وزارت خارجه: گفتوگوی جدیدی با عربستان نداشتهایم
سخنگوی وزارت خارجه گفت: سفر امیرعبداللهیان بازتاب خوبی داشت، برخی میخواهند با پرداختن به حواشی آن را کم رنگ کنند.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری هفتگی سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز دوشنبه هشتم شهریور ماه به دلیل محدودیتهای کرونایی به صورت مجازی آغاز شد.
خطیب زاده با گرامیداشت روز هشتم شهریور ماه و یاد و خاطره شهدای دولت در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه چرا با توجه به اهمیت مسائل منطقهای برای ایران، کشورمان در سطح وزیر خارجه در کنفرانس بغداد شرکت کرده است، گفت: درباره هر اجلاس بین المللی سطح و ترتیب شرکت کشورها بر اساس جزییات، آمادگی، سطح کشورها و برنامههای رئیس جمهور انجام میشود، ما به عنوان همسایه عراق بارها اعلام کردیم سیاست اصولی که به صلح و ثبات این کشور کمک کند را دنبال میکنیم و در کنار عراق هستیم؛ آقای رئیسی همین اواخر سفر خوبی به عراق داشتند.
وی در پاسخ به سوال به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان درباره حواشی به وجود آمده در جایگاه ایستادن وزیر خارجه کشورمان برای عکس برداری گفت: سفر آقای امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان بسیار موفق بود و با مقامات مختلف عراقی و مقامات مختلف شرکت کننده در این اجلاس رایزنی داشتند، پرداختن به حاشیههایی که بخواهد متن را پر رنگ کند خوب نیست، این سفر آنچنان بازتاب خوبی داشته است که برخی میخواهند با پرداختن به حواشی بازتاب آن را کمتر کند.
سخنگوی وزارت خارجه درباره صحبتهای مقام معظم رهبری درباره افغانستان، گفت: اظهارات مقام معظم رهبری سیاستهای قطعی ایران طی ۴۰ سال گذشته بوده است، ما همواره در کنار مردم افغانستان بودیم، افغانستان همسایه عزیز ماست و حوزه تمدنی مشترکی داریم و جان و مال مردم افغانستان باید در همه حوزه رعایت شود، تشکیل یک دولت فراگیر برای دولت افغانستان برای این کشور صلح و ثبات میآورد.
وی درباره اجلاس بغداد اظهار کرد: از هر اقدامی که به صلح و ثبات منطقه و بغداد کمک میکند، پیش قدم بودیم و پیش قدم خواهیم بودیم.
آمریکا در جایگاهی نیست که بخواهد جلوی تجارت مشروع را بگیرد
خطیب زاده درباره گفتوگوی تلفنی بورل و آقای امیر عبداللهیان، گفت: این گفتوگو برای تبریک به وزیر خارجه ما بود، بورل ابراز علاقه کرد در اولین فرصت ممکن ملاقاتی با امیرعبداللهیان داشته باشد. آنچه تمرکز بود مذاکرات وین است؛ باید اجازه دهند انتقال دموکراتیک صورت بگیرد. امیرعبداللهیان ضمن استقبال از ادامه دیپلماسی تأکید کرد آنچه باید توجه شود منافع و حقوق مردم ایران است. تاریخ قطعی منوط به رایزنیها بین همه طرفهاست.
سخنگوی وزارت خارجه درباره ارسال محمولههای سوخت به لبنان، گفت: آمریکا در جایگاهی نیست که بخواهد جلوی تجارت مشروع ما را بگیرد، در اعمال حاکمیت خود بسیار جدی هستیم. همگان بدانند که تجارت مشروع در این حوزه جزو بدیهیات اولیه حقوق بینالملل است و تا زمانی که مشتری داشته باشیم و تقاضا باشد این مسیر و فروش ادامه مییابد. کشورهای دیگر اگر بتوانند آلام مردم لبنان را کاهش دهند نباید لحظهای درنگ کنند.
خطیب زاده با بیان اینکه مذاکرات وین برای رسیدن به یک متن جدید نیست، اظهار کرد: مذاکرات وین برای اطمینان از اجرای برجام کامل توسط آمریکاست. اگر واشنگتن به تمامی تعهداتش ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به صورت راستی آزمایی شده برگردد ایران موافقت خواهد کرد آمریکا در اتاق برجام بنشیند.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: این گفتوگوها تکنیکی است که با جزئیات با حضور برخی جهات مرتبط در وین انجام شده است و از این پس هم نیز همین طور خواهد بود و اینکه توسط وزارت خارجه و جای دیگر باشد تصمیمی است که طی روزهای آتی اعلام خواهد شد.
وی درباره تحولات افغانستان و طالبان توضیح داد: آنچه در بیانیه وزارت خارجه آمده روشن است. ما به دنبال این هستیم که خود مردم افغانستان درباره سرنوشتشان تصمیم بگیرند و هیچ نیرویی خارج از جغرافیای افغانستان حق ندارد درباره آینده افغانستان تصمیم بگیرد. باید گفتوگوهای اصیل بین الافغانی را تسهیل کنیم.
وی افزود: اجازه دهیم یک دولت فراگیر نه یک دولت اقلیت در مقابل اکثریت، شکل بگیرد و ترکیب جمعیتی و قومیتی افغانستان باید در آن در نظر گرفته شود. طالبان به عنوان یک گروه بخشی از آینده افغانستان است. آمادگی خود را برای برگزاری دور دوم ابتکار تهران اعلام کردیم که مبنی بر این است که همه گروهها آمادگی خود را اعلام کنند.
برچسب ها :امیرعبداللهیان ، ایران و عربستان ، ججین ، وزارت خارجه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰