وجود ۱۳۰ هزار هکتار بافت نامناسب و فرسوده/ سرعت بازسازی کافی نیست

رئیس کمیسیون عمران مجلس در برنامه تلویزیونی از وجود ۱۳۰هزار هکتار بافت نامناسب و فرسوده در کشور سخن گفت و معاون وزیر راه تایید کرد که در بازسازی آنها سرعت کافی وجود ندارد.

کد خبر : 44647
تاریخ انتشار : پنجشنبه 25 آبان 1396 - 5:38

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  به نقل از خبرگزاری مهر، محمدرضا رضایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه دولت مکلف است سالی ۲۷۰ منطقه شهری را برای بهسازی شناسایی و در ۱۰ سال آن را بازسازی کند.

وی گفت: پس از تصویب سند ملی بازآفرینی شهری درسال ۹۳ تاکنون ۳۴۰ محله شناسایی و کار اجرایی آن آغاز شده است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: ۶۴۰ میلیارد تومان بودجه بازسازی مناطق فرسوده شهری در اختیار دولت قرار داده شده است.

رضایی گفت: دولت باید مشوق های بیشتری را برای بازسازی مناطق فرسوده شهری ارائه دهد نه اینکه اکنون شهرداری هزار میلیارد تومان از دولت بابت تخفیف در عوارض بازسازی ساختمان های فرسوده طلبکار باشد.

وی افزود: ۴۰۰ هزار مهندس عمران آماده به کار در کشور وجود دارد که باید از ظرفیت آن ها در حوزه بازسازی بافت های فرسوده استفاده شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تسهیلاتی که دولت برای بازسازی بافت های فرسوده می دهد جذاب نیست و مردم کم درآمد این مناطق نمی توانند از آن استفاده کنند.

رضایی افزود: نظارت در حوزه ساخت و ساز از طرف کارفرما، سازمان نظام مهندسی و وزارت مسکن، راه و شهرسازی ضعیف و قانون در این زمینه به درستی اجرا نشده است.
وی گفت: باید با افراد خاطی در حوزه ساخت مسکن برخورد شود و مهندس نگهداری ساختمان داشته باشیم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۳۰ هزار هکتار بافت نامناسب و فرسوده در کشور وجود دارد.

غلامرضا هوایی رئیس انجمن مهندسی سازه ایران نیز در این برنامه گفت: هشت میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور وجود دارد که به دلیل تنگناهای مالی بانک ها و انجام ندادن تعهداتشان بهسازی بافت های فرسوده با تاخیر روبرو شده است.

وی افزود: دولت باید با تسهیلات مناسب بخش خصوصی را وارد بازسازی بافت های فرسوده کند و شهرداری ها برای کاهش عوارض ترغیب شوند.

رئیس انجمن مهندسی سازه ایران گفت: بانک ها باید نقش خود را در روند بازسازی بافت های فرسوده پررنگ تر کنند زیرا اکنون انگیزه ای برای بخش خصوصی برای ورود به این حوزه وجود ندارد.

هوایی افزود: سه و نیم میلیون واحد فرسوده در روستاها وجود دارد که دولت مکلف شده است سالانه ۲۰۰ هزار واحد را مقاوم سازی کند.

وی گفت: در سال های گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی بهسازی و نتیجه آن در برابر زلزله ها مشخص شد اما در چند سال اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی فقط حدود ۲۰۰ هزار واحد روستایی مقاوم سازی شده است.

رئیس انجمن مهندسی سازه ایران با بیان اینکه نظام جامعی برای ساخت و ساز در کشور وجود ندارد افزود: قوانین ساخت وساز نیز پاسخگوی ساختمان هایی با کیفیت نیست.
فرهاد بیضایی کارشناس مسکن نیز در این برنامه گفت: در حوزه بافت های فرسوده تاکنون هیچ کاری انجام نشده و مشکل این بخش وجود مدیران فرسوده و ناکارآمد است.

وی افزود: مسئولان که برای چهار هواپیما که هیچ وقت به ما ندادند سفرهای زیادی کردند، تاکنون به مناطق فرسوده سری نزده اند.

کارشناس مسکن با بیان اینکه محله های فرسوده ۲۰ سال پیش شناسایی شده اند گفت: تاکنون هیچ اقدامی درباره بهسازی این مناطق نشده و وزیر مسکن و معاونان آن در این محله ها حضور نیافته اند.

بیضایی افزود: اگر قانون بیمه کیفیت ساختمان اجرایی می شد عاملی برای جلوگیری از بروز مشکلات اساسی در ساخت مسکن بود.

وی گفت: مسئولان حقیقی ساخت مسکن نیز باید جایگزین اشخاص حقوقی شوند و پایان کار ساختمان ها به وسیله این اشخاص امضا شود.

محمد سعید ایزدی معاون وزیر راه، مسکن و شهرسازی نیز در این برنامه گفت: در سند ملی بازآفرینی شهری اولویت ها مشخص شده است و بر اساس این سند ۲۰ دستگاه همگرا شده اند.

وی افزود: برنامه ملی برای شناسایی مناطق فرسوده ۵۴۴ شهر تهیه شده است.

معاون وزیر راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه از سال ۹۵ با کمک شهرداری ها ترمیم بافت های فرسوده آغاز شده است گفت: تاکنون برای ارتقای شبکه های زیرساختی و ترمیم و ساخت بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی مناطق فرسوده هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.

ایزدی افزود: دربازسازی بافت های فرسوده سرعت کافی وجود ندارد.

مهیار فرنیا عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی تهران نیز در این برنامه گفت: کیفیت ساخت مسکن در کشور با مشکل روبرو است البته از سال ۷۴ این کیفیت ارتقا یافته است.

وی افزود: با توجه به نبود چارچوب مشخص برای ساخت و ساز اکنون در تهران به جای ساختمان سازی فرسوده سازی می کنیم.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی تهران گفت: سازمان نظام مهندسی فقط می تواند بر عملکرد مهندسان زیر نظر خود نظارت و تخلف آنها را به شهرداری تهران گزارش کند.

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.