چگونه فلسفه کگور را بخوانیم؟

فلسفه سورن کیرکگور، بر پایه مذهب است که یکی از پیچیده‌ترین تفکرات فلسفی به شمار می‌آید، برای خواندن آثار این نویسنده، نخست باید زمینه‌های فکری او را شناخت.

کد خبر : 115822
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اردیبهشت 1399 - 5:51

پایگاه خبر ججین

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایرنا، سورن کیرکگور، در سال ۱۸۱۳ در شهر کپنهاگ کشور دانمارک، متولد شد و در سال ۱۸۵۵ در همین شهر درگذشت. کگور، یکی از فیلسوفان معتقد مسیحی به شمار می‌آید که به خاطر فلسفه و نگاه ایمان گرایانه اش به دین، بارها از سوی کلیسا مورد هجوم قرار گرفت، وی در طول عمر ۴۲ ساله خود ۵۶ کتاب تألیف کرد که از این نظر یکی از پرکارترین فیلسوفان به شمار می‌آید.

کتاب کیرکگور، کتاب دیگری از مجموعه راهنمای سرگشتگان است که در هفت فصل به تشریح تفکر این فیلسوف می‌پردازد. فصل اول این کتاب، به زندگی و آثار کگور می‌پردازد و در فصل های بعدی به دیدگاه انتقادی کگور به فلسفه هگل، حقیقت مسیحیت، زیبایی شناسی، اخلاق، دین، مساله گناه و ناامیدی می‌پردازد.

در ادامه با طرح مساله ابراهیم (ع) و قربانی فرزند، مساله ایمان فراسوی عقل را تحلیل می‌کند و فصل آخر نیز به پارادوکس‌های مسیحیت اختصاص دارد و پاسخی به این سوال می‌دهد که چگونه می‌توان حقیقت را آموخت؟، فصل‌های این کتاب هر کدام به طور مستقل نیز می‌تواند درباره اثر خاصی از کگور مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد.

این کتاب به بیانی ساده تلاش می‌کند با توضیح مهم‌ترین مفاهیم در اندیشه کیرکگور، به درک بهتر این فیلسوف کمک کند و به بیانی ساده‌تر، نظریات او را شرح بدهد.

کتاب کیرکگور، نوشته کلر کارلایل، با ترجمه محمدهادی حاجی‌بیگلو در ۲۲۶ صفحه توسط نشر علمی و فرهنگی به چاپ رسیده است.


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.