کوررنگی چیست؟

کور رنگی که در واقع شکلی از کوری است اما یک مشکل در چشم انداز است که باعث می شود مردم در تشخیص رنگ مشکل داشته باشند. رایج ترین نوع کوررنگی به رنگ قرمز و سبز است هر چند برخی دیگر مشکل در تشخیص رنگ آبی و زرد را تجربه خواهند کرد این وضعیت تا حد زیادی ژنتیکی است.

کد خبر : 31237
تاریخ انتشار : پنجشنبه 28 دی 1396 - 13:09

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین“، کور رنگی که در واقع شکلی از کوری است اما یک مشکل در چشم انداز است که باعث می شود مردم در تشخیص رنگ مشکل داشته باشند رایج ترین نوع کوررنگی به رنگ قرمز و سبز است هر چند برخی دیگر مشکل در تشخیص رنگ آبی و زرد را تجربه خواهند کرد این وضعیت تا حد زیادی ژنتیکی است مردان حدود هشت برابر بیشتر از زنان کور رنگی را به ارث می برند.

زیرا ژن های مسئول بر روی کروموزوم X هستند در ایالات متحده روی یک نفر از هر۱۲  مرد و کمتر از یک نفر در هر ۲۰۰ نفر زنان تاثیر می گذارد کوری رنگ می تواند در هنگام تولد شروع، در دوران کودکی توسعه و یا تا زمان بلوغ ظاهر نشود این است که نه تنها از طریق وراثت انتقال می یابد اما همچنین می تواند در پیری، آسیب شبکیه و یا بیماری چشم ایجاد شود مشکل بینایی رنگ می تواند زندگی شما را تغییر دهد ممکن است آن یادگیری و خواندن را برای شما سخت تر کند و شما ممکن است قادر به کار با مشاغل خاص نباشید اما کودکان و بزرگسالان با مشکلات بینایی رنگ می توانند یاد بگیرند که چگونه مشکلات دیدن رنگ خود حل کنند.
 کوررنگی چیست؟
علائم کور رنگی چیست؟در کسانی که کوری رنگ دارند ممکن است دریابید که آنها در گفتن تفاوت بین دو رنگ مانند قرمز و سبز مشکل دارند در حالی که بسیاری از مردم معتقدند که این افراد تمایل به دیدن سایه های خاکستری دارند در واقع برخی از رنگ ها را کاملاً لرزان می ببینید در حالی برخی دیگران ظاهر پاک شده دارند و آن را برای دیدن شما دشوار می سازد دکتر شما می تواند یک آزمون کوررنگی برای تعیین این بیماری و یا مشکل بینایی شما انجام دهند.
اگر شما قبلاً قادر به دیدن انواع رنگ بوده اید و به طور ناگهانی مشکل در دیدن رنگ در شما، توسعه یافته است شما باید با دکتر خود تماس بگیرید بتدریج از دست دادن توانایی دیدن رنگ یا از دست دادن بخشی از بینایی رنگی به طور ناگهانی اغلب نشانه ای از یک مشکل بینایی زمینه ای است.

علل کوری رنگ چیست؟کوری رنگ توسط عدم پاسخ به طول موج گوناگون نور در سلول های شبکیه چشم ایجاد می شود این سلول ها به عنوان گیرنده و یا استوانه ای و مخروط شناخته شده است سلول های استوانه ای حساس به نور هستند در حالی که مخروط ها مسئول تشخیص رنگ هستند به غیر از دلایل ژنتیکی، برخی از شرایط می تواند سبب یک نقص در مخروط یا سبب برخی از انواع مخروط شود که وجود ندارد.

بیماری پارکینسون (PD). آسیب عصبی ناشی از بیماری پارکینسون می تواند سبب آسیب به سلول های عصبی در شبکیه چشم شود که برای پردازش بینایی مورد استفاده قرار می گیرد.
آب مروارید. در آب مروارید لنز طبیعی چشم کدر می شود برخی از رنگ ها شسته به نظر می رسند بر خلاف کوررنگی ژنتیکی، این آسیب رنگی پس از عمل آب مروارید اصلاح خواهد شد.
تیاگابین. این داروی ضد صرع برای مدیریت علائم صرع مورد استفاده قرار می گیرد اما ممکن است همچنین دید رنگی را تا ۴۱ درصد در طول استفاده کاهش دهد.
نوروپاتی اپتیک ارثی لبر (LHON).  این وضعیت یک بیماری ارثی است که بیشتر در مردان شایع است    LHON یک نوع از نوروپاتی نوری است که به کوری رنگ قرمز و سبز منجر خواهد شد.
سندرم کالمن. این بیماری ارثی باعث شکست غده هیپوفیز و توسعه مربوط به جنسیت را محدود می کند این وضعیت همچنین می تواند به کوری رنگ منجر شود.
درمان کوررنگی چیست؟از آنجا که بسیاری از موارد کور رنگی ارثی هستند مشاوره ژنتیک می تواند شانس عبور این شرایط را به کودک شما را نشان دهد هیچ درمانی برای کوررنگی وجود ندارد اما استراتژی وجود دارد که می تواند به این افراد در عملکرد موثرتر کمک است بعضی از تحقیقات نشان می دهد که درمان برای درمان این بیماری روزی ممکن خواهد بود اما این درمان ها هنوز برای افراد بشر ایمن نیستند.

برخی پیدا کرده اند  برنامه های آندروید و اپل نیز در دسترس است که به مردم در تشخیص رنگ کمک خواهد کرد.
هنگامی که مردم آگاه باشند کور رنگی آنها می توانند با رنگ هایی که می ببینید انطباق پیدا می کند تشخیص به موقع این بیماری می تواند به جلوگیری از مشکلات یادگیری کودکان در مدرسه کمک کند در بزرگسالان کور رنگ ممکن است نیاز به اجتناب از مشاغلی مانند طراحی گرافیک باشد.

 


 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × سه =