به گزارش پایگاه خبری ججین ، درست است که سرانه مطالعه کشور چند دقیقه بیشتر نیست اما اگر نشسته اید و منتظرید دیگران این آمار را برای تان تکان دهند، بد نیست بدانید که خودتان هم دیگرانید! باور کنید که بی خود نگفته اند بهترین دوست آدم کتاب است. کتاب همه آن چه را باید از یک دوست یاد بگیرید، به شما یاد می دهد و همیشه هم وقتش برای شما آزاد است. حالا که حسابی ترغیب شده اید سراغ این یار مهربان بروید، حتما با خود می گویید «من که وقتش را ندارم!» ما برای این که این مشکل وقت را هم از سر راه شما برداریم، سعی کرده ایم چند کتاب کوتاه و خواندنی را با کمک «همشهری جوان» و چند کتاب خوان حرفه ای به شما معرفی کنیم تا در پشت چراغ قرمزها هم مطالعه کنید و از خواندن کتاب لذت ببرید.
صد لیکو
نویسنده: منصور مومنی
قیمت: ۱۲۰۰۰ تومان
«لیکو»های بلوچی، از بازمانده های شعر کوتاه ایران باستان است که اقوام بلوچ هنوز هم حفظش کرده اند. از لحاظ فرمی، لیکو شعری است متشکل از یک بیت موزون و مقفی، با دو مصراع ده هجایی. از لحاظ محتوایی، لیکوها اشعاری است که آمال و آرزوهای یک قوم را بیا ن می کند. از لحاظ اجرا هم لیکو بخشی از موسیقی بلوچی است و معمولا همراه است با نواختن ساز «قیچک».لیکو شعری است برای بیان حسرت ها، حالا ممکن است این درد دل با استفاده از عناصر طبیعت باشد، ممکن است نباشد. منتخبی از لیکوهایی را که منصور مومنی در کتاب گردآوری کرده است، برایتان نقل می کنیم:
* هوا بهاری است/ چشمم نگهبان جاده هاست.
* کلاغی سیاه/ بر آسمان می گذرد. / زنده است استخوانم و / درد می کند جانم.
* لب هایم داغمه بسته اند/ نمی توانم فراموش کنم / مهربانی هایت را.
* چشمت خمار است/ باغ انار است.
قلبم را با قلبت میزان می کنم
نویسنده: پرویز شاپور
قیمت: ۳۵۰۰۰ تومان
نام کاریکَلِماتور را که از آمیخته شدن کاریکاتور و کلمات به وجود آمده است ، پرویز شاپور در سال ۱۳۴۷ روی نوشتههای خود گذاشت. این واژه حاصل پیوند «کاریکاتور» و حرف «ک» مخفف «کلمه» است. کاریکلماتور نثری است که با بازی زبانی کلمات گفتنی را با نگاهی طنز دیدنی می کند. کاریکلماتور از چند معنایی واژهها سود می برد و معمولاً از بدیهیات و موضوعات روزمره و دم دستی است. ایجاز از ویژگیهای کاریکلماتور است. نوع لذت در کاریکلماتور با شعر متفاوت است برای این که بیشتر متوجه شوید چند نمونه از کاریکلماتورهای پرویز شاپور را که در این کتاب گردآوری شده است، در ادامه آورده ایم که بخوانید.
* آن قدر در کنار حوض ایستادم تا تصویرم در آب خفه شد.
* زنبور عسل نابینا روی گل کاغذی نشسته بود.
* شب را بدون چادر سیاه ندیده ام.
خزان خودکامه
نویسنده: گارسیا مارکز
قیمت: ۱۲۰۰۰ تومان
این کتاب را با اسم «پاییز پدرسالار» می شناسیم .طرح نگارش این رمان زمانی در ذهن مارکز شکل گرفت که یک دیکتاتور بعد از هشت سال حکومت، کشور را ترک میکند. این کتاب در کنار «صد سال تنهایی» و «عشق در سالهای وبا» از
مهم ترین آثار مارکز محسوب میشود. مارکز خود درباره این اثرش می گوید: «از لحاظ ادبی مهم ترین کتاب من «خزان خودکامه» است. این اثر که همیشه دوست داشتم بنویسمش، مرا از گمنامی نجات داد و برای خلق آن بیش از هفت سال کار کردم.» مارکز بعد از چند سال دوری از نوشتن با این اثر مهم به دنیای ادبیات بازگشت و از دنیای پوچ و زندگی بی معنی دیکتاتورها گفت. «آدم هر چه بیشتر قدرت به دست بیاورد، تشخیص این که چه کسی با اوست و چه کسی بر او، برایش دشوارتر می شود. هنگامی که به قدرت کامل دست یافت، دیگر تماس او با واقعیت به کلی قطع می شودو این بدترین نوع تنهایی است …»
خدمتکارها
نویسنده: کاترین استاکت
قیمت: ۲۸۰۰۰ تومان
«خدمتکار ها» رمانی درباره آمریکای اوایل دهۀ ۶۰ قرن بیستم است. در این دهه اتفاقات مهمی در دنیای غرب رخ داد که تاثیر خود را بر کشور های دیگر نیز گذاشت. داستان کتاب درباره زنان سیاه پوستی است که در خانه زنان سفید پوست خدمتکار هستند . دو مستخدم سیاه، شخصیت اصلی داستان هستند. یکی از آن ها ارباب بد دارد و دیگری ارباب بدتر و این وسط یک دختر سفیدپوستی پیدا می شود که تصمیم می گیرد خاطرات ستم کشی های این دوتا را در قالب یک داستان بنویسد و می نویسد و …
خلاصه چه دردسرتان بدهم، داستانی است درباره این که نژادپرستی بد است و زن ها هم می توانند با هم رفاقت کنند و این حرف ها، اگر به این قبیل موضوعات علاقه مندید، این کتاب می تواند گزینه خوبی باشد. البته یکی از ایرادهایی که در ترجمه آن دیده می شود، از بین رفتن لهجه هاست که خوشبختانه در بخش
گفت و گو ها ترجمه به زبان محاوره است.
جان های افسرده
نویسنده: فیلیپ کلودل
قیمت: ۹۳۰۰ تومان
این رمان را کلودل در سال ۲۰۰۳ منتشر و در همان سال هم بابتش جایزه «رنودو» را در فرانسه دریافت کرد. اصلیترین خط روایت این رمان، ماجرای تحقیق یک افسر پلیس است درباره قتل دختری جوان، که در روزهای جنگ جهانی اول در شهری کوچک در لبه غربی فرانسه کشته شده است. اما این تنها لایه بیرونی داستان است. در «جانهای افسرده» ما با سرزمینی رو به اضمحلال و فروپاشی روبهروییم که دیگر چیزی از اخلاقیات سنتی، کلیسایی در آن باقی نمانده است. البته فیلیپ کلودل فرانسوی برخلاف شخصیت اصلی رمانش تجربه زندگی در دوران جنگ را ندارد. او استاد ادبیات در دانشگاه نانسی است و فیلمی هم با نام «همیشه دوستت داشته ام» کارگردانی کرد که جوایز زیادی برد. هم آن فیلم و هم این رمان، پر است از نوع روایت فرانسوی، یعنی پرداختن به حواشی به جای داستان تخت. گفتیم که بدانید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰