پارلمان انگلیس معلق شد
مطابق نتایج رسمی اعلامشده از انتخابات پارلمانی انگلیس حزب محافظهکار نخواهد توانست اکثریت مطلق در مجلس را به دست بیاورد.
به گزارش پایگاه خبری ججین و به نقلاز جام جم آنلاین ، در حالی که هنوز نتایج تنها ۱۷ حوزه رأیگیری در انتخابات پارلمانی انگلیس اعلام نشده، حزب محافظهکار به رهبری «ترزا می» قادر به کسب اکثریت کرسیها در مجلس این کشور نخواهد بود.
حزب می، در حال حاضر مطابق آمارهای رسمی موفق به کسب ۳۰۸ کرسی شده و برای به دست آوردن اکثریت مطلق نیاز به کسب ۱۸ کرسی دیگر خواهد داشت. نتایج نهایی این انتخابات قرار است تا ساعاتی دیگر اعلام شود.
مردم انگلیس روز پنجشنبه در انتخابات سراسری برای تعیین سرنوشت ۶۵۰ کرسی پارلمان به پایصندوقهای رأی رفتند. انتخاباتی که طبق تصمیم ترزا می، نخستوزیر، ۳ سال پیش از موعد مقرر برگزار شد.
حدود یک ماهونیم پیش نخستوزیر انگلیس به میان خبرنگاران آمد و از تصمیمش برای برگزاری انتخابات زودهنگام خبر داد. خانم «می» نیاز به یک پارلمان یکدست و حامی دولت برای حضور قوی در مذاکرات مربوط به خروج از اتحادیه اروپا، موسوم به «برگزیت» را دلیل این تصمیم اعلام کرد.
سیاست در انگلیس بهطور سنتی در کنترل دو حزب اصلی این کشور یعنی حزب محافظهکار و حزب کارگر است. حزبی که بیشترین کرسیهای پارلمان را بهدست آورد، تشکیلدهنده قدرت خواهد بود. دو حزب محافظه کار و کارگر بیشترین هواداران را دارند و قدرت سیاسی همیشه میان این دو دست بهدست میشود.
محافظهکاران همیشه به تفکرات راست سیاسی تمایل داشتهاند و حزب کارگر که برخاسته از جنبش کارگری است، به تفکرات چپ. در میانه این دو تفکر، حزب لیبرال دمکرات قرار میگیرد که در مقایسه با راستها و چپها طرفداران چندانی ندارد. حزب استقلال بریتانیا بعد از حزب لیبرال دمکرات، قرار میگیرد.
ترزا میکه سال گذشته پس از استعفای کامرون جانشین او شد، اگرچه به بهانه «حضور پرقدرت» در مذاکرات برگزیت، انتخابات زودهنگام را کلید زد اما نیمنگاهی هم بهنظرسنجیها داشت. مخالفان نخستوزیر انگلیس معتقدند او بهخاطر افول حزب کارگر درنظرسنجیها تصمیم گرفت انتخابات را پیش از موعد مقرر برگزار کند تا بتواند علاوه بر کرسیهای تحت کنترل محافظهکاران، تعدادی از کرسیهای حزب کارگر را هم بهدست آورد و نقش این حزب را در پارلمان کمرنگ کند.
برگزیت، خدمات بهداشتی، اشتغال و امنیت، ۴موضوع محوری در مباحث انتخاباتی انگلیس طی هفتههای اخیر بوده است. طی این مدت درحالیکه ترزا می، رهبر محافظهکاران، بیشتر روی مسائل مربوط به برگزیت متمرکز شده بود، جرمی کوربین با انتشار یک مانیفست جدید وعدههای معیشتی بسیاری به مردم انگلیس داد؛ اقدامی که رشد بیسابقه و ناگهانی او و حزبش درنظرسنجیها را بهدنبال داشت.
وعدههای کوربین که بسیاری از تحلیلگران آنها را وعدههای پوپولیستی خواندهاند باعث شد تا فاصله ۲۰درصدی ۴۵روز پیش حزب کارگر با حزب محافظهکار درنظرسنجیها، به ۵درصد در روز آخر تبلیغات کاهش پیدا کند. این وضعیت حتی احتمال کاهش تعداد کرسیهای متعلق به محافظهکاران در پارلمان را مطرح کرده است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰