وسعت دریاچه ارومیه ۴۷۲ کیلومترمربع افزایش یافته است

رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی وسعت کنونی دریاچه را ۲ هزار و ۲۱۹ کیلومترمربع اعلام کرد و گفت: وسعت نگین آبی آذربایجان نسبت به سه ماه گذشته بیش از ۴۷۲ کیلومترمربع افزایش یافته است.

کد خبر : 69260
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”، فرهاد سرخوش بارش های اخیر را در افزایش وسعت دریاچه موثر خواند و افزود: اگر اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه و توجه دولت تدبیر و امید نبود، تراز آن با بارش های اخیر افزایش نمی یافت.
وی ادامه داد: با وجود افزایش چمشگیر سطح دریاچه ارومیه در سه ماه گذشته آمارهای این ستاد از کاهش ۱۱ کیلومترمربعی وسعت آن نسبت به سال گذشته حکایت دارد.
سرخوش با اعلام اینکه تراز امروز دریاچه به یکهزار و ۲۷۰ متر و ۶۹ سانتی متر رسیده است، گفت: این سطح نسبت به روز نخست دی ماه سال ۱۳۹۶ شمسی بیش از ۴۰ سانتی متر افزایش یافته است.
وی با مقایسه تراز امروز دریاچه ارومیه با مدت مشابه سال قبل، گفت: ارتفاع دریاچه ارومیه در مقایسه با سال گذشته ثابت مانده است.
سرخوش افزود: ستاد احیای دریاچه ارومیه طرح های متعددی چون لایروبی رودخانه ها، انتقال پساب تصفیه شده فاضلاب به دریاچه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یکهزار و ۲۰۰ چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی را در دستور کار قرار داده و برخی از این طرح ها در ورود آب به دریاچه مفید بوده است.
رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اعلام اینکه حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسط ۲۱ رودخانه دائمی و ۳۹ رودخانه دوره ای سیراب می شود، گفت: دریاچه ارومیه یک حوزه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آب راهه ها و رودخانه ها تامین می شود.
وی گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیا این دریاچه آغاز کرد اما در سریع ترین زمان ممکن طرح های ۴۴ گانه نهایی برای احیای این دریاچه در دستور کار قرار گرفت و این ستاد کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کرد.
به گزارش ایرنا ،دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ظرف مدت ۱۰ سال به تراز اکولوژیک خود برسد و یکی از مهمترین مصوبه های این ستاد کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تا سر مزرعه است.
تراز فعلی دریاچه ارومیه با کمترین تراز ثبت شده برای آن ۶۴ سانتی متر فاصله دارد و به بیشترین ارتفاع خود در سه سال گذشته رسیده است.
دریاچه ارومیه بزرگ‌ترین آبگیر دائمی در شمال غرب فلات ایران ‌است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی در حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
استاندار آذربایجان غربی نیز ماه های اخیر با اشاره به موافقت رئیس جمهوری با پیشنهاد استفاده از سه میلیارد دلار فاینانس خارجی برای اجرا و تکمیل طرح های احیای دریاچه ارومیه از آغاز مذاکره با سرمایه گذاران خارجی در این زمینه خبر داده است.

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × سه =