ورود دو کاروان نظامی روسیه به دونتسک و لوهانسک/ گوترش: روسیه حاکمیت اوکراین را نقض کرده است/ نشست فوق‌العاده شورای امنیت

منابع رسانه‌ای روسیه از ورود دو کاوران نظامی روسیه به دو منطقه خودمختار «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین خبر دادند.

کد خبر : 136931
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 اسفند 1400 - 8:59

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، روسیه ساعتی پس از به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه خودمختار لوهانسک و دونتسک از اوکراین، دو کاروان نظامی خود را راهی این دو منطقه که در شرق اوکراین واقع هستند، کرده است.

از سوی  دیگر، خبرگزاری رویترز گزارش داد که طبق قرارداد روسیه و جمهوری‌های لوهانسک و دونتسک، روسیه می‎تواند در شرق اوکراین پایگاه‌های نظامی احداث کند.

به دنبال اعلام تصمیم ولادیمیر پوتین درباره منطقه دونباس، سخنگوی سازمان ملل گفت، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد معتقد است که روسیه تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین را با تصمیمش برای به رسمیت شناختن شرق اوکراین به عنوان مناطق مستقل “نقض” کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، اظهارات سخنگوی گوترش در حالی مطرح می‌شود که روزمری دی‌کارلو، رئیس روابط سیاسی سازمان ملل هم در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد از دستور روسیه برای استقرار نظامی‌هایش در شرق اوکراین طی “یک ماموریت صلحبانی” ابراز تاسف کرد.

آمریکا: اقدام پوتین عواقب “جدی” برای اوکراین و جهان دارد/روسیه: آماده گفتگو هستیم

سفیر آمریکا در سازمان ملل در جلسه فوق العاده شورای امنیت درباره اوکراین گفت که عواقب اقدامات روسیه در اوکراین، اروپا و سراسر جهان “جدی” خواهد بود و در صورت حمله روسیه به اوکراین، تلفات انسانی به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

به گزارش ایسنا، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل ضمن اعلام حمایت خود از برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت گفت: شورای امنیت باید از روسیه بخواهد که به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین که یکی از کشورهای عضو سازمان ملل است، احترام بگذارد.”

وی افزود: “اعلان روسیه چیزی جز یک نمایش نیست که هدفش بهانه تراشی برای حمله جدید به اوکراین است.”

گرینفیلد گفت که رئیس جمهور روسیه با به رسمیت شناختن استقلال جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک، قراردادهای مینسک را پاره کرد.

وی هشدار داد: عواقب اقدامات روسیه در سراسر اوکراین، اروپا و جهان “جدی” خواهد بود و در صورت حمله روسیه به اوکراین، تلفات انسانی به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

سفیر آمریکا در سازمان ملل دستور ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای استقرار نیروهای حافظ صلح در شرق اوکراین را “مزخرف” خواند.

گرینفیلد در واکنش به اظهارات رئیس جمهور روسیه مبنی بر تلاش کی‌یف برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای از کشورهای غربی هم گفت: واشنگتن و متحدانش قصد ندارند سلاح هسته‌ای در اختیار اوکراین قرار دهند و اوکراین هم چنین چیزی را نمی‌خواهد.

در مقابل واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه گفت: مواضع بین المللی حاکی از آن است که گمان می‌کنند به رسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک از سوی روسیه اقدامی “غافلگیرانه” است، اما این درست نیست.جمهوری‌های لوهانسک و دونتسک در سال ۲۰۱۵ استقلال خود را اعلام کردند و ما آنها را تنها امروز به رسمیت شناختیم.

نماینده روسیه افزود که دونباس با ماجراجویی نظامی جدید اوکراین روبرو است و مسکو نمی‌تواند این اجازه را بدهد و این امر باعث شد روسیه در مورد جمهوری های دونتسک و لوگانسک تصمیم بگیرد.

نبنزیا افزود که روسیه آماده گفتگو در مورد وضعیت اوکراین است، اما اجازه خونریزی جدید در دونباس را نخواهد داد.

وی با بیان اینکه وضعیت در شرق اوکراین “بدتر” شده و شاهد بمباران مناطق مسکونی در لوهانسک و دونتسک بوده‌ایم، خاطرنشان کرد: به دلیل بمباران اوکراین حدود ۶۰ هزار نفر از دونباس به روسیه گریخته‌اند.

نبنزیا تاکید کرد که وظیفه روسیه برای حفاظت از غیرنظامیان در اوکراین مهمتر از تهدیدهای کشورهای غربی است.

نماینده روسیه در سازمان ملل، گفت که تمرکز بر چگونگی توقف جنگ و وادار کردن مقامات اوکراینی برای توقف بمباران بسیار مهم است.

نبنزیا با بیان این که “غرب بی شرمانه سلاح به اوکراین پمپاژ می‌کند” گفت: ایالات متحده و غرب در اوکراین نقش منفی دارند و به رسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک توسط روسیه تغییری در محتوای توافقات مینسک ایجاد نمی‌کند.

نماینده روسیه همچنین عنوان داشت که دولت کی‌یف برای از بین بردن توافقات مینسک دست به هر کاری زد.

نماینده اوکراین در شورای امنیت نیز به نوبه خود گفت که آنها خواستار برگزاری این نشست اضطراری برای جلب توجه‌ها به تصمیم “غیرقانونی” رئیس جمهور روسیه شدند.

وی افزود که مرزهای اوکراین بدون توجه به اقدامات اعلام شده از سوی روسیه بدون تغییر بوده و خواهد ماند.

نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل هم طی سخنرانی خود روسیه را تهدید کرد که در صورت عدم بازنگری در تصمیم به رسمیت شناختن جمهوری های دونتسک و لوهانسک، عواقب ناگواری در انتظارش است.

وی همبستگی کشورش با اوکراین را اعلام کرد و گفت: ما از روسیه می خواهیم که تصمیم خود را لغو کند. این اقدام عواقبی در اروپا خواهد داشت، ما قادریم تحریم‌هایی را اعمال کنیم اما به جستجوی راه حل دیپلماتیک ادامه خواهیم داد. زیرا ما به یک راه حل دیپلماتیک نیاز داریم. رئیس جمهور فرانسه (امانوئل ماکرون) در ساعات و روزهای آینده برای این منظور تلاش خواهد کرد. ما به تلاش ها برای حمایت از دولت کی یف ادامه خواهیم داد.

معاون دبیر کل سازمان ملل هم از استقرار نیروهای روسیه در شرق اوکراین برای “مأموریت حفظ صلح” ابراز تاسف کرد و هشدار داد که خطر “درگیری در مقیاس بزرگ” وجود دارد و باید از این امر اجتناب شود.

رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی، تاکید کرد که سازمان ملل از استقلال، وحدت و تمامیت ارضی اوکراین در مرزهای به رسمیت شناخته شده بین‌المللی حمایت می‌کند.

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: “ساعات و روزهای آینده تعیین کننده خواهند بود. خطر درگیری گسترده واقعی است.”

وی بر تعهد دبیرکل سازمان ملل متحد برای حمایت از تلاش ها برای حل و فصل بحران کنونی از طریق دیپلماتیک تاکید کرد.

سفیر چین در سازمان ملل هم به نوبه خود از همه طرف های درگیر در بحران اوکراین خواست تا خویشتن دار باشند و از هرگونه اقدامی که ممکن است باعث افزایش تنش شود اجتناب کنند. سفیر چین در این نشست در سخنانی کوتاه گفت که پکن از هر تلاشی برای حل دیپلماتیک بحران استقبال و تشویق می کند.

سفیر چین در سازمان ملل از تمام طرف‌های درگیر در تنش‌های اوکراین خواست تا به گفت‌وگو ادامه داده و به دنبال یک راهکار دیپلماتیک باشند. نماینده چین گفت: همه طرف‌های ذی‌نفع باید خویشتن‌داری کنند و از هر اقدامی که ممکن است به تنش دامن بزند، اجتناب کنند. ما از هر تلاشی برای راه‌حل دیپلماتیک استقبال و آن را تشویق می‌کنیم و از همه طرف‌های ذی‌ربط می‌خواهیم به گفت‌وگو و مشورت ادامه دهند و به دنبال راه‌حل‌های منطقی برای رفع نگرانی‌های یکدیگر بر اساس برابری و احترام متقابل باشند.

رسانه‌های خبری بامداد سه شنبه از آغاز نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل که به درخواست اوکراین، آمریکا، اتحادیه اروپا و مکزیک نشستی درباره اوضاع اوکراین و تصمیم پوتین مبنی بر به رسمیت شناختن جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک برگزار شده خبر دادند.

پیشتر دیپلمات‌ها به خبرگزاری فرانسه گفتند که اعضای غربی شورای امنیت سازمان ملل درخواست یک جلسه اضطراری برای بحث درباره تصمیم روسیه در به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک از اوکراین را دادند.

ترکیه تصمیم روسیه را مردود خواند

از سوی دیگر، دولت ترکیه به تصمیم روسیه در به‌رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک واکنش نشان و این اقدام مسکو را «غیر قابل قبول» خواند.

خبرگزاری آناتولی به نقل از وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرد که تصمیم روسیه در به‌رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک غیر قابل قبول و مردود است.

درخواست‌ غرب برای برگزاری نشست شورای امنیت

همزمان آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی مانند فرانسه خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی این تصمیم رئیس جمهور روسیه شدند.

نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل گفت که واشنگتن از برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت برای بحث در مورد بحران اوکراین و تصمیمات مسکو حمایت می‌کند.

وزیر امور خارجه اوکراین هم اعلام کرد که کی‌یف خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره «اقدامات غیرقانونی» روسیه است.

رئیس‌جمهور روسیه دوشنبه شب دو فرمان را امضا کرد که بر اساس آن روسیه باید استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک از اوکراین را به رسمیت بشناسد.

واکنش اتحادیه اروپا به اقدام روسیه در به رسمیت شناختن استقلال «دونتسک» و «لوهانسک»

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به اقدام روسیه در به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه خودمختار دونتسک و لوهانسک از اوکراین واکنش نشان داد و محکوم کرد.

بورل در صفحه توئیتر خود نوشت: به رسمیت شناختن استقلال مناطق جدایی‌طلب شرق اوکراین، نقض آشکار قوانین بین‌المللی، تمامیت ارضی اوکراین و توافق‌های مینسک است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که اتحادیه اروپا و شرکای آن با اتحاد و قاطعیت در همبستگی با اوکراین عمل خواهند کرد.

زلنسکی خواستار برگزاری نشست «چهارگانه نُرماندی» شد

«ولادیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین به دلیل به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک از سوی روسیه، درخواست نشست اضطراری «چهارگانه نرماندی» (شامل اوکراین، روسیه، فرانسه و آلمان) کرده است.

زلنسکی در ادامه سخنرانی خود خطاب به مردم که در سحرگاه روز سه‌شنبه پخش شد، گفت: «اوکراین دارای مرزهای شناخته شده بین‌المللی است و بدون در نظر گرفتن هرگونه اعلامیه یا اقدام روسیه، به همین شکل باقی خواهد ماند».

وی در ادامه اظهاراتش تصمیم پوتین برای به رسمیت شناختن استقلال این دو منطقه خودمختار واقع در شرق اوکراین را «نقض حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین و خروج روسیه از توافقات مینسک» دانست.

 رئیس جمهور اوکراین گفت: به رسمیت شناختن استقلال مناطق اشغالی استان های دونتسک و لوهانسک ممکن است به معنای خروج روسیه از توافقات مینسک و نادیده گرفتن تصمیمات اجلاس نرماندی باشد که این امر تلاش های صلح را تضعیف می‌کند.

وی افزود: روسیه با تصمیمات امروز و احتمالا فردای خود، حضور نیروهای خود را که از سال ۲۰۱۴ در مناطق اشغالی دونباس حضور دارند، مشروعیت می بخشد و اوکراین «حق خود را برای دفاع مشترک محفوظ می دارد».

 


 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × 5 =