وزارت بهداشت: ویتامین D موجود در روغنها بیتاثیر است/نان سفید بد است
مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: اگر مردم به نانواییها بگویند نان سفید نمیخواهیم، نانواییها هم فکری به حال این موضوع میکنند؛ مردم باید بدانند نان سفید بد است و تقریبا تمام شیرینیها بکینگ پودر و جوش شیرین دارند.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمد اسماعیل اکبری امروز در نشست خبری به مناسبت اجرای پویش ملی کنترل فشار خون بالا اظهار کرد: بر اساس آمار ۲۱ درصد ایرانیان فشار خون بالا دارند و ۸ درصد امسال فشار خون پیدا کردند و به طور کلی ۵۰ درصد افرادی که از قبل فشار خون داشتند، فشار خون خود را کنترل نمیکنند.
مشاور عالی وزیر بهداشت ادامه داد: سالها تحت نظر گرفتن بیماران فشار خونی کار بسیار دشواری است، اما نباید بعد از ابتلا به فشار خون بالا، آن را رها کرد؛ فشار خون از ایجاد خستگی تا بیماریهای قلبی و سکته را سبب میشود و باید مردم را برای کنترل فشار خون تشویق کرد.
وی افزود: یکی از مواردی که در ایجاد بیماری فشار خون بالا موثر است، نمک است؛ مصرف نمک در کشور ما بالاست و منظور از نمک، سدیم است؛ نانهایی که در فرآیند تولید از دستورالعملهای وزارت بهداشت پیروی نکرده باشند، جوش شیرین دارند و در جوش شیرین، سدیم وجود دارد، تقریباً هیچ غذای فرآوری شده در بازار نیست که نمک بیش از حد نداشته باشد.
اکبری تصریح کرد: موضوع نان پیچیدگیهای فراوانی دارد؛ به طور مثال بیش از یک سوم گندم در سیلوها نگهداری نمیشود و حدود سه ماه این گندمها در فضای باز و زیر برزنت نگهداری میشود.
مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: جدا کردن سبوس از نان به این علت صورت میگیرد که نان سفید شود و این در شرایطی است که نان با سبوس بهتر است؛ در گذشته جلسههای فراوانی داشتیم که بالاخره توانستیم جوش شیرین را به صورت قانونی از نان حذف کنیم؛ از لحاظ قانونی نمیتوان مصرف پفک نمکی را ممنوع کرد، این محصول دارای نمک زیاد به علاوه نشاسته است؛ میگوییم نباید این محصول را به کودکان داد، اما وقتی تولید شد، باید مجوز آن داده شود، این مشکل به خاطر قدرتمند بودن تجارت است.
اکبری ادامه داد: اگر مردم به نانواییها بگویند نان سفید نمیخواهیم، نانواییها هم فکری به حال این موضوع میکنند؛ مردم باید بدانند نان سفید بد است و تقریبا تمام شیرینیها بکینگ پودر و جوش شیرین دارند.
مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: باید به مردم گفته شود که امکان ندارد با ویتامین D روغن، مشکل کمبود این ویتامین حل شود؛ در بسیاری از برنامههای پخت غذای تلویزیون این نوع روغنها تبلیغ میشوند و این در حالی است که این ویتامین D تاثیری ندارد؛ آیا مردم باید چربی و کالری بالا بگیرند تا حتما ویتامین D بدن تامین شود، در حالی که راههای بهتری برای تامین این ویتامین وجود دارد.
وی افزود: مردم حتی اگر روغن سالم هم میخرند، نباید خیلی مصرف کنند و فقط یک درصد کالری باید از روغن تامین شود؛ ریختن روغن روی سالاد و برنج صد در صد اشتباه است، هر گرم روغن ۹ کالری انرژی میدهد؛ کار اسید چرب اشباع این است که قدرت متابولیسم بالایی دارد و در دیواره عروق باقی میماند، اسید چرب اشباع شده به سمت ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی میرود؛ میزان ترانس موجود در روغن باید صفر و میزان اسید چرب اشباع موجود در روغنها باید حدود ۱۰ درصد باشد.
مشاور عالی وزیر بهداشت ادامه داد: هیچ تفاوتی بین روغنهایی مانند روغن کنجد و زیتون و غیره نیست؛ محدودیت مصرف همه این نوع روغنها وجود دارد، در حال حاضر ۸۵ درصد روغن موجود در بازار مایع و بقیه جامد است و حالا میتوانیم درباره میزان ترانس و اسید چرب اشباع آن صحبت کنیم، زیرا در گذشته اصلا کارخانهها توان تولید روغن مایع را نداشتند و همه روغنهای موجود در بازار جامد بودند.
اکبری تصریح کرد: انواع مختلفی از نمک در بازار است که بسیاری از این موارد سنگ نمک است، یعنی این سنگهای نمک از معادن بیرون آمده و پودر شده و به آن ید زده شده است؛ این محصول مواردی را دربردارد که انسان نباید مصرف کند؛ وزارت بهداشت فقط میتواند میزان مصرف نمک را تعیین کند و استاندارد آن باید توسط موسسه استاندارد تامین شود، با وجود این همه نمک متنوعی که در بازار وجود دارد، بعید است که همه آنها استاندارد لازم را داشته باشند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰