۸۰ درصد منابع شهرداری از محل درآمدهای ناپایدار است
کاندیدای شهرداری تهران با اشاره به نقاط ضعف در حوزه مدیریت شهری گفت: تعداد پرسنل شهرداری چهار برابر حد نیاز است و ۸۰ درصد از منابع شهرداری از محل درآمدهای ناپایدار تامین می شود.
به گزارش پایگاه خبری ججین ، محمدعلی نجفی یکی از کاندیداهای شهرداری تهران در جریان ارائه برنامه های خود در حوزه مدیریت شهری اظهار کرد: در حال حاضر پرسنل شهرداری چهار برابر حد نیاز است و این در حالی است که شهری همانند لندن که جمعیت آن معادل تهران است ۱۵ هزار پرسنل دارد ولی شهرداری تهران هم اکنون ۶۳ هزار و ۶۰۰ پرسنل دارد ضمن اینکه آمایش منابع انسانی در شهرداری وجود ندارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه در مناطق مختلف شهرداری تهران آمایشی در حوزه منابع انسانی وجود ندارد، گفت: به طور مثال در یک منطقه همانند منطقه ۱۸ ما با کمبود نیروی شهرداری مواجه هستیم اما در بعضی مناطق با انبوهی از پرسنل رو به رو هستیم.
نجفی همچنین به سلامت اداری شهرداری اشاره کرد و گفت: این موضوع نیز به شدت زیر سوال است و به دلیل تخلفات عده ای قلیل شهروندان اعتمادشان به شهرداری کمتر شده است.
کاندیدای شهرداری تهران ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات شهرداری در حوزه برنامه ریزی و اجرای آن است چرا که در این بخش بسیار ضعیف عمل کرده است و در برنامه های مختلف پنج ساله به طور متناوب ۳۰ الی ۵۰ درصد از برنامه ها عقب هستیم.
نجفی ادامه داد: در تدوین برنامه خود برای شهرداری تهران از نظرات مختلف کارشناسان در حوزه مدیریت شهری استفاده کرده ام و برنامه مدونی را تدوین کرده ام.
وی گفت: برنامه مدنظر با اهداف خاص و خطوط اصلی در هشت سال آینده تهیه شده است که البته ضعف هایی هم دارد که باید اصلاح شود.
وی با اشاره به شعارش در شهرداری تهران گفت: «شهر امید، مشارکت و شکوفایی» شعاری است که برای شهر تهران مدنظر دارم که قطعا با امید می توان ایجاد نشاط و آرامش کرد.
وی با اشاره به اینکه شکوفایی شهروندان هدف اصلی در برنامه اشاره شده است، گفت: در طول برنامه پنج ساله باید توجه ویژه ای به شاخص های مدنظر داشته باشیم و به سمت شکوفایی و بالندگی حرکت کنیم.
کاندیدای شهرداری تهران تصریح کرد: هدف اصلی برنامه افزایش کیفیت زندگی شهروندان در تمامی جوانب و بخش هاست و قطعا ما در شهرداری تهران بر اساس برنامه پنج ساله طرح جامع و تفصیلی و اسناد چشم انداز حرکت خواهیم کرد.
نجفی با اشاره به چالش ها و مشکلات شهر تهران گفت: این چالش ها نیز شناسایی شده اند که در راستای رفع آنها اقداماتی انجام خواهد گرفت.
وی گفت: چشم اندازی که برای تهران در نظر گرفته شده است به دو قسمت افق شهر ۱۴۰۴ و چشم انداز شهرداری تقسیم شده است.
وی با اشاره به چشم اندازی که برای شهرداری پیش بینی شده است، گفت: این بخش به ۶ چشم انداز قسمت شده است که البته شاید تقسیم بندی ها برای افراد مختلف متفاوت باشد اما علی القاعده همه مسائل در تقسیم بندی ها پوشش داده خواهد شد.
نجفی در ادامه ارائه برنامه خود برای حضور در شهرداری تهران تصریح کرد: یکی از مواردی که باید به آن توجه شود مدیریت یک پارچه شهری است که اگرچه در این سال ها به این موضوع اشاره شده اما هیچ گاه عملیاتی نشده است و ما باید به سمت عملیاتی شدن مدیریت یکپارچه شهری برویم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما فاقد مدیریت یکپارچه شهری در شهرداری هستیم و معتقدم باید به سمت مدیریت هماهنگ در شهرداری برویم که این موضوع نیاز به همکاری و هماهنگی بخش ها و سازمان ها دارد.
نجفی اضافه کرد:تقویت شورایاری ها یکی از برنامه های حوزه مدیریت شهری خواهد بود ضمن اینکه طرحی را نیز تحت عنوان شوراهای مناطق پیش بینی کرده ایم.
وی با بیان اینکه متاسفانه بهره بری در شهرداری بسیار پایین است، گفت: قطعا باید بازنگری در نیروی انسانی شهرداری شود و به سمت برون سپاری برخی از فعالیت های شهرداری برویم.
وی همچنین با انتقاد از چارت سازمانی شهرداری تصریح کرد: این چارت بسیار تعجب آور است که این موضوع نیز باید اصلاح شود.
رجبی در ادامه به موضوع حضور زنان و جوانان در مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: ما باید به سمت توانمندسازی و فرصت برای زنان و جوانان در شهرداری برویم و قطعا در پایان چهار سال از مدیریت شهری ۳۰ درصد از سطوح مدیریت شهری در اختیار زنان و جوانان خواهد گرفت.
کاندیدای شهرداری تهران ادامه داد: در حال حاضر هزار و ۵۰۰ مدیر در حوزه های مختلف اعم از سازمان ها، شرکت ها، مناطق، معاونت ها و … در شهرداری وجود دارد که این حجم بسیار بزرگی است و ما حتما می توانیم آنها را کاهش دهیم و شهرداری را چابک کنیم.
وی ادامه داد: یکی از برنامه های اصلی در حوزه مدیریت شهری طرح سیستم بازرسی تخلفات در شهرداری با استفاده از پرسنل سابق شهرداری خواهد بود که این موضوع می تواند بر کاهش مفاسد اداری موثر باشد.
وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که باید مورد توجه قرار گیرد مدیریت منابع و مصارف در شهرداری است که متاسفانه در این بخش شاهد گزارش های متناقض هستیم به طوری که گزارش اداره کل برنامه و بودجه شهرداری تهران با سایر گزارشات متفاوت است.
وی گفت: بر اساس گزارش اداره کل برنامه و بودجه شهرداری تهران در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از بودجه شهرداری از محل درآمدهای پایدار است و حدود ۸۰ درصد نیز از محل درآمدهای ناپایدار است.
نجفی در ادامه به طلب های شهرداری تهران از دولت اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز گزارش دقیقی وجود ندارد، به طوری که وزارت اقتصاد و دارایی نیز اعلام کرده است که بالغ بر ۳ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان از شهرداری تهران طلب دارد.
وی ادامه داد: یکی از برنامه هایی که باید در شهرداری تهران اجرا شود کاهش تصدی گری ها و تسهیل گری و برون سپاری فعالیت ها است.
وی اضافه کرد: از جمله تصدی گری هایی که در شهرداری تهران وجود دارد می توان به امور ورزشی و مرکزی به عنوان نشر شهر اشاره کرد که همین امر موجب نارضایتی ناشران کتاب و بخش خصوصی شده است.
نجفی همچنین به انتشار روزنامه همشهری توسط شهرداری تهران انتقاد کرد و گفت: در هیچ کجای دنیا نمی توانیم پیدا کنیم که شهرداری یک روزنامه خصوصی و آن هم سیاسی داشته باشد که این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی هوشمندسازی شهر و شهرداری را یکی از برنامه های اصلی مدیریت شهری دانست و گفت: اگرچه در این حوزه در سال های گذشته کارهایی انجام شده اما باید گام های موثری را در این بخش برداریم.
وی ادامه داد: یکپارچه سازی سامانه های نرم افزاری و اطلاعاتی و همچنین ارائه خدمات به شهروندان از طریق وب و سیستم اینترنت یکی دیگر از برنامه های اصلی مدیریت شهری خواهد بود.
نجفی به بازنگری وظایف دفاتر خدمات الکترونیک اشاره کرد و گفت: متاسفانه شاهد موازی کاری در این بخش هستیم که این موضوع باید مورد بازنگری و اصلاح قرار بگیرد.
وی ادامه داد: محل محوری و نقش شورایاری ها و استقرار نظام شایسته سالاری که موجب رضایت کارکنان می شود از دیگر برنامه های مدیریت شهری خواهد بود.
محمدعلی نجفی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع شاخص های مدیریتی در شهرداری پرداخت و گفت: ضرورتی برای تغییرات سریع و عجولانه در شهرداری وجود ندارد. نیروهای شایسته و خدومی در شهرداری تهران و در تمامی سطوح در حال فعالیت هستند شاید برخی افراد سیاسی تندرو که شایستگی های لازم را نداشته باشند نیز وجود داشته باشند اما اساس نیروها در بدنه شهرداری افرادی شایسته و خدوم هستند که باید بر اساس شایسته سالاری بالا بیایند.
وی افزود: شناسایی این افراد شاید زمانبر باشد اما در مدیریت شهرداری فراجناحی رفتار خواهم کرد، زیرا معتقدم باید صندلی های سیاسی از صندلی های حرفه ای جدا باشم.
نجفی ادامه داد: در حال حاضر صندلی های سیاسی را به افراد غیرسیاسی و صندلی های حرفه ای را به افراد سیاسی غیرحرفه ای دادند که این باید برعکس باشد.
وی خطاب به منتخبان شورای پنجم گفت: اگر مرا به عنوان شهردار انتخاب کنید با اینکه برای من فرقی نمی کند که انتخاب شوم، هرچند اگر شهردار تهران شوم خوشحال می شوم، از روز اول کسوت سیاسی از تن بیرون کرده و کسوت خدمت بر تن می کنم. در حال حاضر من یک فعال سیاسی به حساب می آیم که در شهرداری نباید باشم.
نامزد شهرداری تهران با تاکید بر اینکه شهرداری باید فراجناحی صرف باشد، اضافه کرد: ملاک من در انتخاب مدیران شایستگی از تمامی جهات حرفه ای چه از لحاظ اخلاقی، چه از لحاظ دانش و مدیریت است.
وی یکی از مهمترین ویژگی های مدیران خود را عدم شائبه مالی عنوان کرد و گفت: متاسفانه شهرداری لغزشگاه بزرگ مدیران و کارمندان است و من هر فردی که این شائبه را داشته باشد چه درست چه غلط انتخاب نمی کنم.
نجفی رویکرد خود را در شهرداری مشارکت پذیری و تسهیل گری به جای تصدی گری عنوان کرد و گفت: مدیران واقعا باید به این موضوع اعتقاد داشته باشند و قانون پذیری، روحیه کار جمعی از دیگر ویژگی های مهم برای انتخاب مدیران است باید شهرداری را به خانواده بزرگ برای مشارکت پذیری تبدیل کنیم.
نامزد شهرداری تهران اظهار کرد: در انتخاب مدیران زنان، مردان و جوانان شرایط مساوی دارند و انتخاب بر اساس همین ویژگی ها است نه براساس خواهر و خواهر زادگی و همشهری بودن این تبعیدها در انتخاب ها ملاک نخواهد بود.
وی خطاب به منتخبان شورای پنجم تصریح کرد: متاسفانه توصیه پذیر نیستم بیش از ۱۰۰ رزومه به من ارسال شده که آنها را تنظیم و مطالعه می کنم اما این را می گویم که در این حوزه توصیه پذیری ندارم.
نجفی در خصوص مشکلات تفکیک و بازیافت پسماند نیز گفت: بهینه سازی مدیریت پسماند کار پیچیده ای نیست و نمی دانم چرا تاکنون موفق به انجام آن نشدیم.
نامزد شهرداری تهران در ادامه با اشاره به مصوبه برج باغ ها گفت: اگر این مصوبه به درستی اجرایی می شد مصوبه بدی نبود اما در حال حاضر تبدیل به مصوبه برج ها شده، درحالی که می توانسته تهران را به باغ شهر تبدیل کند.
وی تاکید کرد: موضوع صیانت از باغات و توسعه فضای سبز از موضوعات اصلی است که در حوزه محیط زیست پیگیری خواهد شد.
نجفی بحران آب را از چالش های جدی تهران عنوان کرد و آن را ابر چالش بعدی تهران دانست و پیشنهاداتی در خصوص استفاده بهینه از منابع آب ارائه کرد.
ایمنی و تاب آوری و مخاطره پذیری شهر تهران از دیگر موضوعاتی بود که نجفی به آن پرداخت و گفت: دو نوع رویکرد در میان مردم در این رابطه وجود دارد برخی بعد از حادثه می آیند که سلفی بگیرند برخی برای کمک. که باید در این حوزه آموزش شهروندی و آماده سازی در سطح شهروندی انجام گیرد.
نامزد شهرداری تهران استفاده از امکانات مخابراتی شهر تهران یکی از منابع درآمدهای پایدار شهر دانست و اعلام کرد: چه به عنوان شهردار انتخاب شود و چه انتخاب نشود به عنوان عضو بیست و دوم شورای شهر در موفقیت شهر کمک خواهد کرد و رایزنی های لازم را برای تعامل بیشتر برای برطرف کردن نیازهای شهر تهران را فراهم کند.
وی معماری و شهرسازی تهران را با توجه به سابقه در کشور نامناسب ارزیابی کرد و گفت: این سبک معماری با هویت کشور ما همخوانی ندارد.
وی در ادامه گفت: مردم تهران به این شورای ۲۱ نفره امید دارند و هر کسی در هر جایی باید برای آنکه اداره تهران به خوبی انجام شود، به این شورا و در واقع شهروندان تهرانی کمک کند. من چه به عنوان شهردار تهران شوم چه نشوم به عنوان عضو ۲۲ شورا که ۶۵ سال در تهران زندگی کردم با کمال میل در ا ختیار منتخبان مردم قرار میدهم.
https://telegram.me/jajinnews
برچسب ها :شهر تهران ،شهرداری تهران ،نجفی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰