۱۶ کودک ایلامی به کرونا مبتلا شدند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با توجه به ناشناخته بودن بیماری کرونا کودکان نیز از آن مصون نیستند و تاکنون ۱۶ کودک در این استان به این بیماری مبتلا شده‌اند.

کد خبر : 119097
تاریخ انتشار : پنجشنبه 26 تیر 1399 - 10:33

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایرنا، دکتر جمیل صادقی‌فر روز پنجشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی استان ایلام اظهار داشت: بالاترین آمار ابتلا در افراد بیکار و زنان خانه‌دار گزارش شده است و بیشترین آمار ابتلا به ترتیب بین افرادی با شغل‌های آزاد، کارگران، سالمندان، بازنشستگان و افراد از کار افتاده است.

وی یادآور شد: بر اساس آمار ارائه شده دانشگاه علوم پزشکی ایلام بالاترین فوتی‌های ناشی از کرونا نیز به ترتیب در گروه سالمندان، زنان‌خانه و افراد بیکار است.

وی تاکید کرد: گروه کارکنان یکی از مهمترین و بیشترین تعداد مبتلایان است و گروه بازنشسته ها هم یکی از بیشترین موارد مرگ را دارند.

۳۶ درصد فوتی‌ها در گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: ۳۶ درصد فوتی‌های ناشی از کرونا در گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال معادل ۳۹ درصد است.

دکتر صادقی‌فر با بیان اینکه میانگین سنی مبتلایان به کرونا کاهش یافته است، گفت: بالاترین میانگین سنی مبتلایان بین ۳۰ تا ۳۹ سال معادل ۲۷ درصد و پس از آن بالاترین آمار در گروه سنی ۴۰ تا ۴۹ معادل ۲۱ درصد است.

وی افزود: گروه‌های سنی ۲۰ تا ۲۹ سال ۶.۹ درصد، ۵۰ تا ۵۹ سال ۱۴.۴ درصد، ۶۰ تا ۶۹ سال ۹.۷ درصد و گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال ۴.۸ درصد به ترتیب بیشترین آمار ابتلا را دارند.

۷۹ درصد مبتلایان فاقد بیماری زمینه‌ای هستند

دکتر صادقی‌فر به وضعیت بیماری زمینه‌ای موارد مثبت اشاره کرد و گفت: ۷۹ درصد موارد مثبت کرونا فاقد بیماری زمینه‌ای و ۲۱ درصد نیز دارای بیماری زمینه‌ای هستند.

وی در خصوص وضعیت بیماری زمینه‌ای موارد فوتی ناشی از کرونا نیز اظهار داشت: ۸۱ درصد فوتی‌ها دارای بیماری زمینه‌ای و ۱۹ درصد فاقد بیماری زمینه‌ای هستند.

دکتر صادقی‌فر همچنین به وضعیت موارد فوتی برحسب جنس اشاره کرد و گفت: ۵۹ درصد فوتی‌ها مردان و ۴۱ درصد زنان هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: وضعیت موارد مثبت قطعی بر حسب جنس نیز ۵۸ درصد مردان و ۴۲ درصد مربوط به زنان است.

جواب تست پی سی آر در روزهای اول ابتلا قطعی نیست

دکتر صادقی فر یادآور شد: مواردی هستند که در روزهای آغاز تکثیر ویروس در گلو و بروز علائم خفیف از آنها نمونه گیری به عمل آمده و پاسخ تست پی سی آر آنها منفی بوده است در حالی که بر اساس نظر پزشک باید در قرنطینه قرار گیرند و همه نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی تاکید کرد: در واقع جواب تست بخصوص در روزهای اول قطعی نیست و نظر پرشک مبنی بر پایبندی به قرنطینه باید مورد توجه قرار گیرد، البته در پروتکل جدید با انجام نمونه گیری هدفمند، این موارد مد نظر قرار می گیرد.

وی افزود: یکی از دلایل افزایش ابتلا در جامعه وجود افراد کم علامت یا بی علامت است همچنین بیمارانی که تا مشخص شدن نتیجه نمونه گیری خود را قرنطینه نمی کنند.

صادقی فر یادآور شد: اساس ارائه خدمت در ۲۲ مرکز بهداشتی ۱۶ و ۲۲ ساعته استان ارائه مراقبت های کرونا در سراسر استان است و نمونه‌گیری بخشی از خدمت است که بر اساس پروتکل وزارتی اولویت نمونه گیری اولویت نمونه گیری با گروه های تعیین شده در پروتکل ابلاغی وزارت منجمله افراد بالاتر از ۶۰ سال دارای علامت، بیماران زمینه ای و مادران باردار  است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: مردم به سیستم بهداشتی درمانی استان اعتماد کنند و با شکل دهی رفتارهای خود بر اساس پروتکل ها و توصیه های پزشکان و مراقبین سلامت، به مدیریت بیماری در استان کمک کنند.

دکتر صادقی فر با بیان اینکه عدم رعایت اصول بهداشتی سبب ایجاد مشکل می شود، اظهار داشت: بر اساس پروتکل های وزارت بهداشت، افراد با علائم خفیف پس از ویزیت پزشک و ارائه مراقبت های مورد نظر، آموزش های لازم را دریافت می کنند و برای قرنطینه در خانه راهنمایی می شوند.

۳۰ درصد افراد مبتلا به کرونا هیچ علائمی ندارند

معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با توجه به اینکه ۳۰ درصد افراد مبتلا به کرونا هیچ علائمی ندارند همه مردم باید از ماسک استفاده کنند.

دکتر صادقی فر اظهار داشت: ۸۰ درصد افراد بدون علامت و دارای علائم خفیف هستند و تنها ۲۰ درصد دارای علائم شدید هستند و بستری می شوند.

وی افزود: مردم شهرستان های نزدیک ایلام از مراجعه به مرکز بهداشتی منتخب کرونا در ایلام خودداری کنند و  و جهت افزایش کیفیت خدمت، کاهش زمان انتظار و جلوگیری از تجمع غیرضروری به مراکز منتخب شهرهای خود مراجعه کنند. در همه شهرهای استان امکانات یکسانی را فراهم کرده ایم.

دکتر صادقی فر یادآور شد: عدم اعتماد و پنهان کردن بیماری از دلایل مراجعه به مراکز غیر از شهرستان محل سکونت افراد است که سبب ایجاد تجمع و افزایش شیوع بیماری می شود و علاوه بر آن نیروهای بهداشتی این مراکز مجبور به تحمل فشار دوچندان می شوند.

وی توصیه کرد: مردم برای ویزیت یا انجام نمونه گیری به مراکز بهداشتی منتخب شهر خود مراجعه کنند و از رعایت پروتکل های بهداشتی خسته نشوند، تحمل اذیت و آزار استفاده مداوم و درست از ماسک بخصوص در فضاهای مسقف و بدون تهویه و در تجمعات بیش از ۲ نفر بسیار بهتر و راحت تر از درد و رنج بستری در بیمارستان است.

هوشیاری خود را در شرایط قرمز استان افزایش دهیم

معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با توجه به قرمز بودن وضعیت استان مردم باید هوشیاری خود را در این شرایط افزایش دهند و از برگزاری مراسم عروس و عزا و شرکت در این برنامه ها به دلیل خطر بسیار زیادی که برای انتقال ویروس وجود دارد، به جد خودداری کنند.

دکتر صادقی فر اظهار داشت: یکی از پرخطرترین مکان ها برای انتشار کرونا مراسم عروسی است که متاسفانه بر اساس گزارش ها در یک مراسم عروسی ۱۲۰ نفر به بیماری مبتلا شده اند.

وی یادآور شد: بسیاری از افراد نگاه می کنند که در طول پنج ماه گذشته با وجود اینکه خیلی هم رعایت نکرده اند، به بیماری مبتلا نشده اند و فکر می کنند فقط افراد مسن و یا دارای بیماری زمینه ای به بیماری مبتلا می شوند که این موضوع اصلا صحت ندارد.

وی تاکید کرد: در تیر ماه هم در کشور و هم استان سن ابتلا، بستری و مرگ ناشی از کرونا پایین آمده است.
وی افزود: همه افراد تاثیر کرونا را فردی بشمار می آورند و معتقدند به بیماری مبتلا نمی شوند بنابراین باید مانند یک فرد نظامی که در منطقه جنگی است و همیشه هوشیار است مردم نیز مراقب باشند.

دکتر صادقی فر تصریح کرد: در همه جای دنیا به استفاده از ماسک توصیه شده و نکته کلیدی در کنار آن خودداری از رفتن به تجمعات است و استفاده از ماسک نیز نباید اعتماد به نفس کاذب ایجاد کند.

یک ناقل می تواند ۴۰۶ نفر را مبتلا کند

وی یادآور شد: هر فرد ناقل می تواند ۴۰۶ نفر را مبتلا کند، بنابراین افراد ناقل بدون علامت یا دارای علائم خفیف باید مسئولیت پذیر باشند و با استفاده از ماسک و رعایت اصول قرنطینه بیماری را به دیگران منتقل نکنند.

وی تاکید کرد: تک تک افراد در انتشار کرونا نقش دارند و یک فرد مبتلا با رفتارهای غیربهداشتی می تواند عامل ابتلا و مرگ بسیاری از افراد جامعه باشد.

وی با بیان اینکه مردم باید همواره تصمیم درستی بگیرند زیرا نتیجه سیاستگذاری ها در رفتار مردم نمایان می شود، اظهار کرد: به جرات می توان گفت بیش از ۷۰ درصد حضور در تجمعات در این ایام پرالتهاب یا ضرورت ندارد و یا می تواند به تعویق بیافتد. مراجعه به بانک ها، مطب ها، داروخانه ها، پاساژها، ادارات و سایر مکان های شلوغ اگر ضرورت و فوریت ندارد، تا عادی شدن وضعیت استان به تعویق بیافتد.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج − سه =