پایان تحقیقات درباره پرونده دکل های گمشده نفتی/ بازداشت متهم مرتبط با جریان انحرافی
دادستان تهران در اولین نشست شورای معاونین دادستانی تهران با موضوع تحقیقات پروندههای قضایی، از بازداشت یکی از متهمان مرتبط با جریان انحرافی خبر داد و اعلام کرد که تحقیقات در پرونده دکلهای نفتی پایان یافته و کیفرخواست این پرونده به زودی صادر خواهد شد
عباس جعفری دولت آبادی در ابتدای جلسه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به ویژه آیتالله شهید دکتر بهشتی معمار قوه قضاییه، با بیان نکاتی در رابطه با دیدار مسئولان عالی قضایی با رهبر معظم انقلاب اسلامی در هفته قوه قضاییه، برخی محورهای مورد تاکید در این دیدار را مورد اشاره قرار داد.
دادستان تهران ضمن ابراز امیدواری بر برگزاری مستمر این جلسات، اظهار کرد: در برنامه سال جاری دادسرا، اولویت دادن به ایفای وظایف بازپرسان و نظارت بر تحقیقات مقدماتی در پروندهها خواهد بود.
وی برنامهریزی، تدبیر و کار بیشتر در مباحث مرتبط با دادسرا از جمله زندانها و نظارتها را ضروری خواند و با اشاره به دستگیری چند قاضی متخلف و تعلیق یا لغو ابلاغ آنها در سال جاری، اظهار کرد: اهمیت این اقدامات از آن جهت است که حتی اگر به تبرئه قاضی بیانجامد، تاثیر سوء آن در افکار عمومی باقی میماند.
پروندههای مهم دادسرای تهران
جعفری دولتآبادی با اشاره به پروندههای مهم دادسرای تهران موسوم به دکلهای نفت، ثامنالحجج، بابک زنجانی، موسسات اعتباری مانند کاسپین و فرشتگان، پروندههای اتهامی اعضای گروهک تروریستی داعش، جاسوسان و جرایم امنیتی اظهار کرد: در این پروندهها بار اصلی تحقیق بر عهده بازپرسان و قضات تحقیق است که غالباً گمنام میباشند و برگ برگ این پروندهها با زحمات بازپرسان شکل میگیرد.
وی در بیان تفاوت شیوه رسیدگی به پروندههای مهم که دارای بُعد ملی میباشند، با سایر پروندهها، ضمن تاکید بر ضرورت اعمال اصول دادرسی عادلانه و عدم تبعیض در رسیدگی به پروندههای مهم، این امر را به منزله انکار مشکلات موجود در امر رسیدگی که دخالت دادستان یا سرپرستان نواحی را ضرورت میدهد، ندانست و اظهار کرد: در این پروندهها لازم است اقداماتی مانند اطلاعرسانی و هماهنگی به عمل آید و تدابیر لازم جهت تسریع در فرایند رسیدگی و رفع موانع اتخاذ شود و این امور به منزله دخالت یا تبعیض در رسیدگیها نیست. از نظر ما قدرت و ثروت تاثیری در رسیدگیها ندارد و هیچ کس در مقابل قانون مصون نیست اگرچه که سنگلاخ های اداری ممکن است موجب تاخیر در اقدامات قضایی شود، اما سرنوشت محتوم چنین جرایمی، تعقیب و رسیدگی مرتکبان خواهد بود.
وضعیت مؤسسات پولی و اعتباری
دادستان تهران در خصوص اطلاعرسانی نسبت به پروندههای ملی، با اشاره به موضوعی که اخیراً افکار عمومی را درگیر کرده اظهار کرد: امروزه در خصوص وضعیت موسسات پولی و اعتباری ابراز نگرانی میشود و در تحلیل علت درگیری جامعه با چنین آسیبی، گذری به وضعیت جامعه ایران در دهه هفتاد مفید است؛ به این شرح که در سال ۱۳۶۸ با بحران موسسات قرضالحسنه مواجه بودیم.
وی در تبیین سیر بحرانهایی که جامعه ایران از بدو انقلاب با آن مواجه بوده، به تهاجم نسبت به امنیت کشور در اوایل انقلاب و ترورها اشاره کرد و گفت: مساله کشور در سالهای اول انقلاب، تهاجم نظامی و ترورها بود؛ در سالهای بعد جنس تهدیدها به فرهنگی و سیاسی تبدیل شد و امروزه غالب تهدیدها از جنبه اقتصادی و اجتماعی است.
جعفری دولت آبادی در تبیین آسیبهای اجتماعی به عنوان مسئله فعلی جامعه ایران، با اشاره به برخی مصادیق آسیبها شامل طلاق، نرخ باروری، آمار مجردان و اعتیاد اظهار کرد: امروزه مسائل اجتماعی نسبت به سالهای اوایل انقلاب متحول شده است.
برخورد با مدیران موسسات مالی متخلف
دادستان تهران ورود بانک مرکزی به موضوع موسسات مالی و اعتباری و تشدید نظارتها در این زمینه را بازدارنده و موجب بهبود وضعیت دانست، اما کافی به شمار نیاورد و اظهار کرد: دادسراهای تخصصی شامل کارکنان دولت، پولی – بانکی و اقتصادی در برخورد با جرائم و تخلفات این موسسات، مورد توجه دادستانی تهران بوده و قضات این دادسراها باید در رسیدگی به این پروندهها تبحر و تخصص لازم را به دست آورند و این امر با درک تحول در جنس تهدیدهایی که امروزه جامعه با آن مواجه است، محقق میشود.
وی از تشدید نظارت بانک مرکزی بر موسسات مالی و اعتباری و راهاندازی دادسرای پولی – بانکی به عنوان دو اقدام مهم در حوزه مبارزه با تهدیدات اقتصادی یاد کرد و گفت: البته صرف ایجاد ساختارهای مناسب نمیتواند به تنهایی موثر باشد و ما در بخش تهدیدهای اقتصادی و اجتماعی به دادسراهای کارآمد نیاز داریم.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰