کوهها و دشتهای ایران باستان و بینالنهرین خواندنی شد
پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کتاب «کوهها و دشتها؛ ایران باستان و بینالنهرین» را با هدف آشنایی به مراودات ایران و بینالنهرین منتشر کرد.
به گزارش پایگاه خبری ججین ؛در پیشگفتار این کتاب به قلم پال کالینز، نویسنده آن آمده است؛ در بسیاری از روایتهای تاریخی دنیای باستان، خاستگاه همه شکوفایی فرهنگی را بینالنهرین دانستهاند اما با در نظر گرفتن شهرها و معماریهای ماندگار، زمام امورداری حکومت، مذهب منسجم، جنگاوری و تجارت و هنر خارق العاده که خاستگاه زندگی کنونی ماست، باید حضورر فعال ایران را نیز در نظر بگیریم.
در ادامه آمده است: این کتاب سعی دارد تا با بررسی در باستانشناسی و تاریخ ایران و بینالنهرین و با در نظر گرفتن مدارک قابل توجه در طی شش هزاره به تبیین مراودات بین آن دو دست یابد.
در بخش دیگری از کتاب به قلم عباس مقدم، مترجم میخوانیم: با خواندن این کتاب درسهای فراوانی میآموزیم. علاوه بر فهم برهمکنشها که زیربنای پیشرفتهای خاور نزدیک بوده است، میآموزیم که بسیاری از حکایتهای ناگفته ما در اشیایی نهفته است که سالیان درازی است تنها ظاهر آن اشیا را نظارهگر بودهایم.
مترجم که کتاب را به استاد خود دکتر صادق ملک شهمیرزادی تقدیم کرده است، میافزاید: درس دیگری که میتوان از این کتاب آموخت، روش پسندیده ادای دین به میهن است که برخی از هم میهنان ما در راه شناساندن درست هویت ملی بدان همت میگمارند.
در ادامه آمده است: این کتاب همانگونه که نویسنده بیان داشته برآمده از پژوهشی است که وی بر یافتههای حاصل از کاوشهای باستانشناسی موزه آشمولین در مناطق خاور نزدیک صورت داده است.
نویسنده در این کتاب از یک سو تلاش کرده است تا نشان دهد که به یافتههای مادی پایبند است اما برای خواندنی شدن روایتش، از برخی رخدادهای باستانی که در کتب تاریخی آمده است شاهد گرفته که شاید در درستی آن روایتها تردیدهایی وارد باشد. البته چنین رویکردی از ارزش کتاب نمیکاهد بهویژه برای مخاطبانی که در پی روایتی روان و تا حدی مستند از دنیای باستان هستند بسیار جذاب نیز خواهد بود.
سید محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز در پیشگفتار کتاب «کوهها و دشتها؛ ایران باستان و بینالنهرین» نوشته است، علم باستانشناسی از بدو تاسیس تا به امروز راه درازی را پیموده است، به بسیاری از پرسشهای ما پاسخ داده و ابهامات بسیاری را درباره گذشته بشر مرتفع کرده است. ولی هرقدر این دانش پیشتر آمده، ضرورت تجدید نظر در مفروضاتش نیز آشکارتر شده است. چه بسا اموری که در طول این زمان بدیهی پنداشته شده لیکن به تدریج در صحت آن تردید شده است.
تمرکز بر بینالنهرین به مثابه خاستگاه بسیاری از دستاوردهای فرهنگی بشر از جمله شهرنشینی، بدون در نظر گرفتن ارتباطاتش با سرزمینهای مجاور از قبیل همین دعاوی است.
همانطور که پال کالینز، نویسنده کتاب، به درستی در مقدمه بدان اشاره کرده، مدتها باستانشناسان بینالنهرین را با غایت فهم جهان حاشیه مدیترانه مورد توجه قرار دادند تا از این رهگذر پاسخی برای پرسشهای خود درباره منشا تمدن غربی بجویند.
منبع:ایبنا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰