پژوهش‌های جدید: مصرف لبنیات پرچرب در جوانی سلامت قلب را افزایش می‌دهد

نسل جدیدی از پژوهش‌های تغذیه‌ای نشان می‌دهند مصرف لبنیات پرچرب ممکن است در مجموع اثرات مثبتی بر سلامت قلب داشته باشد.

کد خبر : 1872211
تاریخ انتشار : پنجشنبه 8 آبان 1404 - 13:37

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، دهه‌ها بود که در جوامع توصیه می‌شد که برای داشتن رژیم غذایی سالم برای قلب، مصرف چربی را کاهش دهند؛ توصیه‌ای که به پیدایش صنعت گسترده‌ای از محصولات لبنی کم‌چرب انجامید اما نسل جدیدی از پژوهش‌های تغذیه‌ای در حال به چالش کشیدن این باورهای دیرینه است، پژوهش‌هایی که نشان می‌دهند مصرف لبنیات پرچرب ممکن است در مجموع اثرات مثبتی بر سلامت قلب داشته باشد.

مطالعه‌ای جدید از «دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه مینه‌سوتا» نیز به این تغییر دیدگاه دامن زده است. پژوهشگران با استفاده از داده‌های بیش از ۳۱۰۰ شرکت‌کننده در مطالعه‌ی «توسعه خطر شریان کرونری در بزرگسالان جوان» (CARDIA)، میزان مصرف لبنیات را بررسی و رسوب کلسیم در شریان‌های کرونری – که یکی از نشانه‌های اولیه بیماری قلبی است – را اندازه‌گیری کردند. این پژوهش احتمالاً نخستین مطالعه‌ی آینده‌نگر درباره ارتباط بین مصرف لبنیات پرچرب، کم‌چرب و مجموع لبنیات با خطر رسوب کلسیم در شریان‌های کرونری است.

براساس گزارش مدیکال اکسپرس، شرکت‌کنندگان برای نخستین بار در میانه‌ی دهه‌ ۱۹۸۰، زمانی که بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند و سپس طی ۲۵ سال بعد پیگیری شدند. پژوهشگران با استفاده از مدل‌سازی آماری پیشرفته، بررسی کردند که مصرف انواع مختلف لبنیات چگونه می‌تواند احتمال وجود رسوب کلسیم در شریان‌های کرونری را در سال‌های بعد پیش‌بینی کند. نتایج که در نشریه‌ی The Journal of Nutrition منتشر شده، نشان داد که لبنیات پرچرب اثر محافظتی داشتند. یعنی افرادی که بیشترین میزان لبنیات پرچرب را مصرف می‌کردند، در مقایسه با کسانی که کمترین میزان را مصرف داشتند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر رسوب کلسیم در شریان‌ها بودند.

نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: «افرادی که در دوران جوانی لبنیات پرچرب بیشتری مصرف کرده‌اند، دهه‌ها بعد کمتر در معرض نشانه‌های اولیه بیماری قلبی بوده‌اند.»

او می‌افزاید: «در حالی‌که متخصصان تغذیه سال‌ها درباره چربی اشباع‌شده موجود در لبنیات پرچرب نگران بوده‌اند، پژوهش ما یادآور می‌شود که تأثیر کلی یک ماده غذایی لزوماً برابر با اثر تک‌تک مواد مغذی موجود در آن نیست.»

با این حال محققان می‌گویند پژوهش‌های آینده باید با بررسی سازوکارهای زیستی، تأثیر لبنیات پرچرب بر سلامت قلب را بیشتر روشن کنند.

 


برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

13 − سیزده =