چاقی مانع از رشد قدی کودکان می‌شود

قائم‌مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: چاقی مانع از رشد قدی کودکان می‌شود .

کد خبر : 57523
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، سیدکاظم فرهمند در نشستی خبری با عنوان «بسیج ملی تغذیه» که در مرکز بهداشت استان برگزار شده بود، عنوان کرد: چاقی و مصرف غذاهای پرکالری برای مانع از رشد مناسب آنها به ویژه در رشد قدی می‌شود. از جمله عواملی که منجر به چاقی می‌شود، استفاده از غذاهای چرب و پرشیرینی، کم تحرکی به دلیل فضاهای کم مساحت در منازل، بازی‌های رایانه‌ای که بسیاری از این بازی‌ها، هیجان را افزایش داده و باعث افزایش مصرف غذا و پرخوری می‌شود. همچنین آرامش را از بچه‌ها می‌گیرد و استرس‌های زیاد نیز منجر به پرخوری و چاقی می‌شود.

وی ادامه داد: متأسفانه ترن شیوع چاقی رو به روز رو به کاهش است، و چاقی و عوارض آن در میان کودکان درحال افزایش است. در میان کودکان عوارض مختلفی برای چاقی وجود دارد که مهمترین عارضه، مقاومت نسبت به انسولین بوده که ام الامراض است و پایه اصلی ایجاد بیماری است. وجود این شرایط، باعث ابتلا به افزایش فشار خون، عوارض قلبی و عروقی، ایجاد کبد چرب و مرگ‌های  زودرس می‌شود. بنابراین بسیار اهمیت دارد که بتوانیم از دوران کودکی چاقی را پیشگیری کنیم.

فرهنمند با اشاره به اینکه روند درمان در میان کودکان سخت‌تر است افزود: چرا که درمان در میان کودکان به دلیل مسائل رشد و مداخلات تغذیه‌ای مشکلاتی را برای رشد به وجود می‌آورد. همچنین داروی مشخصی برای درمان چاقی در میان کودکان وجود ندارد. در همین راستا آموزش خانواده‌ها اهمیت فراوانی دارد که از مصرف فست فودها،  غذاهای چرب بکاهند، فرصت فراغت و بازی‌هایی فعال از لحاظ بدنی را در محیط خانواده‌ بیشتر افزایش دهند. هر چه خانواده‌ها آرامش بیشتر داشته باشند، چاقی بچه‌ها نیز می‌تواند بهتر کنترل شود.

قائم‌مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد توضیح داد: رشد قارچ‌گونه فست فودها و تمایل زیادی که برای مصرف غذاهای فست فودی وجود دارد، ضریب نفوذ چربی و غذاهای پرکالری در میان خانواده‌ها را افزون کرده است. 

وی تصریح کرد: مسأله دیگر در رابطه با مبارزه چاقی، آموزش در مدارس است. آموزش در زمینه جلوگیری از چاقی در مدارس ارائه می‌شود، اما ناکافی است و باید افزایش یابد. همچنین اصلاح مواد خوراکی موجود در بوفه‌های مدارس چندین سالی است که مورد توجه قرار گرفته و کارهای مناسبی در این راستا انجام شده است، اما همچنان جای کار دارد. باید توجه داشت که در این فعالیت‌ها تداوم بسیار اهمیت دارد و به تأثیرگذاری که بوفه مدارس بر رفتار تغذیه‌ای دانش‌آموزان دارد باید توجه کافی داشته باشیم. همچنین وجود محیط‌های بازی برای گذراندن اوقات فراغت کودکان امری حیاتی است که متأسفانه فضای ناکافی در شهر و در مدارس مانع از فعالیت و تحرک مناسب کودکان می‌شود.

فرهمند افزود: از دیگر مواردی که چاقی را در کودکان تشدید می‌کند فشارهای غیرمنطقی درسی در آموزش و پرورش است که فرصت تحرک بیشتر را از کودکان کشور ما می‌گیرد. در این راستا باید یک همکاری چندسازمانی و یک هماهنگی در سطح ملی برای مبارزه با چاقی انجام شود و استراتژی بلندمدت در این کار نوشته شود. نکته مهم دیگر این است که مخاطب‌شناسی در آموزش‌ها وجود داشته باشد. گاهی اوقات ترویج فرهنگ مبارزه با چاقی ممکن است برای گروهی از جمعیت ما نامناسب باشد. درواقع کشور ایران، در کنار گروه چاقی، گروه‌هایی از کودکان مبتلا به سوءتغذیه دارد و درنتیجه  مخاطب‌شناسی اهمیت زیادی دارد.

قائم‌مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد بیان کرد: یکی از معضلات مهمی که وجود دارد ثأثیر چاقی بر رشد قدی است که باعث کوتاه‌قدی در کودکان می‌شود همچنین ممکن است برای آینده کودکان هم مشکل‌ساز شود. در کنار این مسائل، تأثیرات روانی چاقی نیز بسیار اهمیت دارد. هنگامی که از نکوهش چاقی و عوارض آن صحبت می‌شود بسیاری از خانواده استرس‌های فراوانی را به کودکان خود وارد می‌کنند که کم غذا مصرف می‌کنند، درنتیجه فشارهای بسیاری را برای بچه‌ها به بار می‌آورد و سلامت آن‌ها را تهدید می‌کند.

انتهای پیام

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

8 + 14 =