چگونه آپولو هوا کنیم!

کتاب «چگونه آپولو هوا کنیم» نوشته جیم لانگوسکی چالش‌های فوق‌عادی اکتشافات فضایی را با حکایت‌ها و شرح‌حالی از دانشمندان معروف تببین کرده است.

کد خبر : 31884
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 شهریور 1396 - 7:03

به گزارش پایگاه خبری ججین ، جیم لانگوسکی، استاد دانشگاه پرودو در اثری با عنوان «چگونه آپولو هوا کنیم» به هفت راز درباره روش تفکر دانشمندان فضایی پرداخته است. این کتاب به قلم آیدین محمدی ترجمه شده است.

 

پایگاه خبر ججین

پایگاه خبر ججینپایگاه خبر ججین

کتاب «چگونه آپولو هوا کنیم» برای دانشمندان فضایی نوشته نشده است بلکه مخاطب آن عموم مردم است. نویسنده در این کتاب از هیچ فرمول، قیاس منطقی یا تمرین‌هایی که راه حلشان در انتهای کتاب ارائه شده باشد، استفاده نکرده است. وی تکنیک‌های اندیشیدنی را در اختیار خواننده قرار داده که نتیجه برنامه‌های فضایی است.

بزرگترین خیال‌پردازان دنیا
بزرگترین رازی که این کتاب درمورد دانشمندان فضایی فاش می‌کند این است که آنها برای پول آپولو هوا نمی‌کنند بلکه از کارشان لذت می‌برند و بزرگترین خیال‌پردازان روی زمین هستند؛ زیرا رویاهایی در مقیاس کیهانی در سر می‌پرورانند. آنها عاشق فیلم و کتاب‌های تخیلی هستند فیلم هرچقدر احمقانه‌تر باشد، بیشتر خوششان می‌آید.

کتاب «چگونه آپولو هوا کنیم» به این موضوع می‌پردازد که چطور همه انسان‌ها می‌توانند از برخی تکنیک‌های فکری بهره بگیرند؛ تکنیک‌هایی که دانشمندان فضایی در مواجه با چالش‌های فوق‌عادی اکتشاف در فضا آموخته‌اند. البته این به آن معنی نیست که این دانشمندان همگی نابغه‌اند یا هرگز مرتکب خطا نمی‌شوند. نویسنده اصول را با حکایت‌ها، نقل قول‌ها، شرح حال دانشمندان معروف، ایده‌هایی از داستان‌های شخصی یا علمی تخیلی و گاهی با تاریخ فضا تبیین و ترسیم کرده است.

«رویاپردازی»، «قضاوت»، «پرس و جو»، «بازبینی»، «ساده‌‌سازی»، «بهینه‌سازی» و «عمل کردن» عنوان هفت سرفصل کتاب «چگونه آپولو هوا کنیم» است که رازهای تفکر دانشمندان‌ فضایی در آنها آمده است. اولین بخش کتاب با رویاپردازی شروع شده است. خیال‌پردازی درباره سفر به فضا آن چیزی است که هویت و انگیزه دانشمندان فضایی را شکل می‌دهد و بخش آخر کتاب با عمل کردن به پایان رسیده است زیرا بهترین بخش دانش فضایی وقتی است که آن رویاها به حقیقت می‌پیوندد.

اگر شانس ماست حتما می‌ترکد
در قسمتی از فصل چهارم کتاب می‌خوانیم: «اگر قرار باشد چیزی خراب شود، حتما خراب خواهد شد. این جمله ساده از قانون مورفی، ملکه ذهن دانشمندان فضایی است. در روزهای آغازین برنامه فضایی آمریکا اصطلاح دیگری هم رایج بود: اگر شانس ماست، حتما می‌ترکد. یعنی امکان دارد راکت‌های ما هر بار منفجر شود.

این تجربه دردناک به ویژه برای آمریکایی‌هایی که شاهد موفقیت‌های چشمگیر برنامه فضایی شوروی بودند، بسیار سخت بود. در نهایت دانشمندان فضایی ما از این تجربه‌ها آموختند که تقریبا هر سیستمی باید یک سیستم پشتیبان داشته باشد، که همه محاسبات را دوباره و چندباره بررسی کرد، و اینکه هیچ چیز را نمی‌توان نادیده گرفت – غیر از خطای انسانی»

آیدین محمدی، مترجم کتاب درباره انگیزه خود در ترجمه کتاب «چگونه آپولو هوا کنیم» گفت: ترجمه این کتاب کاملا با یک هدف شخصی صورت گرفت و یک ادای دینی به رشته علمی بود که سال‌ها در آن به مطالعه پرداخته بودم اینکه بتوان طرز تفکر یک دانشمند فضایی در مورد فضا را با زبانی عامیانه برای عموم مردم بازگو کرد فرآیند جالبی ود.

وی فرهنگ محاوره‌ای مردم ایران را دلیل اصلی برای انتخاب نام کتاب عنوان کرد و افزود: نام اصلی کتاب، هفت راز درباره روش تفکر دانشمندان فضایی است. اینکه اتم شکافتن و آپولو هوا کردن سمبل‌هایی از پیچیده‌ترین کارها است که اغلب افراد در جامعه به کار می‌برند؛ از این رو در ترجمه این کتاب عنوان «چگونه آپولو هوا کنیم» را انتخاب کرده‌ام.

رویایی به قدمت تاریخ بشر
وی ادامه داد: کتاب چگونه آپولو هوا کنیم در مورد روش تفکر برای عموم است اما با اسلوب یک دانشمند فضایی و کتاب تکنیکالی نیست. اینکه نحوه تفکر مهندسان هوافضا نسبت به دیگر مهندسان فرق دارد چون رشته هوافضا خود نشات گرفته از یک رویاست؛ رویایی به قدمت تاریخ بشر که با این رشته به واقعیت پیوست و اغلب مهندسان هوافضا این رویا را از کودکی دنبال کرده‌اند.

وی افزود: این کتاب نحوه تفکر مهندسان هوافضا را که وقتی با مسئله‌ای برخورد می‌کنند بیان می‌کند. اینکه رویا داشتن پایه اول هر کار سختی است، به نظر من یک فضانورد شاعرانه ایده‌پردازی می‌کند و وقتی به مرحله اجرا می‌رسد کاملا به یک انسان منطقی تبدیل می‌شود.

به گفته محمدی، این کتاب برای آموزش درست حل مسئله به مخاطب عام نگاشته شده و گامی برای عمومی کردن روش تفکر علمی در جامعه ایرانی است. با این وجود، با توجه به موضوعیت دانش فضایی برای دانشجویان فنی و مهندسی، علوم پایه، منجمان آماتور و مشتاقان علم بیش از دیگران جذابیت دارد.

کتاب «چگونه آپولو هوا کنیم» در ۱۵۲ صفحه، شمارگان ۵۵۰ نسخه و به قیمت ۸ هزار تومان از سوی انتشارات مازیار به چاپ رسید.

 


 

telegram.me/jajinnews

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.