۲۰ کشته و ۱۹۰ مجروح در اعتراضات هندی‌ها به سفر ترامپ

اعتراض اقشار مختلف مردم هند به سفر رئیس‌جمهور آمریکا به این کشور همچنان ادامه دارد و تعداد تلفات برخورد خشن پلیس و نیروهای امنیتی با آنها نیز رو به افزایش است.

کد خبر : 112966
تاریخ انتشار : چهارشنبه 7 اسفند 1398 - 6:52

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری فارس، منابع بیمارستانی هندی می‌گویند در ادامه برخورد خشن و مشت آهنین نیروهای امنیتی هند به معترضان به سفر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به این کشور، حداقل ۲۰ نفر جان خود را از دست دادند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، یک مقام ارشد درمانی هند می‌گوید این ۱۹ نفر در جریان اعتراضات مجدد به قانون جنجالی تابعیت، طی درگیری در دهلی‌نو کشته شدند.

این مسئول بیمارستان «گورو تگ بهادر» همچنین گفت که حال ۱۵ نفر از مصدومان وخیم است.

به نوشته رویترز، پلیس و نیروهای امنیتی هند از گاز اشک‌آور و نارنجک‌های دودزا برای متفرق کردن معترضان به سفر ترامپ و لایحه تابعیت استفاده می‌کنند.

کاربران در فضای مجازی نیز گزارش داده‌اند برخی افراد به مسلمان‌ها حمله کرده و اقدام به  غارت کسب و کار آنها و توهین به اماکن مقدس آنها کرده‌اند.

خبرگزاری فرانسه نیز دقایقی بعد از گزارش رویترز، خبر داد که تعداد کشته‌های حمله پلیس به معترضان، به ۲۰ نفر افزایش پیدا کرد و نزدیک به ۱۹۰ نفر نیز مجروح شدند.

ترامپ سه‌شنبه قبل از ترک هند گفت با نخست‌وزیر این کشور درباره خشونت‌ها بحث و تبادل‌نظر کرده است. او همچنین مدعی شد با نخست‌وزیر هند درباره افزایش حمله به جمعیت مسلمان‌ها در این کشور هم رایزنی کرده است.

ادعای ترامپ در حالی مطرح شده که کارشناسان به قدرت رسیدن او در آمریکا و ادبیات‌ تفرقه‌آمیز او را یکی از عوامل شدت گرفتن مسلمان‌هراسی در سراسر دنیا می‌دانند.

مجلس عوام هند روز ۱۰ دسامبر (۱۹ آذرماه)، لایحه جنجالی اعطای شهروندی به اتباع اقلیت غیرمسلمان مهاجر از سه کشور همسایه افغانستان، بنگلادش و پاکستان را به تصویب درآورد که به دنبال آن موجی از اعتراضات در این کشور به راه افتاد و منتقدان این طرح تأکید کردند که این اقدام «تبعیض» علیه مسلمانان است.

تصویب لایحه فوق موجی از اعتراضات خشونت‌بار را در ایالات «آسام» و «تریپورا» واقع در شمال شرقی هند به وجود آورده است. معترضان تأکید دارند که مهاجرانی که به صورت غیرقانونی وارد هند شده‌اند، به مناطق مرزی حرکت می‌کنند و فرهنگ و دامنه سیاسی مردم قبیله‌ بومی را تضعیف می‌کنند.

قانون فوق به هندوها، سیک‌ها، بودایی‌ها، جین‌ها، پارسیان و مسیحیانی که قبل از ۳۱ دسامبر ۲۰۱۴ (۱۰ دی ماه ۱۳۹۳) از سه کشور پاکستان، افغانستان و بنگلادش به هند مهاجرت کرده‌اند، شهروندی اعطا می‌کند. مجموع این افراد چندین میلیون نفر می‌شوند.

بسیاری از منتقدان دولت مودی معتقدند که این طرح در راستای انزوای بیشتر مسلمانان هند تهیه و تصویب شده است و پیش از این نیز دولت هند در مناطق مسلمان نشین از جمله ایالت آسام رویه‌ای را برای سلب حق تابعیت مسلمانان به راه انداخته است که با اعتراضات بسیاری مواجه شده است.  طبق این طرح، حدود دو میلیون مسلمان که اصلیتی بنگلادشی دارند از حق شهروندی هند محروم و احتمالا از این کشور اخراج خواهند شد.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.