چه کسی بر صندلی ریاست سازمان سینمایی تکیه می‌زند؛ آقای قائم‌مقام یا گزینه‌ای دیگر؟!

حسین انتظامی، محمود اربابی و محمد احسانی به عنوان گزینه‌های جدی ریاست سازمان سینمایی معرفی شدند که با تحقیقات تسنیم، هیچ‌کدام گزینه قطعی نیستند و جامعه سینمایی کشور بایستی منتظر تصمیم وزیر ارشاد باشند که به چه کسی این مسئولیت واگذار خواهد شد.

کد خبر : 87848
تاریخ انتشار : یکشنبه 29 مهر 1397 - 21:17

 

به گزارش پایگاه خبری “ججینبه نقل از خبرگزاری تسنیم، ابلاغ قانون منع به کارگیری بازنشستگان بسیاری از مدیران را به تکاپو انداخت که وقت رفتن است. چرا که این بار مجلس و مراجع ذیربط در قانون‌گذاری طوری مصوبات را تنظیم کرده‌اند که شرایط فرار و دور شدن دشوار شده و خواه ناخواه یا باید جزو استثنائات قانون باشند یا تبعیت کنند از روی صندلی ریاست بلند شوند تا افراد جدید و جوان‌تر جایگزین شوند. در این میان زنگ رفتن رئیس سازمان سینمایی هم خیلی زود به صدا درآمد و رایزنی‌های رسانه‌ای نام بسیاری را مطرح کرد حتی گزینه‌های عجیبی که هیچ ارتباطی با سینما و سینماگری نداشته و ندارند.

پایگاه خبر ججین

-علیرضا تابش مدیرعامل کنونی بنیاد سینمایی فارابی: علیرضا تابش که از سال ۹۳ مدیر بنیاد سینمایی فارابی است و در برخی از رسانه‌ها به‌عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی جایگزینی حیدریان در سازمان سینمایی عنوان می‌شود. در سال‌های گذشته بنیاد سینمایی فارابی و در زمان مدیریت تابش، با انتقادهای بسیاری مواجه بوده از جمله اینکه فارابی به‌ عنوان بازوی اجرایی معاونت سینمایی حرکت پیش‌برنده در حمایت از تولید آثار سینمایی نداشته است.

پایگاه خبر ججین

-محمد احسانی رئیس فعلی شبکه نسیم: مدیری که در چهار سال گذشته، چندین بار صندلی مدیریتی‌اش تغییر کرده است. این مدیر در دوره ریاست ایوبی در سازمان سینمایی، به‌ عنوان مدیر نظارت و ارزشیابی فعالیت می‌کرد و در دوره ریاست سرافراز بر صدا و سیما به تلویزیون و ساختمان مدیریت شبکه یک سیما رفت و در دوره ریاست علی عسگری در صداوسیما بر مسند مدیریت شبکه نسیم نشست. در زمان حضورش در این شبکه برنامه‌های متنوعی ساخته شد. حالا از او به‌ عنوان یکی از گزینه‌های اصلی تصدی پست سازمان سینمایی نام می‌برند تا بار دیگر این مدیر تلویزیونی به ساختمان بهارستان باز گردد. مدیر شبکه یک سیما، مدیرگروه اجتماعی شبکه سه سیما، مدیرطرح و برنامه و قائم‌مقام شبکه تهران، مدیرکل طرح و برنامه معاونت سیما، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری، مشاور و عضور شورای راهبردی شبکه سه سیما، مدیرکل مطالعات وبرنامه‌ریزی راهبردی سازمان و معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله مسئولیت‌های محمد احسانی بوده است.

پایگاه خبر ججین

-شهاب اسفندیاری رئیس فعلی دانشگاه صداوسیما: متولد ۱۳۵۶، استادیار دانشکده سینما- تئاتر دانشگاه هنر، مستندساز و پژوهشگر در حوزه مطالعات فرهنگی است. وی دکترای خود را در رشته «نظریه انتقادی و مطالعات فیلم» از گروه  مطالعات فرهنگی دانشگاه ناتینگهام اخذ کرد. کتاب او در انگلستان و آمریکا به چاپ رسیده و ترجمه آن با عنوان «سینمای ملی و جهانی شدن» توسط انتشارات سروش در دست انتشار است. مجموعه «جهانشهری‌ها» به کارگردانی وی از تلویزیون پخش شد و سری جدید آن نیز در حال تدوین است.

در این بین گمانه‌زنی‌ها به فرد یا افرادی رسید که قبلاً در سازمان سینمایی مسئولیتی داشتند مثل محمد احسانی که معاون اسبق نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی بود یا علیرضا تابش که مدیرعامل کنونی بنیاد سینمایی فارابی است و حتی شهاب اسفندیاری که رئیس کنونی دانشگاه صداوسیماست و زمانی او را به عنوان معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی می‌شناختند هم جزو گزینه‌های اولیه بود.

این رایزنی‌ها به نام‌هایی مثل رضا میرکریمی کارگردان و دبیر دو دوره جشنواره جهانی فیلم فجر هم رسید. همان روزهای ابتدایی گزینه‌هایی هم به طور جدی مورد بحث و بررسی رسانه‌ها قرار گرفتند که در دوره گذشته این مسئولیت را برعهده داشتند مثل حجت‌الله ایوبی و البته برای یک گزینه‌ای هم آنقدر قطعی گمانه‌زنی شد که شخصی را به عنوان جایگزین سمت فعلی‌اش هم رسانه‌ها اعلام کردند. اما در تحقیقات خبرنگار فرهنگی تسنیم مشخص شد حضور محمد احسانی رئیس فعلی شبکه نسیم به عنوان رئیس جدید سازمان سینمایی قطعی نیست و از طرفی فضل‌الله شریعت‌پناهی گزینه جانشینی‌اش در شبکه هم یک رایزنی رسانه‌ای بوده است.

پایگاه خبر ججین

– حجت‌الله ایوبی رئیس سابق سازمان سینمایی: زمانی که با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۹۲ به‌عنوان معاون سینمایی انتخاب شد، خیلی‌ها موافق نبودند و می‌گفتند او دیپلمات است و نمی‌‍‌تواند در حوزه سینما حضور داشته باشد. با همین واژه دیپلمات بودن ایوبی در دوره مدیریتش به مدیریت احتیاط لقب گرفته بود اما واقعیت ماجرا این بود که عنوان یکی از پرحاشیه‌ترین دوره‌های مدیریتی بعد از جواد شمقدری را از آن خود کرد. حاشیه‌هایی به گستره اکران نشدن رستاخیز تا جایزه نگرفتن ماجرای نیمروز در آخرین جشنواره‌ای که او بر مسند ریاست سازمان سینمایی نشسته بود. برخی از مهم‌ترین اقدامات او همچون تاسیس مدرسه ملی سینما، گروه هنر و تجربه و همچنین جداسازی جشنواره ملی و بین‌المللی فیلم فجر، همچنان در محافل سینمایی و رسانه‌ای محل انتقاد است. با این وجود همچنان اسمش برای پست سازمان سینمایی مطرح است.

– رضا میرکریمی کارگردان و دبیر دو دوره جشنواره جهانی فیلم فجر: رضا میرکریمی، کارگردان آثار مطرح سینمای ایران که چند سالی است به واسطه حضور بر مستند دبیری بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر به دنیای مدیران ورود کرده است، جزء اولین گزینه‌هایی بود که اسمش به‌عنوان ریاست سازمان سینمایی مطرح شد، اما سریع واکنش نشان داد و گفت: «تا امروز هیچ پیشنهادی برای ریاست سازمان سینمایی نداشته‌ام و در صورتی هم که چنین پیشنهادی مطرح شود اصلا برنامه‌ای برای پذیرش آن ندارم. همچنان اولویتم در سینما، فیلمسازی است و طرح نامم در میان گزینه‌های احتمالی ریاست سازمان سینمایی به هیچ‌وجه مبنای واقعی ندارد.» اما با وجود تکذیب او، همچنان از جمله سینماگرانی است که مستعد برای بخش مدیریت سینمایی است. البته او این روزها در حال ساخت پیش‌تولید فیلم جدیدش به‌عنوان «قصر شیرین» است.

پایگاه خبر ججین

از طرفی دیگر نام گزینه‌های جوانی هم مثل محمدمهدی طباطبایی‌نژاد که در دوره ریاست حجت‌الله ایوبی رئیس سابق سازمان سینمایی مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بود به میان آمد و حتی در برخی رسانه‌ها نام مرتضی رزاق کریمی هم مطرح شد که او هم در لیست بررسی‌های وزارت ارشاد برای سکان‌داری سازمان سینمایی قرار دارد.

-محمدمهدی طباطبایی‌نژاد: جوان است و به قول خودش برای سینما و آینده آن نقشه دارد. در دوره ریاست ایوبی در سازمان سینمایی، به‌عنوان مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی انتخاب شد و همچنان باقی است. او از جمله مدیرانی است که سابقه حضور در تلویزیون را داشته است و مدیر طرح و برنامه و همچنین مدیرگروه فرهنگ، تاریخ و هنر شبکه اول سیما را هم در کارنامه مدیریتی خود دارد. در ابتدای دولت دوازدهم و پیش از انتخاب حیدریان برای سازمان سینمایی به‌عنوان یکی از گزینه‌های این پست مدیریتی مطرح بود.

– مرتضی رزاق کریمی: اما غیر از محمدمهدی طباطبایی‌نژاد که مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است، معاون و قائم‌مقام او مرتضی رزاق‌کریمی هم به‌عنوان یکی از گزینه‌های ریاست سازمان سینمایی مطرح می‌شود. رزاق‌کریمی تا به حال در سینما دو فیلم را تهیه‌کنندگی کرده است که اولی «چه کسی امیر را کشت» بود. همان فیلمی که خیلی از مخاطبان در یکی از جشنواره‌ها، در اعتراض به کسالت‌آور بودنش صندلی‌های سالن را شکستند و دومی، فیلمی به نام «حس پنهان» به کارگردانی برادرش مصطفی رزاق‌کریمی بود. کار هیچ‌کدام از این فیلم‌ها به گیشه نکشید و خود مرتضی رزاق‌کریمی هم هیچ‌گاه نه در محضر مخاطبان عام سینما چهره‌ای موفق بوده و نه در مجامع نخبه و سطح بالای فرهنگی. او در مدیریت فرهنگی هم کارنامه شاخصی ندارد. به عبارتی این شخصیت تا حدود زیادی از لحاظ مدیریتی ناشناخته است و به‌طور دقیق نمی‌شود حدس زد که در صورت ریاست او بر سازمان سینمایی وزارت ارشاد، این مجموعه به چه شکل مدیریت خواهد شد و به چه سمتی خواهد رفت.

البته جوان‌ترین گزینه جدی ریاست سازمان سینمایی، مهدی شفیعی با ۴۴ سال سن است. او سال‌هاست با وزارت ارشاد به انحاء‌ مختلف همکاری دارد که بارزترین آن‌ها مدیریت اداره هنرهای نمایشی بوده است. شفیعی هم‌اکنون دانشجوی دکتری پژوهش هنر است.

پایگاه خبر ججین

– مهدی شفیعی یکی از جوان‌ترین گزینه‌های ریاست سازمان سینمایی: شفیعی همچنین به عنوان مدیرکل برتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشنواره شهید رجایی شناخته شده است. مهدی شفیعی از اسفند سال ۹۳ با حکم علی جنتی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل هنرهای نمایشی شد و در اسفند ۹۶ با انتشار نامه‌ای از این سمت خداحافظی کرد. در آستانه انتشار خبر خداحافظی وی بیش از ۳ هزار هنرمند عرصه‌های مختلف به خصوص تئاتر با امضای نامه‌ای سرگشاده خطاب به وزیر ارشاد خواستار ابقای وی شده بودند.

اما محمود اربابی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در چند روز اخیر گویا بیشتر به صندلی ریاست سازمان سینمایی نزدیک شده که حتی برخی نام و رزومه‌اش را منتشر کردند ولی این گزینه هم بنابر تحقیقات خبرنگار فرهنگی تسنیم، در حد یک گمانه‌زنی بوده است.

پایگاه خبر ججین

– محمود اربابی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی: محمود اربابی یکی از گزینه‌های مهمی است که این روزها مسئولیت معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی را عهده‌دار است. در معرفی اربابی آمده است: ریاست انجمن سینمای جوان کرج، عضو شورای فیلمنامه و شورای تولید فیلم حوزه هنری، مدیر مرکز تحقیقات فیلم حوزه هنری، اولین مدیر مدرسه کارگاهی فیلمنامه‌نویسی حوزه هنری، مدیرگروه آموزش تولید، تحصیلات تکمیلی و عضو هیات‌علمی دانشکده صداوسیما در مقاطع مختلف، معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی، مدیرکل گسترش و آموزش نیروی انسانی سینمای کشور، مدیرکل ارزشیابی و نظارت سینمای حرفه‌ای کشور، رئیس مرکز آموزش سازمان صداوسیما، رئیس مرکز علمی -کاربردی رسانه و معاون آموزش و پژوهش دانشگاه صدا و سیما را دارد.

حسین انتظامی معاون سابق مطبوعاتی وزارت ارشاد و دستیار ارشد و قائم‌مقام فعلی وزارتخانه نام پررنگ و جدی‌تری بود که حتی در خروجی برخی از رسانه‌ها به عنوان رئیس قطعی سازمان سینمایی از او یاد شد اما طبق تحقیقات خبرنگار فرهنگی تسنیم فشارهای زیادی بر انتظامی وارد شده و وی فعلاً نپذیرفته، با این اوصاف اعلام قطعی انتخاب او نیز یک رایزنی رسانه‌ای تلقی می‌شود. حتی برخی اعلام کرده‌اند چند روز آینده، حسین انتظامی حکم انتصابش را از وزیر ارشاد دریافت خواهد کرد.

پایگاه خبر ججین

– حسین انتظامی دستیار ارشد و قائم‌مقام وزارت ارشاد: انتظامی پیش از این معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برعهده داشت و اکنون قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. حسین انتظامی متولد اردیبهشت ۱۳۴۶ در مشهد و دارای دکتری مدیریت استراتژیک است. انتظامی دی‌ماه سال گذشته با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دستیار ارشد وی منصوب شد. او پیش از این انتصاب، به مدت چهار سال (از سال ۹۲ تا ۹۶) عهده‌دار معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد بود.

با همه این اسم‌ها و گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای، آقای وزیر ارشاد باید سکوت را کنار بگذارند و هرچه زودتر رئیس جدید سازمان سینمایی را منصوب کنند تا رئیس جدید در آستانه جشنواره فیلم فجر بتواند در مسند امور قرار بگیرد و تصمیمات لازم را برای بزرگترین رویداد سینمایی کشور اتخاذ کند. جشنواره ای که باید در قد و قواره انقلاب اسلامی باشد.

البته در این راستا مدیران سابق سازمان سینمایی که هنوز تصدی امور را برعهده دارند علاقه‌مند حضور ابراهیم داروغه‌زاده معاون نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد و دبیر جشنواره فیلم فجر یا محمود اربابی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی هستند تا یک کدام از این دو به صندلی ریاست سازمان سینمایی تکیه بزنند. حالا باید منتظر ماند تا آقای وزیر تصمیم خود را بگیرد که بنابر رایزنی‌های رسانه‌ای نامی را از میان اسامی اعلام شده به عنوان رئیس جدید سازمان سینمایی منصوب کند یا گزینه‌ای عجیب و ناآشنا، تصدی امور سینمایی کشور را برعهده می‌گیرد.

 


 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.