چین ادعای ترامپ درباره مذاکرات تعرفهای را رد کرد
دولت چین ادعای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر در جریان بودن مذاکرات تعرفهای میان دو کشور را تکذیب کرد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، دولت چین روز پنجشنبه ادعای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر در جریان بودن مذاکرات تعرفهای میان دو کشور را تکذیب کرد.
گو جیاکون، سخنگوی وزارت خارجه چین، طی اظهاراتی اعلام کرد هیچگونه گفتوگویی بین دوکشور انجام نشده است و گزارشهایی که خلاف این موضوع را ادعا میکنند، «اخبار جعلی» هستند.
اظهارات گو پس از آن بیان شد که ترامپ روز چهارشنبه از احتمال عقبنشینی از سیاست تعرفهای خود سخن گفته بود. ترامپ اعلام کرده بود تعرفههایی که اوایل ماه جاری برای واردات کالاهای چینی وضع شدهاند، «بهطور چشمگیری کاهش خواهند یافت» و وعده داد که توافقی «منصفانه با چین» حاصل خواهد شد.
رئیس جمهور آمریکا همچنین مدعی شد که دولت وی بهطور «فعال» با پکن در حال رایزنی است.
گو در یک کنفرانس خبری گفت: اینها تماماً اخبار جعلی هستند. تا جایی که من اطلاع دارم، چین و آمریکا هیچگونه مشاوره یا مذاکرهای درباره مسئله تعرفه نداشتهاند، چه برسد به دستیابی به توافق.
وی تأکید کرد که پکن همچنان آمادگی گفتوگو را دارد، اما یادآور شد که «گفتوگو و مذاکره باید بر پایه برابری، احترام متقابل و منافع دوجانبه باشد.»
سخنگوی وزارت خارجه چین بار دیگر موضع این کشور مبنی بر اینکه «درگیری تعرفهای از سوی آمریکا آغاز شده است» را تکرار کرد و هشدار داد پکن آماده است «تا آخرین لحظه» با آنچه سیاستهای تجاری ناعادلانه و غیرقانونی واشنگتن میداند، مقابله کند.
اوایل ماه جاری میلادی، ترامپ در روزی که آن را «روز رهایی» خواند، تعرفههای گستردهای اعمال کرد، از جمله تعرفه ۱۴۵ درصدی برای واردات کالاهای چینی.
این اقدام بخشی از یک کمپین گستردهتر علیه بیش از ۱۸۰ کشور بود تا به گفته ترامپ، با عدم توازنهای تجاری ناعادلانه مقابله شود. اگرچه بیشتر تعرفههای جدید با حفظ پایه ۱۰ درصدی به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآمدند، اما چین از این تعلیق مستثنا شد.
در پاسخ، پکن تعرفههایی تا ۱۲۵ درصد برای واردات کالاهای آمریکایی اعمال کرد و صادرات محصولات مهم خود را نیز محدود ساخت.
تنش میان دو اقتصاد بزرگ جهان به نوسانات بازار جهانی دامن زده است. روز سهشنبه، صندوق بینالمللی پول چشمانداز رشد جهانی خود را بهدلیل نامشخص بودن وضعیت تجاری کاهش داد.
گزارش این صندوق، رشد تولید ناخالص داخلی جهان را در سال جاری میلادی ۲.۸ درصد پیشبینی کرده است، در حالیکه این رقم در سال ۲۰۲۴ برابر با ۳.۳ درصد بود.
همچنین پیشبینی رشد اقتصادی آمریکا برای سال ۲۰۲۵ از ۲.۸ درصد سال گذشته به ۱.۸ درصد کاهش یافته است. رشد اقتصادی چین نیز بهدلیل تلاشها برای مقابله با آثار تعرفههای واشنگتن، به ۴ درصد کاهش یافته است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰