وزارت صمت هیچ فرایندی برای تحویل گرفتن مرغ از مرغدار تعریف نکرد

مرغدار‌ها موظف شده اند بر اساس نهاده‌ای که دریافت می‌کنند مرغ خود را به وزارت صمت تحویل دهند اما یک مقام وزارت جهادکشاورزی گفت وزارت صمت هیچ فرایندی برای تحویل گرفتن مرغ از مرغدار تعریف نکرده است.

کد خبر : 124088
تاریخ انتشار : دوشنبه 17 آذر 1399 - 10:13

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، غلامرضا ملک نیا مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان این که وزارت صمت هیچ فرایندی برای تحویل گرفتن مرغ از مرغداران تعریف نکرده است افزود: بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار در ۱۵ مرداد امسال، مرغدار‌ها موظف شده اند بر اساس نهاده‌ای که دریافت می‌کنند مرغ خود را به وزارت صمت تحویل دهند، اما وزارت صمت از این تاریخ هیچ فرایندی برای تحویل گرفتن مرغ از مرغدار تعریف نکرده است.

وی گفت: در بحث تنظیم بازار، توزیع و عرضه وزارت صمت مشکلات بسیاری دارد.

ملک نیا با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی وظایف خود را در این زمینه انجام داده است افزود: کشتارگاه وظیفه خرید و فروش گوشت را ندارد و باید برای این مسأله، فرایند توزیع تعریف شود.

وی گفت: در کشور ۲۰۰ کشتارگاه وجود دارد، اما این فرایند نادرستی است که مرغدار مرغ خود را به کشتارگاه بدهد.

مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد افزود: بر اساس مصوبه ۹۹/۰۸/۱۳ وزارت جهاد کشاورزی روزانه بیش از ۶۰۰ تن گوشت مرغ در میادین بهمن و پیروزی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌کند.

ملک نیا گفت: نظارت بر میادین میوه و تره بار بر عهده وزارت صمت است و اگر مسئولیتی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه گذاشته می‌شود، ایجاد ساز و کار‌های آن زمان بر است.

وی گفت: اکنون وزارت جهاد کشاورزی عرضه گوشت مرغ در میادین و فروشگاه‌های بزرگ استان‌ها را پوشش می‌دهد.

ملک نیا افزود: آمادگی داریم گوشت مرغ را با قیمت مصوب در عمده فروشی‌ها در اختیار وزارت صمت قرار دهیم.

نادر عاشقی عضو هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان مرغ گوشتی تهران نیز در این برنامه گفت: شبکه توزیع برای مرغداران مشخص نیست و زمانی که می‌خواهیم مرغ را عرضه کنیم ما را به جا‌های دیگری که تضمینی برای پرداخت پول مرغ ما وجود ندارد می‌فرستند.

وی افزود: مرغدار پس از رسیدن رشد مرغ به مرحله نهایی ۴۸ ساعت تا ۷۲ ساعت می‌تواند مرغ را نگه دارد و مجبور است آن را بفروشد.

عاشقی با بیان این که تصمیم گیرندگان پشت میز با مشکلات و مسائل ما آشنا نیستند گفت: مرغدار مرغ را به افرادی که وزارت صمت معرفی کرده تحویل داده است، اما ۲۹ درصد برای مرغ افت زده اند در حالی که افت معمولی بین ۲۲ تا ۲۵ درصد است.

وی افزود: مشخص نیست پول مرغدار را چه زمانی می‌دهند و تضمینی در این زمینه داده نمی‌شود.

عضو هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان مرغ گوشتی تهران گفت: هنوز برخی مرغداران پول مرغی که ۱۳ سال پیش (سال ۸۶) به برخی کشتارگاه‌ها داده اند نگرفته اند.

عاشقی افزود: فهرستی که وزارت صمت در دماوند به مرغداران داده است که مرغدار‌ها مرغ خود را به اسامی این لیست تحویل دهند در میدان بهمن غرفه دارند و کشتارگاه ندارند.

وی گفت: در میدان بهمن دلال می‌گوید مرغدار، مرغ را بکشد و ما آن را تحویل می‌گیریم و زمانی که فروختیم پول مرغ را به مرغدار می‌دهیم.

پرویز فروغی دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور نیز در این برنامه گفت: وزارت صمت مرغدار‌ها را بین چند تصمیم گیرنده گرفتار کرده است و تصمیم‌های ستاد تنظیم بازار بدون حضور حتی یک تولید کننده مرغ گوشتی است.

وی خطاب به وزارت صمت گفت: کدام ساز و کار را تعریف و به مرغدار ابلاغ کرده اید که چگونه مرغ خود را تحویل دهد.

فروغی افزود: هیچ تشکل مرغداری در جلسات ستاد تنظیم بازار حضور نداشته است و تصمیمی نیز به آن‌ها ابلاغ نشده و مرغداران نمی‌دانند ناظر؛ چه کسی است.

وی گفت: ۳۰ تا ۴۰ درصد به مرغدار نهاده می‌دهند، اما می‌گویند مرغدار باید همه مرغش را به ما تحویل بدهد.

دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور افزود: چرا در ازای ۳۰ تا ۴۰ درصد نهاده، همه هستی مرغدار را می‌برید و آن را نابود می‌کنید؟

 


 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده − شش =