چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات جعبه سیاه پرونده زنجانی
چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات علیرضا زیباحالتمنفرد در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، در ابتدای دادگاه، قاضی صلواتی از نماینده و وکیل شرکت نفت خواست برای ارائه شکایت موکل خود در جایگاه حاضر شود.
وکیل شرکت نفت گفت: بنده شکایت موکل خود را طی لایحهای به دادگاه ارائه دادهام و عمده ادله اثبات جرم هم در کیفرخواست به خوبی بیان شده است.
در ادامه صلواتی از زیباحالتمنفرد خواست برای ادامه دفاعیات خود در جایگاه حاضر شود.
به پیشنهاد مهدی شمس متواری بودم
متهم با حضور در جایگاه گفت: بیش از نیمی از کیفرخواست ۱۰۸ صفحهای قرائت شده مربوط به اقدامات بابک زنجانی و شرکای وی بود که بارها از آنها نام برده شد و نام من تنها چند بار ذکر شده بود. این خود دلیلی بر بیگناهی من است. من به پیشنهاد مهدی شمس (شریک بابک زنجانی) متواری بودم. آنها میخواستند با عدم حضور من، عمده اتهامات را به من نسبت دهند.
آقایان فکر نمیکردند که من توسط پلیس اینترپل به کشور بازگردانده شوم
زیبا حالت منفرد تاکید کرد: شمس در تماس تلفنی به من گفت زور گربه بیرون قفس بیشتر از شیر داخل قفس است. آقایان فکر نمیکردند که من توسط پلیس اینترپل به کشور بازگردانده شوم.
وی ادامه داد: اظهارات و اقاریر متهمان علیه بنده کذب محض است و من هم پس از دستگیری با ضابطان همکاری لازم را داشتهام که انشاءالله آنها هم تایید میکنند.
کیفرخواست متناقض و حاوی مطالب کذب است
متهم گفت: اظهارات زینب مددی هماهنگکننده امورات بابک زنجانی در خصوص بنده هم کذب است. ایشان اظهار داشته که بنده چندین بار در سال به دفتر بابک زنجانی رفت و آمد داشتم این در حالی است که در طول مدت آشناییام فقط سه بار به آنجا مراجعت کردم و میتوانید این را از اداره گذرنامه استعلام کنید.
وی افزود: همچنین طبق اظهارات خانم مددی، مدیریت آیبَن با بنده بوده در حالیکه طبق بررسیها مشخص شد بنده هیچ نقشی چه در مراحل ثبت و چه در مدیریت آن نداشتم. همچنین تأسیس بانک CIMB که ۴۰ سال پیش در مالزی تأسیس شد، را بر عهده من گذاشتند، کیفرخواست متناقض و حاوی مطالب کذب است.
دلیل اعتماد بابک زنجانی به من حسن انجام کار و امانتداریام بود
زیبا حالت منفرد گفت: حدود ۴ هزار حواله به نام بابک زنجانی انجام دادم و به ازای هر حواله ۵۰ دلار میگرفتم، حوالهجات ارسالی از بانک FIIB بوده است اما بازپرس نتیجهگیری ناثوابی کرده است مبنی بر اینکه این درآمدها از شرکت آیبَن است.
وی افزود: آقای مالاژ مدیرعامل گرین مالین فردی مالزیایی تبار است و دو کشتی برای انبارداری نفت ایران قرار میدهد و قرار بر این میشود که این موضوع مخفی و پوشیده بماند تا ردی از نفت ایران نماند، ماهانه یک دلار و ۱۰ سنت بابت هر بشکه نفت آن را اجاره دادند و آقای شمس و زنجانی با آقا موافقت کردند و بنده از جهت دلسوزی به چانهزنی ادامه دادم و آن را به ۹۵ سِنت رساندم.
وی ادامه داد: برآیند تمام تحقیقات این بود که اینجانب با جان و دل مسئولیت حسن انجام کار از طریق دو کشتی را فراهم کردم، دلیل اعتماد بابک زنجانی به من حسن انجام کار و امانتداری من بود.
نام من در بانک FIIB افتخاری بود تا در مواقع لزوم برای نفوذ در مقامهای مالزی استفاده شود
متهم زیبا حالت منفرد در ارتباط با مشارکت در ارسال حواله از ایران به مالزی گفت: حدود ۴ هزار حواله به نام زنجانی انجام دادم، به ازای هر حواله ۵۰ دلار می گرفتم، ۱۰۰ درصد تراکنشها موفقیتآمیز بود؛ فلاح هروی در اظهارات خود بیان داشته است که ۹۰ درصد منابع بابک زنجانی از مالزی حواله شده و حسابهای منفرد بوده است و خرید و اداره بانک FIIB توسط اینجانب عنوان شده است این در حالیست که در چارت سازمانی این بانک، بنده یکی از اعضای کمیته حسابرسی بودم و نام من در آنجا افتخاری بود تا در مواقع لزوم برای نفوذ در مقامهای مالزی استفاده شود.
وی بیان داشت: اعضای هیأت مدیره بانک FIIB فلاح هروی، ساروخانی، سعیدی، بابک زنجانی، علی دیواندرهای، غفاری بودهاند.
زیباحالت گفت: بازپرس پرونده نظر خود را از در کنار هم قرار دادن اقاریر و با استفاده از کلماتی همچون «به نظر می رسد»، «ظاهرا»، «شنیده ام» بیان کرده که قانونی نیست.
متهمان در نبود من در کشور و تحت جو ناشی از بازجویی اقدام به بیان اقاریر کذب کردهاند
وی افزود: ادعاهای آقای شمس در بیانات خود دروغهای فاحشی است که من به آن اعتراض دارم. بازپرس وانمود میکند من در تاسیس شرکت ایزو نقش موثری داشتم. این شرکت برای به کار گیری در ارسال حوالهها ثبت شده بود و آن زمان چه ربطی به نفت داشت.
متهم ادامه داد: درباره شرکت یورونست در تحقیقات مقدماتی در تاریخ ۳ آبان ۹۲ بازپرسی شخصی اقرار داشته که از این شرکت خبر ندارم و وجود نداشته است. من میپرسم چطور وجود خارجی ندارد و این شخص ادعا کرده به نام من ثبت شده است.
وی با اشاره به انبارداری نفت بیان کرد: در جلسه بازپرسی از مهدی شمس درباره نحوه آشنایی با بنده تحقیق شده که نامبرده درباره خود و وصول ۸ میلیون مطلبی را مطرح کرده است. آنها با درنظر گرفتن نبود من در کشور و تحت جو ناشی از بازجویی اقدام به بیان اقاریر کذب کردهاند که تقاضای برخورد حضوری با ایشان را داشتم که متوجه شدم شما او را به دادگاه دعوت کردهاید.
اجازه ندارید در دفاعیات خود به بازپرس توهین کنید
زیباحالت گفت: آقای قاضی شما حکم زنجانی، شمس و فلاح هروی را انشا کردهاید. شما میتوانید کذب گفتارهای من با مهدی شمس را درک کنید. حسب اظهارات شمس در تاریخ ۲۶ دی ۹۶ مبنی بر هزینه انبارداری باید بگویم تفاوت، تناقض و افترا در این اقاریر مشهود است. تناقضات فاحش مهدی شمس در طرح اطلاعات واهی بی اساس بوده و هیچ یک از آنها در مسیر تحقیقات مقدماتی راستی آزمایی به دلیل نبود من، قابل قبول نیست و من خواهان بررسی این موارد هستم.
وی ادامه داد: او در اقاریر خود بیش از ۱۰ مرتبه از شخصی بدون نام به عنوان نماینده سنگاپوری شرکت ایزو یاد کرده که نماینده خود اظهاراتی داشته و اجازه بدهید در خصوص نام نماینده سنگاپوری اطلاعات بدهم. نماینده ایزو آقای بجنوردی معروف به کاپیتان بجنوردی کارمند اخراجی شرکت نفتکش بوده و بعد دستگیری زنجانی به خانم یو طی تماس تلفنی پیشنهادی را میدهند که صدای این نفت را در نیاورید و در یک اقدام بیشرمانه به من گفتند پول آن تا ۵۰، ۵۰ با هم تقسیم خواهیم کرد.
قاضی صلواتی در این بخش به متهم تذکر داد و گفت: شما اجازه ندارید در دفاعیات خود به بازپرس توهین کنید!
داشتن پاسپورت دیپلماتیک برای من ارزش داشت
متهم گفت: درباره کیفرخواست من با نماینده دادستان مکاتبه داشتم و نقایص آن را بیان کردم. تعجب میکنم کیفرخواستم به پرونده ۵ جلدی تبدیل شده است. درباره اتهام خرید ۵ فروند کشتی به شخص اول دومینیکا این موضوع بدون هیج ادلهای فقط براساس شنیدهها مطرح شده است.
قاضی مجددا گفت: دفاعیات خود را بهتر بخوانید که مشخص است متعلق به شما نیست.
زیباحالت گفت: من به خط خودم آن را نوشتم.
وی خطاب به صلواتی گفت: سوابق شما نشان میدهد شخص با تجربهای هستید آیا کیفرخواست با این میزان تناقض دیدهاید. من از ایران مهاجرت کردم اما همواره قلبم برای ایران میتپید. داشتن پاسپورت دیپلماتیک برای من ارزش داشت اما ایرانی بودن برایم بیشتر ارزش داشت.
برچسب ها :اقتصاد ایران ، بابک زنجانی ، ججین ، فساد اقتصادی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰