کتاب‌ علم و تجربه نزدیک به مرگ

فرهاد توحیدی، مترجم کتاب‌ «علم و تجربه نزدیک به مرگ» از تجربه‌ نزدیک به مرگ می‌گوید: این کتاب تئوری‌پردازی درباره پس از مرگ نیست؛ و همان‌گونه که عنوان آن نشان می‌دهد؛ صرفاً به تجربیات نزدیک به مرگ می‌پردازد.

کد خبر : 47341
تاریخ انتشار : شنبه 11 آذر 1396 - 12:05

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  ، فرهاد توحیدی، مترجم کتاب «علم و تجربه نزدیک به مرگ» درباره علت توجه برخی افراد به علوم ماوراءالطبیعه و دلیل خود از ترجمه کتاب «علم و تجربه نزدیک به مرگ» نوشته کریس کارتر گفت: متافیزیک امری کاملا شخصی است و برخی افراد کنجکاوی‌هایی در این زمینه دارند. بسیاری از این افراد مسائل مربوط به ماوراءالطبیعه و متافیزیک را که غیرقابل مشاهده هستند به صورت علمی و یا غیرعلمی دنبال می‌کنند.

وی افزود: مسئله مرگ به‌عنوان قدیمی‌ترین، لاینحل‌ترین و مخوف‌ترین مورد در زندگی انسان‌ها و ظاهرا همه موجودات زنده است که همیشه ذهن افراد را به خود درگیر می‌کند. به عقیده من داشتن ذهنیتی عینی و مشاهداتی که تا حدی پدیده راز مرگ را روشن کند، امری بسیار واجب است. این مشاهدات باید از ایدئولوژی‌ها جدا باشد و منافع شخصی در آن مطرح نباشد و بهتر است با یک بستر اخلاقی سالم هم همراه باشد.

این مترجم درباره پیوند میان علوم تجربی با ماوراءالطبیعه گفت: در شکل تاریخی پیوند مطرحی میان این دو وجود نداشته و حتی در بیشتر موارد در تضاد هم بودند. مهم‌ترین علت هم این است که علم تجربی با مشاهدات پیش‌بینی پذیر، عینی، غیرشخصی و کاملا مستند و قابل تکرار است.

توحیدی در ادامه یادآور شد: به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر شاهد آزمایش‌هایی بودیم که امکان بررسی علمی متافیزیک را فراهم کرده است. این کتاب تئوری‌پردازی درباره پس از مرگ نیست؛ و همان‌گونه که عنوان آن نشان می‌دهد؛ صرفاً به تجربیات نزدیک به مرگ می‌پردازد. طبعا مرگ،‌ به آن صورتی که می‌شناسیم، پدیده‌ای برگشت‌ناپذیر است که با تلاش و انهدام جسمی همراه است و تاکنون هیچ‌گونه ظهوری مجدد برای یک فرد مرده به شکلی مستند و قابل اعتماد گزارش نشده است، جز در قالب رویا، خواب، خاطرات، توهمات و مسائلی از این دست که طبعا جای استناد ندارند و براساس ذهنیات افراد مربوطه قابل بررسی‌ هستند. بنابراین محوریت کتاب کاملا مشخص است و ربطی به عقاید دینی و باورهای گوناگون در مورد پس از مرگ انسان‌ها ندارد.

به گفته وی، در کتاب «علم و تجربه نزدیک به مرگ» ادراکات فراحسی، مواردی مستند از این آزمایش‌ها هستند که عنوان شدند؛ این موارد جای تردید را به سختی ممکن می‌کند.

پایگاه خبر ججین

نگاهی به کتاب «علم و تجربه نزدیک به مرگ»
بدون تردید پدیده‌های گزارش شده در این کتاب طیف وسیعی از مسائل را در برمی‌گیرند، از باورها و اعتقادات گوناگون افراد در فرهنگ‌های مختلف، توهمات گوناگون ذهن و مغز انسان در شرایط بحرانی، طیفی از دروغ‌ها یا اغراق‌‌های افراد و مجموعه‌ای از شواهد قطعی که جای بحث ندارند. به تناسب، امکان هر یک از این موارد نیز مورد بحث قرار گرفته است که طبعا خواننده می‌تواند به قضاوت درباره آن‌ها بپردازد.

مولف برای گفته‌هایش به مراجع و منابع زیادی اشاره می‌کند که البته برای خواننده فارسی زبان قطعا قابل دسترس نیستند و از این رو در ترجمه کتاب نیامده‌‌اند، اما خواننده علاقه‌مند می‌تواند مراجع را از اینترنت دنبال کند.

قضاوت نهایی در مورد محتوای کتاب طبعاً به عهده خواننده و سلیقه شخصی او خواهد بود، اما بی‌ارتباط به هیچ باور یا ایدئولوژی خاصی، و با استناد به گفته‌های کسانی است که تجربه نادر داشته‌اند و استنباطی که از آن می‌شود عشق‌ورزی، انسانیت، بی‌توجهی بیش‌تر به مادیات و گرایش به دانش و نیز قدردانی بیش‌تر از زندگی و طبیعت است.

این کتاب درباره مسئله اخلاقیات نوشته نشده است، و همان‌گونه که از نام آن مشخص است، سعی در بررسی واقعی و علمی حالات نزدیک به مرگ دارد. با این حال، در همین راستا نیز به‌طور الزامی و به نوعی به تاکید بر روابط انسانی والا و اخلاق متعالی رهنمون می‌شود و به اعتقاد نویسنده، می‌تواند تا حدی در نقش یک قطب‌نمای اخلاقی نیز برای بسیاری از افراد عمل کند، آن هم در شرایطی که متاسفانه، امروزه و به ویژه در منطقه مصیبت‌زده خاورمیانه، به‌طور فاجعه‌‌باری شاهد نابودی و انهدام فزاینده انسانیت و نوع‌دوستی و اخلاق‌مندی بشر هستیم.

کتاب «علم و تجربه نزدیک به مرگ» در ۳۰۳ صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و به قیمت ۱۲۵۰۰ تومان از سوی مترجم اثر به چاپ رسیده است.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.