واکنش آمریکا به بازگشایی سفارت ایران در عربستان
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به خبر بازگشایی سفارت ایران در ریاض گفت: «مدتهاست که گفتگوی مستقیم و دیپلماسی از جمله بین ایران و دولتهای منطقه را تشویق کردهایم.»
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، “ودانت پاتل”، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته به وقت آمریکا در نشست خبری خود در واکنش به خبر بازگشایی سفارت ایران در عربستان سعودی گفت: «ما به عنوان یک موضوع کلی، مدتهاست که گفتگوی مستقیم و دیپلماسی از جمله بین ایران و دولتهای منطقه را تشویق کردهایم. مبادله سفرا گامی غیر منتظره در مسیر این گفتگوها نیست و ما همچنان امیدواریم که گفتگو به تنش زدایی و ثبات بیشتر منطقهای کمک کند و به نگرانیهای دیرینه منطقهای رسیدگی کند.»
روز گذشته ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص بازگشایی سفارتخانه، سرکنسولگری و نمایندگی کشورمان در سازمان همکاری اسلامی در عربستان سعودی اظهار داشت: در تکمیل روند اجرای توافقات دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دو کشور، سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده و نمایندگی دائم ایران نزد سازمان همکاری اسلامی طی روزهای سه شنبه ۱۶ خرداد و چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ به صورت رسمی بازگشایی خواهند شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض و سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده قبل از عزیمت حجاج ایرانی فعالیت عملی خود را در جهت تسهیل امور حجاج بیتالله الحرام آغاز کرده و اکنون نمایندگیهای مذکور با حضور مسئولان وزارت امور خارجه دو کشور رسما بازگشایی میشوند.
پاتل همچنین در بخش دیگری در پاسخ به سوالی درباره دیدار مستقیم راب مالی، نماینده آمریکا در امور ایران و سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل گفت: «همانطور که قبلاً از من شنیدهاید ما ابزاری برای برقراری ارتباط با ایران و رساندن پیامهایی به آنها داریم که به نفع آمریکاست. ما قصد نداریم محتوای آن پیامها یا ابزارها را به تفصیل بیان کنیم. من سخنی اضافهتر از قبل ندارم.
پیشتر روزنامه انگلیسی “فایننشال تایمز” مدعی شد که طبق گفته دیپلماتها راب مالی، نماینده آمریکا در امور ایران، چندین بار با امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل دیدار کرده است.
این روزنامه در ادعایی نوشت: «تصور میشود که این گفتگوها اولین تماس مستقیم بین مقامات آمریکایی و ایرانی از زمانی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا بحران را در سال ۲۰۱۸ با خروج از توافق هستهای آغاز کرد.»
منبع مطلع این روزنامه مدعی شده که این گفتگوها در درجه اول بر امکان تبادل زندانیان با ایران متمرکز بود.
برچسب ها :آمریکا ، ایران و عربستان ، ججین ، کاخ سفید
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰