وزارت خارجه موضوع نازنین زاغری را با قوه قضاییه پیگیری می کند
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که جانسون مطرح کرد زاغری بود، گفت: وزارت خارجه با توجه به مسایل انساندوستانه موضوع زاغری را با مقامات قضایی ایران پیگیری خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از خبرگزاری مهر، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری خود که صبح امروز دوشنبه برگزار شد پیرامون سفر جانسون به تهران اظهار کرد: سفر از پیش تعیین شده ای بود که به دعوت رسمی آقای ظریف صورت گرفت و مجموعه زیادی از مسائل مورد گفتگو قرار گرفت.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که جانسون مطرح کرد زاغری بود که با توجه به اینکه وی محکوم است در سیستم قضایی دوران محکومیت خود را طی میکند و وزارت خارجه اعلام کرد با توجه به مسایل انساندوستانه این موضوع را دنبال خواهد کرد اما با توجه به تفکیک قوا در ایران این موضوع باید در این قوه دنبال شود.
اتهام دخالت ایران در مسئله یمن بی اساس است
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص طرح اتهام دخالت ایران در مسئله یمن گفت: برخی گزارشات و اخبار در این خصوص کاملاً بی اساس و به نوعی خبرسازی با اهداف و انگیزه های مشخص به حساب می آید.
قاسمی با بیان اینکه مواضع ما در خصوص یمن مشخص است و حمایت ما از آنها معنویت است اظهارکرد: ما دخالتی در موضوع یمن نداریم و حمایت ما به این منظور است که صدای آنها به گوش جهانیان بلندتر رسیده شود و همانطور که گفتم برخی به دنبال فضاسازی علیه ایران با انتشار اخبار و گزارشاتی مبنی بر دخالت ما در مسئله یمن هستند.
وی در خصوص اظهارات اخیر فرمانده کل سپاه و رئیس جمهور در خصوص یمن افزود: اینها صرفاً اظهار امیدواری برای این است که یمن هرچه زودتر به کشوری باثبات، آرام و امن تبدیل شود. امروز وضعیت اقتصادی، سیاسی در یمن بسیار بد است و مردم مظلوم آن کشور شرایط بدی را پشت سر می گذرانند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری اسلامی و همسایه یمن امیدوار است که این کشور بتواند هرچه زودتر ثبات و آرامش را در خود داشته باشد که این مسئله مستلزم توقف حملات عربستان سعودی به آن کشور است.
تصمیم آمریکا درباره قدس نسنجیده، نپخته و خطرناک است
قاسمی پیرامون تصمیم ترامپ مبنی بر انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی به قدس افزود: تصمیم آمریکا در این خصوص نسنجیده، نپخته و خطرناک است و برای حل این مسئله نیاز به همدلی و اجماع جهان اسلام و جهان عرب داریم. متاسفانه با آشفتگی هایی که در جهان عرب وجود دارد این فرصت به آمریکا و برخی دیگر عناصر فرامنطقه ای داده می شود که اینگونه اعلام موضع داشته باشند.
وی با بیان اینکه برخی دولت های عربی در جریان این تحولات قرار داشتند اظهارکرد: این به معنای خیانتی آشکار به جهان اسلام، فلسطین و مسئله مقاومت از سوی آن دولت ها به حساب می آید. البته با شناختی که از جریانات مقاومت در منطقه و به خصوص فلسطین داریم، می توانیم این اقدام آمریکا را یک اشتباه راهبردی بدانیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: این سیاست جدید آمریکا باعث تشدید آشوب و تنش در منطقه خواهد شد و متضرر نهایی در این مسئله دولت آمریکا خواهد بود. چرا که هرگز باطل بر حق پیروز نخواهد شد.
قاسمی در خصوص همزمانی سفر وزیر خارجه انگلیس به تهران و تصمیم ترامپ در قبال قدس گفت: همانطور که گفته شد آن سفر از پیش مشخص و برنامه ریزی شده بود و این همزمانی قابل تفسیر و معنای خاصی نیست. در خصوص تصمیم آقای ترامپ دیدیم که یکصدا کشورهای مختلف با تصمیم آمریکا مخالفت کردند و اتحادیه اروپا هم مواضع مشخصی را اتخاذ کرد.
وی افزود: تفاوت دیدگاه میان اروپا و آمریکا در مسئله فلسطین از گذشته هم وجود داشته و در شرایط کنونی ما شاهد دو دیدگاه متفاوت در قبال فلسطین از سوی اروپا و آمریکا هستیم.
بیانیه اتحادیه عرب درباره قدس از قدرت و قوت برخوردار نبود
سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون بیانیه اتحادیه عرب در خصوص انتقال پایتخت به قدس اظهارکرد: بیانیه اتحادیه عرب آنگونه که انتظار می رفت از قدرت و قوت برخوردار نبود و بی توجهی و یا اتخاذ سیاستی خاص از سوی برخی اعضای اتحادیه منجر شد که بیانیه آنها به حد لازم و کافی نباشد و انتظار و افکار عمومی جهان اسلام و جهان عرب از اتحادیه عرب را برآورده نسازد.
قاسمی بیان کرد: امیدواریم که وضعیت منطقه این کشورها را به اجماع بهتر و دیدگاه مناسب تری در خصوص مسائل منطقه ای هدایت کند چرا که ادامه این روند می تواند برای خود آنها هم خطرناک به حساب آید.
چهارشنبه؛ نشست سران کشورهای اسلامی
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای اسلامی مواضع جدی تر و راسخ تری پیرامون مسئله قدس اتخاذ کرده اند، اظهارکرد: طی هفته های آینده باید اقدامات گسترده تر و جدی تری در حمایت از مسئله قدس داشته باشیم و در این راستا روز چهارشنبه نشست سران کشورهای اسلامی را در سازمان همکاری های اسلامی خواهیم داشت که از جانب جمهوری اسلامی ایران هم آقای روحانی در این نشست شرکت خواهند داشت و امیدواریم این اجلاس بتواند گام مثبتی در اعلام مخالفت جدی جهان اسلام با تصمیم آقای ترامپ باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون رفع تحریم های بانکی و مالی پس از برجام اظهارکرد: برخی از تحریم ها آنگونه که انتظار می رفت مرتفع شده اما همچنان مشکلات بانکی را با بانک های بزرگ و متوسط داریم که در برخی از حوزه ها این مشکلات زیاد و در برخی دیگر از حوزه ها حجم مشکلات کمتر است.
قاسمی ادامه داد: ما درصدد رفع این مشکلات هستیم و دستگاه سیاست خارجی در کنار بانک مرکزی جهت پیگیری این مسائل قرار دارد و امیدواریم با تلاش هایی که صورت می گیرد بر مشکلات فائق آئیم.
تفاهم نامه یا قراردادی در سفر جانسون امضا نشد
وی پیرامون سفر وزیر امور خارجه انگلیس به تهران و گفتگوهای اقتصادی میان دو طرف در آن سفر بیان کرد: طبعاً یکی از موضوعات مورد مذاکره با آقای جانسون بحث روابط دوجانبه سیاسی، اقتصادی، بانکی و مالی بود و وزیر امور خارجه انگلیس در دیدارهایی که با مقامات ایرانی داشتند، این بحث ها را هم مورد بررسی قرار داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: طرف انگلیسی تمایل خود را در خصوص همکاری های بیشتر با ایران مطرح کرد و در مقابل طرف ایرانی هم مشکلات و موانع مسیر همکاری های دوجانبه را به آنها انتقال داد.
قاسمی گفت: تفاهم نامه یا قرارداد نیز در این سفر امضاء نشد اما آنچه که نیاز بود از جانب دو طرف مطرح شود بیان شده است و در خصوص برخی مسائل میان تهران و لندن دیدگاه های مشترک خوبی وجود داشته است.
گفتگو درباره زاغری میان ایران و انگلیس قابل انکار نیست
وی افزود: پیگیری مسئله خانم زاغری در گفتگوهای میان آقای جانسون با مقامات ایرانی قابل انکار نیست و ما به عنوان طرف ایرانی به آقای جانسون گفتیم که خانم زاغری از طرف دستگاه قضایی ایران محکوم شناخته شده و در حال سپری کردن دوران محکومیت خود است، مسئله تفکیک قوا در ایران را هم به وزیر امور خارجه انگلیس بار دیگر اعلام کردیم و گفتیم که این قبیل مسائل در حیطه اختیار دستگاه قضایی است و ما دخالتی در این امور نداریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: موضوع طلب ایران از انگلیس هم یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در چارچوب روابط دوجانبه دوطرف در زمان سفر وزیر امور خارجه انگلیس به تهران مورد بررسی قرار گرفت و آنها قول دادند که پس از بازگشت این مسئله را با جدیت بیشتری دنبال می کنند و ما هم به عنوان طلبکار این موضوع را پیگیر هستیم.
قاسمی با اشاره به اینکه آقای جانسون در سفر به تهران از حمایت انگلیس در قبال برجام و تعهد آنها نسبت به این قرارداد بین المللی خبر داد، اظهارکرد: حتماً یکی از موضوعات مطرح شده در گفتگوی دوطرف مسئله روند اجرای برجام بوده است.
رد میانجیگری تونس میان ایران و عربستان
سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون برخی اخبار مبنی بر درخواست ایران از تونس به منظور میانجیگری میان تهران و ریاض گفت: در خصوص بحث درخواست میانجیگری از آن کشور، قبلاً هم این مسئله را رد کردهام، ما از آنها درخواستی نداشتهایم، اما هر کشوری که بتواند گام مثبت و سازنده در جهت ثبات، افزایش امید و امنیت در منطقه بردارد، از آن استقبال میکنیم.
وی ادامه داد: آنچه در رفتار و عملکرد دولت عربستان در دوران اخیر و کمی دورتر دیده میشود، این است که هنوز هیچ علامت مثبتی دال بر تغییر رفتار و رویکرد ریاض در خصوص مسائل داخلی آن کشور، منطقه و ارتباط دولت سعودی با جهان اسلام دیده نمیشود، چرا که آنها همواره به دنبال دشمنی فرضی هستند تا با نسبت دادن مشکلاتشان به آنها و فرافکنی، زمان را به نفع خود بخرند.
پیگیری وضعیت شهروندان ربوده شده توسط دزدان دریایی
قاسمی پیرامون آخرین وضعیت ربودهشدگان ایرانی توسط دزدان دریایی سومالی افزود: در خصوص این مسئله که مدتی است چند شهروند ایرانی در اسارت آن گروه قرار دارند، تلاشهای بسیاری صورت گرفته و پرونده باز است و به طور جدی در حال پیگیری است و این بحث یک وزارتخانه و یا یک سازمان خاص هم نیست چرا که بحث ملی است و هر کدام از دستگاهها که میتوانند کمکی داشته باشند، در این پرونده با یکدیگر همکاری میکنند.
وی تصریح کرد: با توجه به وضعیت خاص سومالی و نبود دولتی مستقر در آن کشور، مسئله اسارت ایرانیان در دست دزدان دریایی، سخت و پیچیده است ولی ما با امیدواری کار را دنبال میکنیم و تلاشها جهت آزادی آن افراد ادامه خواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون سفر اخیر آقای ظریف به مسکو و دستاوردهای نشست وزرای خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر گفت: این اجلاس بسیار مهم بود، ۲۱ سال از آغاز مذاکرات در خصوص رژیم حقوقی دریای خزر میگذرد و این نشست هم به نوبه خود، دستاوردهای خوبی را به همراه داشت.
قاسمی اظهار داشت: دستور کارهای میان اعضا در جلسات و گفتگوهای کارشناسی پیگیری میشود و امیدواریم که در آینده نتایج بهتر و مثبتتری را به همراه داشته باشد.
وی پیرامون برخورد نامناسب نیروهای صربستان در فرودگاه آن کشور با مسافران ایرانی گفت: این خبر را آنگونه که مطرح شده است، تائید نمیکنم اما هماکنون در حال بررسی بیشتر این موضوع هستیم و اگر چنانچه این مسئله واقعیت داشته باشد، با برخورد ایران مواجه خواهد شد. اما در حال حاضر با شناختی که از این مسائل دارم، برخی تعابیر به کار رفته در انتشار این خبر تا حدی اغراقآمیز است.
برخی کجفهمیها و بدفهمیها در مواضع فرانسه وجود دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در رابطه با سفر قریبالوقوع وزیر امور خارجه فرانسه به تهران با توجه به برخی اظهارنظرهای نامناسب از سوی رئیسجمهور آن کشور در قبال ایران تصریح کرد: روابط میان ایران و فرانسه همواره مهم بوده و هست و رایزنیهای دوطرف وجود داشته و ادامه خواهد داشت. در دستور کار دو طرف، سفر وزیر امور خارجه آن کشور به تهران و همچنین سفر آقای ماکرون را به ایران داریم که البته برای سفر وی هنوز تاریخ مشخصی معین نشده است اما آنچه که به صورت منطقی میتوان گفت این است که بعد از سفر وزیر خارجه آن کشور، این اتفاق صورت خواهد گرفت.
قاسمی ادامه داد: ما نسبت به مواضع آقای ماکرون آنچه را که باید بیان میکردیم را گفتهایم و احساس میکنیم که برخی کجفهمیها و یا بدفهمیها در مواضع بعضی کشورهای اروپایی همچون فرانسه وجود دارد که باید اصلاح شود و ما آمادگی داریم که در این سفر، مجموعهای از مسائل را با طرف فرانسوی مطرح کنیم چرا که محورهای زیادی برای گفتگو میان تهران و پاریس وجود دارد.
وی پیرامون حمایت و ارتباط فرانسه با گروهک منافقین افزود: یک نوع ناشیگری سیاسی و بداخلاقی نزد برخی اعضای ناآگاه اتحادیه اروپا وجود دارد، اما میتوانم در این خصوص بگویم که گروهک منافقین، کوچکتر از آن است که ما بخواهیم نسبت به آنها اظهارنظر کنیم؛ هر چند که اقدامات اخیر فرانسه و پارلمان اروپا را به شدت محکوم میکنیم و قابل توجیه نمیدانیم، چرا که از نظر ما گروهک منافقین، تروریست به حساب میآید و آنها مسئول جنایات وسیعی در ایران هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سؤال که مقاله اخیر آقای ظریف در نیویورکتایمز، نشان از کمرنگ شدن امیدها نسبت به اروپا در مسئله برجام دارد یا خیر؟ گفت: چنین برداشتی ندارم و فکر میکنم در این مقاله، اظهار ناامیدی از اروپا نشده است بلکه به نوعی خواسته ایران از آنها و یا شکلی از کشتار و توصیه از جانب ایران به اروپا بوده است؛ مبنی بر اینکه بهتر است آنها مواضع اعلامی خود را در عمل هم اجرایی کنند، چرا که انتظار ما از آنها چیزی بیش از اعلام مواضع سیاسی است.
قاسمی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده حمله به چند مرزبان ایرانی در مرز ماکو اظهار داشت: این حادثه در روز سیزدهم آذرماه در نقطه صفر مرزی میان ایران و ترکیه اتفاق افتاد و پنج تن از عزیزان ما در این حادثه شهید و مجروح شدند. در این خصوص طرف ترکی به ما اطمینان داد که موضوع را به جد دنبال میکند و دو طرف در این رابطه، گفتگوها و رایزنیهای خود را در سطوح مختلف انجام داده و ادامه خواهند داد.
بدعهدی های برجام در دولت ترامپ اتفاق افتاده است
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا مقاله اخیر آقای ظریف در نیویورکتایمز، نشان از آن دارد که ما بدعهدیهای آمریکا را صرفاً منوط به دولت آقای ترامپ میدانیم یا پیش از آن هم وجود داشته است؟ گفت: در حال حاضر نسبت به اواخر دولت آقای اوباما در این خصوص حضور ذهن ندارم اما آنچه که مشخص است، بدعهدیهای دولت آمریکا با شدت و جدیت بیشتری در دولت آقای ترامپ اتفاق افتاده و همچنان هم در اشکال مختلف ادامه دارد و به سهولت قابل مشاهده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون دستور کارهای نشست کمیسیون مشترک برجام که در بیست و دوم آذرماه در وین برگزار میشود، تصریح کرد: موضوعات مشخص این نشست در ادامه گفتگوهای پیشین مبنی بر رسیدگی به روند اجرای برجام، موانع موجود در سر راه این مسئله بخصوص بدعهدیهای آمریکا و نقض عهدهای مکرر دولت آمریکا در قبال برجام خواهد بود.
برچسب ها :ججین ، قوه قضائیه ، نازنین زاغری ، وزارت خارجه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰