۶ توصیه برای جان سالم به در بردن از پاییز ۱۳۹۹
فصل سرما نیز به نوبه خود می تواند شیوع ویروس کووید-۱۹ را تشدید کند. بنابراین، خطر همزمانی کرونا و آنفلوآنزا تهدیدمان می کند. کار پزشکان نیز از این نظر سخت خواهد بود که علائم این دو بیماری بسیار شبیه هم هستند. پس چه کنیم از این پاییز و حتی زمستان پیش رو، جان سالم به در ببریم؟
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایسنا، «پاییز امسال می تواند یکی از مرگبارترین فصل های تاریخ معاصر ایران باشد. چندی پیش دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو به عصر ایران گفت که ویروس آنفلوآنزا تقریباً هر ۱۰ سال یک بار در جهان به دوره پیک خود می رسد و طبق محاسبات احتمالاً پاییز ۱۳۹۹ نوبت این پیک است.
از طرفی، فصل سرما نیز به نوبه خود می تواند شیوع ویروس کووید-۱۹ را تشدید کند. بنابراین، خطر همزمانی کرونا و آنفلوآنزا تهدیدمان می کند. کار پزشکان نیز از این نظر سخت خواهد بود که علائم این دو بیماری بسیار شبیه هم هستند.
پس چه کنیم از این پاییز و حتی زمستان پیش رو، جان سالم به در ببریم؟
تجربه پزشکان ایران و جهان در ماه های گذشته، یک اصل ثابت را گواهی می دهد: کرونا هر چند می تواند همه را درگیر کند ولی بیشتر افرادی که بر اثر آن فوت می کنند، از نظر سیستم ایمنی دچار ضعف بوده اند، بدان حد که معروف شده که «کرونا ضعیفکُش است.»
پس مهم ترین کار ما در کنار شستوشوی مداوم دستها و فاصله اجتماعی و ماسک زدن – که اصلیترین سپر ما در برابر کووید-۱۹ به شمار می روند – تقویت مستمر سیستم ایمنی بدنمان است.
اوایل ورود ویروس به بدن ما بسیار مهم و حیاتی است. اگر کووید-۱۹ در همان ابتدای امر با یک لشکر دفاعی منسجم و قدرتمند مواجه شود، شکست میخورد ولی اگر خط دفاعیمان ضعیف باشد، ویروس این فرصت را می یابد که شروع به تکثیر کند و ما را از پا درآورد. پس باید ارتش بدنمان را تقویت کنیم و بودجه دفاعی را افزایش دهیم. (آن چه در این نوشتار می آید، صرفاً جنبه اطلاع رسانی عمومی دارد و هر فردی قاعدتاً باید با پزشک خود مشورت کند.)
اما چگونه؟
۱- هر چه سریع تر، اصلاح رژیم غذایی مان را شروع کنیم:
– مایعات فراوان بنوشیم؛ به ویژه آب و آبمیوههای طبیعی (از مصرف نوشیدنیهای صنعتی خودداری کنیم.)
– هر روز ۵ واحد میوه بخوریم.
– سبزیجات را در سبد روزانه غذاییمان قرار دهیم.
– غذاهای دارای شکر را به حداقل برسانیم. (شیرینیجات سم سیستم دفاعیاند.)
– اگر غذایی با طبع سرد بخوریم، در کنارش ماده غذایی با طبع گرم نیز بخوریم (این که اجداد ما در کنار شیر، عسل یا شیره انگور می خوردند، دقیقاً به خاطر متوازنسازی سردی و گرمی ذاتی مواد غذایی است.)
– وسط غذا، نوشیدنی نخوریم (که باعث اختلال در جذب مواد مغذی می شود.)
– از خوردن مواد غذایی مضر مانند چیپس، سوسیس و کالباس، خوراکی های شور و نظایر این ها خودداری کنیم.
– انواع مغزها را بین وعده های غذایی بخوریم مثل گردو، بادام و … .
– گوشت گوسفندی را تا حد امکان جایگزین گوشت مرغ و گاو کنیم.
با اجرای بند اول، تا حد زیادی می توان به بهبود سیستم ایمنی بدن امیدوار بود.
۲- از داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی استفاده کنیم:
– با مشورت یک متخصص، دارویهای تقویتی را از داروخانهها تهیه و طبق نظر او مصرف کنیم. هماکنون داروهای تقویتکننده سیستم ایمنی بدن – اعم از ایرانی و خارجی – به شکل قرص، کپسول، شربت، پودر و آمپول در داروخانهها وجود دارد که نیازهای روزانه بدنمان را بهبود بخشیده و کیفیت زندگی و سلامتی ما را تامین می کنند.
– توصیه اکید و بسیار جدی و حیاتی میشود با نظر پزشکمان روزانه ۱۰۰۰ میلیگرمی ویتامین C مصرف کنیم (به صورت قرص معمولی یا جوشان). این ویتامین، یکی از اصلیترین نیروهای مقابله با کووید-۱۹ است.
– ویتامین D هم نقش بسیار موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. (بسیاری از ما دچار کمبود این ویتامین هستیم.)
– افراد بالای ۴۰ سال بهتر است با نظر پزشک شان از قرص های Q-۱۰ استفاده کنند.
– یک راه برای این که بدانیم بدنمان چه ویتامین هایی را کم دارد، دادن آزمایش است.
– در اولین فرصت سری به اولین داروخانه معتبر بزنیم و از دکتر داورساز نیز مشورت بخواهیم.
۳- دمنوشها را فراموش نکنیم:
– آویشن در خط مقدم دمنوشهای دوران کرونا قرار دارد.
– بابونه گاوی (با بابونه معمولی متفاوت است) و سرخارگل، دو گیاهی هستند که به طور جدی می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.
– پونه، زنجبیل و دارچین را هم فراموش نکنیم.
– اگر می خواهیم دمنوشهایمان کمی شیرین شود، از اندکی عسل استفاده کنیم نه از شکر و قند و نبات. عسل را هرگز داخل آب جوش و خیلی گرم نریزیم و وقتی حرارت دمنوش به حد خوردن کاهش یافت، اندکی عسل بدان بیفزاییم.
– روزی دست کم سه لیوان از این دمنوشها را بنوشیم.
– میتوانیم دمنوش ها را سرد کنیم و داخل بطری بریزیم و در طول روز و در محل کار نیز جرعه جرعه بنوشیم.
– ترکیب سیاهدانه کوبیده شده و عسل را هر روز به اندازه نصف یک قاشق چایخوری بخوریم (دمنوش نیست).
۴- تحرک بدنی (عضلانی و تنفسی) داشته باشیم:
– روزانه دست کم ۲۰ دقیقه نرمش و پیاده روی کنیم.
– اگر ورزشکار حرفهای نیستیم، از ورزش های سنگین که انرژی ما را تخلیه می کنند، خودداری کنیم.
– هر روز تمرینات تنفسی انجام دهیم. ساده ترین شان این است که تا جایی که می توانیم نفس را در داخل ریه ها پُر و حبس کنیم و سپس آرام آرام بیرون دهیم و این کار را چند دقیقه در روز تکرار کنیم. یادمان باشد که ریه ها از اهداف اصلی کووید-۱۹ هستند و باید برای روز مبادا، تقویت شان بکنیم.
۵- استرس را به حداقل برسانیم:
– استرس از مهم ترین عوامل تضعیف سیستم ایمنی بدن است. حتی اگر نتوانیم آن را از بین ببریم، باید تا جایی که ممکن است، آن را کاهش دهیم.
– ورزش و تمرینات تنفسی، چون باعث ترشح هورمون های ضداسترس و شادی آورند، به کاهش استرس کمک می کنند.
– مشغول شدن به کارهایی که تمرکز می خواهد مانند نقاشی و رنگ آمیزی، مطالعه کتاب (به ویژه کتاب های انگیزشی)، عبادت، تمرینات یوگا، هم صحبتی -ولو تلفنی- با عزیزانمان و هر کار مورد علاقه دیگر می تواند به کاهش استرس کمک کند.
– اگر استرس مان شدید است، حتماً برای پیشگیری از کرونا هم که شده، به یک متخصص مراجعه کنیم، مشاوره بگیریم و در صورت نیاز داروهای ضد استرس مصرف کنیم.
۶- خوب بخوابیم
– خواب مناسب به تقویت سیستم ایمنی می انجامد. شب ها زودتر بخوابیم. توصیه می شود دیرتر از ساعت ۲۳ نخوابیم.
– از نیم ساعت قبل از خواب، به صفحات تلفن همراه و رایانه و تلویزیون خیره نشویم.
– اگر میسر باشد وسط روز نیم ساعت بخوابیم، حال عمومی بدن بهتر می شود.
هر اندازه که برایمان مقدور است، این ۵ بند را رعایت کنیم و به دیگران نیز توصیه شان کنیم. فصل سرد پیش رو را می توان با رعایت بهداشت و تقویت سیستم ایمنی به سلامتی پشت سر گذاشت.
برچسب ها :ججین ، سلامت ، سلامت جامعه ، کرونا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰