کاهش صادرات نفت خام ایران

با وجود اینکه مشتریان قدیمی نفت ایران از تحریمها معاف شده اند، این کشور شاهد کاهش صادرات نفت خام برای سومین ماه پیاپی در ژانویه است.

کد خبر : 92906
تاریخ انتشار : شنبه 22 دی 1397 - 7:09

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، با وجود اینکه مشتریان قدیمی نفت ایران از تحریمها معاف شده اند، این کشور شاهد کاهش صادرات نفت خام برای سومین ماه پیاپی در ژانویه است. ایران سعی دارد در بحبوحه تحریم‌های آمریکا خریداران جدیدی پیدا کند .

صادرات نفت ایران در ماه نوامبر با اعمال تحریم‌های آمریکا به کمتر از یک میلیون بشکه در روز نسبت به فروش معمول ۲٫۵ میلیون بشکه ای ماه آوریل کاهش یافت. ایران در دور قبلی تحریم‌ها از ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ هم یک میلیون بشکه در روز صادرات داشت .
خریداران نفت ایران گفتند که کاهش صادرات ایران در نوامبر به دلیل واضح نبودن مقدار خرید آن ها تحت تحریم های جدید آمریکا بوده است.
واشنگتن بعدا یک معافیت دست و دل بازانه به هشت خریدار نفتی ایران داد که شامل چین، هند، ژاپن و کره جنوبی می شد ولی این کار هم باعث افزایش صادرات ایران نشد .
ارسال محموله‌های نفتی از سوی ایران در ماه دسامبر همان کمتر از یک میلیون بشکه در روز بود و احتمالا در ژانویه علی‌رغم افزایش ماهانه، بیشتر از این نخواهد شد .
یکی از منابعی که صادرات ایران را زیر نظر دارد اعلام کرد:« در ژانویه انتظار داریم با از سرگیری واردات برخی کشورهای آسیایی، افزایش کمی در صادرات ایران صورت بگیرد. در حال حاضر حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز را برای ماه ژانویه پیش‌بینی می‌کنیم» .
تایوان، یکی از خریداران معمول ایران سال گذشته اعلام کرد که به خاطر نبود یک مکانیزم پرداخت مشخص، علیرغم دریافت معافیت هنوز از ایران نفت نمی خرد .
ایران اعلام کرد صادراتش به اندازه‌ای که صنعت برآورد می کند پایین نیامده چون نفت را به خریداران جدید عرضه می‌کند ولی نام این خریداران را از ترس تحریم‌های جدید فاش نکرد .
محدود شدن صادرات ایران می تواند به روند کاهش تولید نفت در ۲۰۱۹ به رهبری اوپک کمک کند و قیمت نفت را بالا ببرد. ایران از این توافق کاهش تولید معاف شده بود .
اگر میعانات گازی، نوعی نفت سبک را هم حساب کنیم، صادرات نفت ایران بالاتر است. شرکت کپلر صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران را معادل ۱٫۳۵ میلیون بشکه در ماه دسامبر اعلام کرد .
طبق اطلاعات ریفینیتو ایکون، محموله های حاوی میعانات گازی به حدود ۶۵۰ هزار بشکه در روز در دسامبر کاهش یافته است، البته این ارقام شامل نفت‌کش هایی که ردیاب های خود را خاموش کرده اند نمی شود .
برخی خریدارانی که در نوامبر عقب نشسته بودند، باز می‌گردند. ترکیه پس از یک ماه توقف خرید نفت از ایران، وارداتش را از سر می‌گیرد. البته مقدار آن کمتر از نصف واردات قبل از تحریم هاست .
صادرات ایران در ماه آوریل یک ماه قبل از بیرون رفتن ترامپ از معاهده برجام و اعلام تحریم ها حداقل ۲٫۵ میلیون بشکه در روز بود .
تهران قول داده با وجود تلاش آمریکا برای صفر کردن صادراتش، همچنان نفت خود را بفروشد .

 

 

 


 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج + 8 =