنیت کشور در سطح ملی و شورای تامین در استان ها موظف هستند تصمیمات لازم را بگیرند.

 

 


 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.