کاهش شدید منابع آبی ایران به ۱۳۰ میلیارد متر مکعب
وزیر نیرو با اشاره به کاهش شدید منابع آبی کشور از ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در گذشته به کمتر از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب، مصرف بیرویه را یکی از دلایل این کاهش دانست.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، عباس علیآبادی وزیر نیرو، در آیین افتتاح و کلنگزنی پروژههای مهم آب و برق استان فارس که در سالن اجتماعات دانشگاه فسا برگزار شد، بر اهمیت مدیریت مصرف آب و برق و ضرورت افزایش بهرهوری تأکید کرد.
وی ضمن تبریک روز مهندس، آب و برق را از مهمترین کالاهای اساسی دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در صنعت برق به جایگاه ممتازی در جهان دست یافته و اکنون جزو کشورهای برتر در تولید و صادرات تجهیزات برق است.
علیآبادی با اشاره به مشکل ناترازی برق، از مردم خواست تا در مصرف برق بازنگری کنند و افزود: با همراهی مردم، مشکل ناترازی برق قابل حل است.
وی همچنین بر ضرورت حفاظت از محیط زیست تأکید کرد و گفت: افزایش راندمان تولید انرژی و مصرف بهینه باید در دستور کار قرار گیرد.
وزیر نیرو با اشاره به کاهش شدید منابع آبی کشور از ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در گذشته به کمتر از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب، مصرف بیرویه را یکی از دلایل این کاهش دانست.
علی آبادی همچنین از شدت بالای مصرف انرژی در کشور انتقاد کرد و گفت که مصرف برق در ایران ۲ تا ۳ برابر متوسط جهانی است.
وی در ادامه از برنامههای وزارت نیرو برای مدیریت آب و برق در فصول آینده خبر داد و تأکید کرد: در تلاشیم تابستان پیش رو با برنامهریزیهای انجامشده بدون مشکل سپری شود و در زمستان سال آینده نیز ناترازی برق نداشته باشیم.
علیآبادی همچنین به کاهش ۵۰ درصدی میانگین بارشها نسبت به بلندمدت اشاره کرد و تغییر الگوی بارش را یکی از چالشهای مهم صنعت آب برشمرد.
وی افزود: برنامههایی برای تکمیل سازههای ناتمام و مدیریت آبهای مرزی از طریق تعامل با کشورهای همسایه در دستور کار قرار دارد.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود، بازچرخانی آب و تصفیه فاضلاب را از اولویتهای این وزارتخانه عنوان و بر نقش بخش خصوصی در اجرای این طرحها تأکید کرد.
وی همچنین به طرحهای شیرینسازی آب دریا و آبرسانی به مناطق روستایی اشاره کرد و از تسریع در اجرای این پروژهها خبر داد.
علیآبادی در پایان سخنان خودبر لزوم صرفهجویی و مدیریت مصرف آب و برق مطابق با رهنمودهای مقام معظم رهبری تأکید و اظهار امیدواری کرد که با همکاری مردم و تلاش نیروهای متخصص، مشکلات ناترازی انرژی در کشور حل شود.
تأمین آب و برق پایدار از الزامات توسعه است
علیآبادی همچنین در آیین آغاز عملیات اجرایی پروژههای آب و برق شهرستان داراب گفت: یکی از الزامات توسعه مناطق مختلف کشور، تأمین آب و برق پایدار است و وزارت نیرو نهایت تلاش خود را برای تأمین این دو کالای حیاتی انجام میدهد.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از توان نخبگان و جوانان در روند توسعه، اضافه کرد: امروز عملیات اجرایی دو پروژه مهم را آغاز کردیم؛ احداث خط انتقال آب و فاضلاب شهری داراب با اعتبار ۸۰۰ میلیارد تومانی از محل صندوق توسعه ملی و همچنین پست ۴۰۰ کیلوولت داراب با اعتباری بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان برق شرق استان فارس را تأمین خواهد کرد.
علیآبادی تأکید کرد:این پروژهها تأمین برق پایدار برای بخشهای صنعتی، خانگی و کشاورزی را تضمین کرده و منطقه را برای سرمایهگذاران بخش خصوصی جذابتر خواهد کرد.
حرکت وزارت نیرو به سمت پروژههای پایدارتر تامین آب
وزیر نیرو همچنین در آیین افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پروژههای صنعت آب و برق شهرستان فسا گفت: پروژه افتتاحی صنعت آب در شهرستان فساد جرو پروژههای موقتی است و باید به سمت اجرای پروژههای پایدارتر حرکت کنیم.
وزیر نیرو ” آب” را کالایی ذی قیمت عنوان کرد و افزود: این در شرایطی است که منابع آبی ایران محدود است.
وی ضمن درخواست از هموطنان به منظور صرفهجویی در مصرف آب، یادآور شد: البته دولت همه تلاش خود را به منظور افزایش منابع اصلی آب به کار خواهد بست، در این راستا پروژههای مهمی در دست اجراست.
علیآبادی همچنین با تاکید بر اهمیت صنعتی شدن کشور با وجود شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آبی تصریح کرد: صنعت باید نزدیکترین فاصله را با کشاورزی داشته باشد تا امنیت غذایی حفظ و شدت مصرف آب کم شود.
وزیر نیرو پیشبرد این مهم را مستلزم توسعه صنعت برق دانست و افزود: پروژههای افتتاحی صنعت برق در فسا به همین منظور است.
وی با اشاره به برنامهریزی برای احداث ۲۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در این شهرستان اظهار کرد: ما از سرمایه گذاران قطعا حمایت خواهیم کرد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰