واکنش سازمان غذاودارو به اظهارات رئیس انجمن روماتولوژی / داروی “تری‌پاراتاید” حیاتی نیست

اخیرا اختلاف بین انجمن روماتولوژی با سازمان غذا و دارو در خصوص حذف داروی “تری‌پاراتاید” از پوشش بیمه ، رسانه ای شده است. صحبت های رئیس انجمن روماتولوژی در مقایسه با توضیحات رئیس سازمان غذا و دارو در این خصوص بسیار متفاوت است چرا که انجمن بر حیاتی بودن دارو برای بیماران اصرار دارد و اما سازمان غذا و دارو تاکید دارد داروهایی مشابه با اثربخشی همانند “تری‌پاراتاید” در کشور موجود است.

کد خبر : 46930
تاریخ انتشار : پنجشنبه 9 آذر 1396 - 7:05

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت :سازمان غذا و دارو با توضیحاتی که رئیس انجمن روماتولوژی ایران در رابطه با هزینه-اثر بخش و حیاتی بودن داروی “تری‌پاراتاید” ارائه داد، در مقایسه با هزینه-اثربخشی که توسط گروه های اقتصاد دارویی یکی از دانشگاه ها با همکاری انجمن روماتولوژی برای شرکت سازنده تدوین شده ، تناسبی پیدا نکرد.

وی در ادامه افزود: مطلبی که رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص داروی “تری‌پاراتاید” بیماران پوکی استخوان مطرح کرد، موضع سازمان غذا و دارو است. سازمان غذا و دارو بعد از بررسی دقیق مطالعه هزینه-اثربخشی که شرکت سازنده ارائه کرده و با توجه به نتایج همان مطالعه داروی مذکور برای ایران در سطح هزینه فعلی، هزینه-اثربخش ندارد. این موضوع کاملا علمی‌ست و مبتنی بر رویکرد هزینه-اثربخشی در حوزه مدیریت و علم اقتصاد دارو و سلامت هست. لذا لازم به ذکر است گفته شود این موضوع این طور نیست که در ابتدا تنها توسط سازمان غذا و دارو انجام شده باشد.

جهانپور متذکر شد: گزارش مطالعه هزینه-اثر بخشی را شرکت سازنده ارائه می دهد. هزینه-اثربخشی برای داروی “تری‌پاراتاید” و امثال آن با توجه با اطلاعاتی که خودشان ارائه کردند این دارو در سطح هزینه فعلی، هزینه-اثربخشی ندارد.

به گفته وی، اصرار این موضوع و اطلاق واژه “حیاتی” برای این دارویی که بر سر هزینه-اثربخشی آن حداقل اختلاف است واقعا جای تعجب دارد و سوالی که در اینجا برای ما بوجود آمده این است که چگونه در ایران طبق مدارک ارائه شده توسط شرکت سازنده دارو مبنی بر این موضوع که سطح هزینه-اثربخشی آن ۲ جی دی پی(۲ برابرهزینه سرانه) است، می تواند اثربخش باشد؟

به گفته جهان پور، واژه حیاتی بودن داروی “تری‌پاراتاید” برای بیماران پوکی استخوان درست نیست. هچنین این دارو از نظر هزینه‌ اثربخشی تفاوتی با داروهای مشابه اش ندارد و به همین دلیل از پوشش بیمه‌ای خارج شده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: سازمان غذا و دارو هیچ دخالتی در حوزه بیمه بودن یا نبودن داروها ندارد، آنچه که این سازمان در کمیته اقتصاد دارو بررسی می کند، هزینه-اثربخشی هر دارو توسط مدارک ارائه شده شرکت های سازنده است، به هرحال این دارو(تری‌پاراتاید) برای هزینه فعلی برای نظام سلامت کشور هزینه-اثربخش نیست.

جهانپور تاکید کرد: امروز موضع سازمان غذا و دارو برای حفظ منابع عمومی و منافع ملی و تخصیص منابع کشور است. اگر دارویی هزینه-اثربخشی پایین داشته باشد و بخصوص در حوزه داروهایی که به نوعی موازی هستند به عبارتی برای درمان داروهای مشابه دیگری با اثر گذاری همانند آن نیز موجود باشد، قطعا آن ها از نظر سازمان غذا و دارو هزینه-اثربخش نبودنشان در نظام سلامت اعلام خواهد شد.

وی گفت: مطالعه اولیه هزینه-اثربخشی شرکت های سازنده و یا وارد کننده به سازمان غذا و دارو اعلام می کنند و ما تنها آن را نقد و بررسی کرده و نتیجه نهایی را ملاک قضاوت قرار می دهیم. در رابطه با همین دارو نیز نتیجه فراتر از هزینه-اثربخشی فعلی در کشور است.

به گفته سخنگوی سازمان غذا و دارو، هرگز اینگونه نیست که ملاک هزینه-اثربخشی دارو تنها برای کشور های فقیر باشد.

جهانپور در رابطه با بیمارانی که از این دارو استفاده می کردند، گفت: با توجه به این که داروهای مشابه با اثربخشی نزدیک به این دارو در کشور موجود است، با مشورت پزشک مربوطه داروی دیگری را جایگزین کنند.

 

 

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.