چطور با انگیزه بمانیم؟

هر کار را می‌توان به سادگی به چند کار و مراحل کوچک‌تر تقسیم کرد. اغلب اهداف را می‌توان به‌طور طبیعی به چند مرحله کوچک تقسیم کرد.

کد خبر : 53641
تاریخ انتشار : یکشنبه 10 دی 1396 - 11:32

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، همه می‌دانیم که راز و رمز موفقیت و تحقق انواع اهداف یکی پس از دیگری، این است که با انگیزه بمانیم. البته در زندگی کارها و وظایفی هم هستند که ممکن است چندان باب دل‌مان نباشند، اما وقتی ببینیم که با انجام آنها به هدف بزرگ‌ترمان دست می‌یابیم، انگیزه پیدا می‌کنیم. ما در این مقاله چند ایده به شما ارائه می‌کنیم که می‌توانید در طول مسیر تحقق اهداف‌تان، انگیزه خود را حفظ کنید. با ما همراه باشید تا بدانیم چطور با انگیزه بمانیم.

برای انجام کارها دلایل خوب پیدا کنید

شما برای انجام هر کار، هرقدر هم که ساده باشد، دلایلی دارید. البته همه‌ کارها در نگاه اول ممکن است، دلایل خوبی نداشته باشند، اما اگر چند دقیقه‌ای را به تحلیل آ‌نها اختصاص دهید دلایل خوبی برای انجام آنها خواهید یافت. ما هم کارهای زیادی را باید انجام دهیم که اصلا دلیلی ندارند، آنقدر آنها را انجام داده‌ایم که برای‌مان طبیعی به‌نظر می‌آیند.اما اگر مجبور به انجام کاری هستید که از آن خوش‌تان نمی‌آید و انگار برای تمام‌کردن آن اصلا انگیزه‌ای ندارید، جای نگرانی نیست: فقط کافی است دلایل خوب برای انجام آنها پیدا کرد. شاید نتوانید دلیلی پیدا کنید، اما جا نزنید و به دقت بررسی کنید تا دلایلی را بیابید. آن‌گاه متوجه می‌شوید انگیزه اتمام کارها را دارید.چند ایده برای یافتن دلایل خوب برای انجام کارهایی که دوست ندارید عبارت‌اند از:

پاداش مادی: اغلب مواقع کارهایی را که انجام می‌دهیم، دوست نداریم، اما مشوق‌های مادی و حقوق‌ودستمزد ما را وادار به انجام آنها می‌کنند.

سود شخصی: با انجام کاری که دوست ندارید شاید چیز جدیدی یاد بگیرید و به نوعی به رشد فردی خود کمک کنید. هر کاری که شما انجام می‌دهید شما را به هدف نهایی‌تان نزدیک می‌‌سازد و با درنظر گرفتن این نکته همیشه حس خوبی خواهید داشت.

کار را مفرح کنید

وقتی صحبت از انگیزه به‌میان می‌آید، باید بدانید که نگرش شما به کار امری اساسی است. افراد مختلف راجع به یک کار ممکن است نگرش‌های کاملا متضادی داشته باشند: برخی از آن بدشان می‌آید، برخی عاشقش هستند. فکر می‌کنید علت این امر چیست؟ ساده است: برخی از ما بلد هستیم که چطور کارها را مفرح کنیم!برای مثال ورزش را درنظر بگیرید. اگرچه خیلی از ما با فواید ورزش برای سلامتی آشناییم ولی اینکه هر روز صبح نیم ساعت از وقت خود را به تمرین در باشگاه اختصاص بدهیم برای اغلب ما خیلی ‌خسته کننده به‌نظر می‌آید. اما خیلی از افراد این کار را دوست دارند و از آن لذت می‌برند. آنها عاشق ورزش هستند؛ نه تنها به این خاطر که دلایل خوبی برای ورزش دارند، بلکه صرفا به این خاطر که ورزش برای‌شان مفرح و جذاب است. این قبیل افراد در ساعت معینی از برنامه روزانه‌ خود به باشگاه می‌روند تا بهترین کار را انجام دهند صرفا به این خاطر که این کار با سبک زندگی و وقت‌شان بسیار جور در می‌آید.

رویکرد متفاوتی را اتخاذ کنید

وقتی چیزی درست پیش نمی‌رود، بهتر است که چند لحظه صبر و رویکردی متفاوت را اتحاذ کنیم. ممکن است با رویکردی که در پیش گرفته‌اید همه چیز را به درستی انجام بدهید، اما چنین رویکردی لزوما رویکرد انگیزه‌بخشی نباشد. اغلب مواقع، رویکرد کنونی‌تان تلنگرهایی به شما خواهند زد که تجربه‌تان را عوض خواهد کرد و پنجره‌های جدیدی را مقابل‌تان خواهد گشود. همیشه بیش از یک راه برای انجام کارها وجود دارد. اگر رویکرد خاصی برایتان مناسب نیست و جواب نمی‌دهد، رویکرد دیگری پیدا کنید و آنقدر تلاش کنید تا رویکردی پیدا کنید که شما را با انگیزه نگاه می‌دارد و نتایج مطلوب‌تان را به دست خواهد آورد.برخی از افراد فکر می‌کنند که اگر رویکرد دیگری امتحان کنند، به معنای این است که تسلیم شد‌ه‌اند. آنها به این تفکر خود افتخار می‌کنند و از امتحان‌کردن گزینه‌های دیگر برای رسیدن به هدف خود خودداری می‌کنند. به نظر من قدرت تمرکز خیلی بالاست، اما شما باید بر هدف خود تمرکز کنید؛ نه اینکه با تنها تمرکز بر یک گزینه برای انجام کار گزینه‌هایتان را محدود کنید.

پیشرفت خود را رصد کنید

هر کار را می‌توان به سادگی به چند کار و مراحل کوچک‌تر تقسیم کرد. اغلب اهداف را می‌توان به‌طور طبیعی به چند مرحله کوچک تقسیم کرد. این کار چند دلیل دارد و یکی از آنها رصدکردن پیشرفت است.ما به‌طور خودکار پیشرفت اکثر فعالیت‌هایمان را رصد می‌کنیم. اما برای اینکه با انگیزه بمانیم باید پیشرفت را تشخیص دهیم نه اینکه صرفا آن را رصد کنیم.رصدکردن پیشرفت با تشخیص آن متفاوت است. چرا که رصدکردن صرفا یعنی مرحله‌ ردشده را در دفتر بنویسید. اما تشخیص پیشرفت این است که تصویر بزرگ‌تر را در ذهن داشته باشید و بدانید که دقیقا در کجای مسیر قرار دارید و چقدر دیگر مانده است.برای نمونه اگر می‌خواهید کتابی را مطالعه کنید، همیشه به فهرست آن نگاه کنید. آشناشدن با عناوین فصل‌ها و حفظ‌کردن تعداد آنها به شما کمک خواهد کرد تا آسان‌تر پیشرفت خود در مطالعه آن کتاب تشخیص دهید. شمردن تعداد صفحات کتاب هم قبل از مطالعه ایده‌ خوبی است.متوجه شدید؟ با این روش هربار که می‌خواهید کتابی را بخوانید به‌طور خودکار به تعداد صفحات و عناوین فهرست آن نگاه می‌کنید. اما بدون دانستن تعداد صفحات، این اطلاعات معنای چندانی برایتان ندارند. ما انسان‌ها ذاتا عجول هستیم و دوست داریم همه‌ کارها یک‌دفعه اتفاق بیفتند. با اینکه کارهای پیچیده را به کارهای ساده‌تر تقسیم می‌کنیم و تازمانی‌که کار به‌طور کامل انجام نشده باشد، حس رضایت پیدا نخواهیم کرد. با اینکه در بسیاری از مواقع کار آنقدر بزرگ است و به زمانی زیادی برای انجام نیاز دارد که چنین رویکری قبل از اینکه شانس رسیدن به هدف را داشته باشید، تمام انگیزه را از بین خواهد برد.

به خودتان پاداش دهید

این ترفند را همه دوست دارند، پاداش‌دادن به خود همیشه خوشایند است. همچنین خرسندم از اینکه بگویم که این کار یکی از ساده‌ترین و درعین حال قوی‌ترین کارها برای با انگیزه ماندن است!آیا از انجام کاری خوشتان نمی‌آید؟ حتی فکر انجام آن کار هم شما را دچار واهمه می‌کند؟ اصلا باید به شما بگویم که تنها نیستید!از همان ابتدا با خودتان عهد ببندید که در ازای انجام هر کار به خودتان پاداش می‌دهید. به محض اینکه به نتایج دلخواه رسیدید به نوعی به خودتان جایزه بدهید. پاداش انجام برخی از کارها چند دقیقه استراحت است. برای انجام برخی از کارهای دیگر شاید بخواهید خودتان را به یک فنجان قهوه‌ مطبوع یا یک دسر خوشمزه مهمان کنید. کارهای بزرگ‌تر و دشوارتر طبیعتا پاداش‌های بزرگ‌تری هم طلب می‌کنند و ممکن است خود را به یک سفر کوتاه دعوت کنید و یا برای خود یک دست لباس نو بخرید.ممکن است پیشرفت شما در نگاه بقیه چندان سزاوار جشن گرفتن نباشد، اما مهم نیست شما کارتان را بکنید! این کار و پاداش شماست بنابراین یافتن هر راهی برای با انگیزه ماندن خوب است. هرچه به خودتان برای پیشرفت حاصل‌کردن در کار بیشتر پادش بدهید برای طی بقیه مسیر و نهایتا دست‌یافتن به هدف انگیزه‌ بیشتری خواهید داشت.حالا که با این پنج روش برای با انگیزه ماندن آشنا شدید، وقت آن است که کلید همه‌ آنها را به شما بدهم: آنها را ترکیب کنید و با هم تطبیق دهید! یکی از این توصیه‌ها را در وضعیت کاری خودتان اعمال کنید. اگر جواب نداد یا صرفا خواستید با انگیزه‌تر بمانید توصیه‌ دیگری را امتحان کنید. رویکردهای متفاوت را با هم ترکیب کنید و آنها را برای رسیدن به بهترین نتایج با هم تطبیق دهید.

 

احسان عبدالباقی



 

 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پانزده − 11 =