هیچ کس نباید نگران موشک های ایران باشد/دیگران را هم تقویت می کنیم
رئیس جمهور گفت: هیچ کس نباید نگران سلاح، موشک یا تقویت بنیه دفاعی ایران باشد؛ ما از قدرت خود همواره برای تقویت دیگران استفاده کرده ایم.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری امروز(چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت اظهارداشت: به تعبیر امام معصوم فاطمه اطهر(س) یک اسوه حسنه و الگوی نیکو و زیبا برای همه مردم جهان است. صبر، استقامت، عبادت، ایمان و دفاعش از حق میتواند راهنما و الگوی ما باشد.
وی با بیان اینکه روز زن در ایران تنها به معنای یک روز تقویمی و تشریفاتی نیست، گفت: روز زن در واقع تجدید پیمان با فرهنگ اسلام و دستورات قرآن و سیره پیامبر(ص) و ائمه هدی(ع) نسبت به زنان جامعه است.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما مردسالاری، زن سالاری، مرد ستیزی و زن ستیزی را قبول نداشته و نه مرد را مایه خیر مطلق میدانیم و نه بر اساس برخی از افکار نادرستی که وجود دارد، زن را منشأ شر میدانیم؛ زن و مرد هر دو انسان و در پیشگاه خداوند دارای کرامت و عزت هستند و برتری و مقام آنها وابسته به ایمان، تقوا و مجاهدت خودشان است.
روحانی با اشاره به اینکه جنسیت دخالتی در کرامت و عزت انسانی مرد یا زن ندارد، افزود: معتقدیم بسیاری از فاصله جنسیتی که امروز در جوامع دنیا وجود دارد، ناصحیح و آنچه اسلام میخواهد، عدالت واقعی جنسیتی است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز در فضای اجتماعی جامعه ما زنان در پی حقوق واقعی خودشان هستند و از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون در علم، دانش و مشارکت اجتماعی نقش آفرین بوده اند.
روحانی با اشاره به نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و تعبیری که امام راحل راجع به این نقش داشتهاند، گفت: امروز نیز در انتخابات متعدد در ایران و در تمام تظاهرات و راهپیمایی ها که به نفع نظام انجام میگیرد و نیز در مسایل اجتماعی و مشاغل مختلف مدیریتی، علمی، دانشگاهی، پزشکی و مسئولیتهای گوناگون، حضور زنان پررنگ است.
رئیس جمهور ادامه داد: امروز بواسطه فضای مجازی که بوجود آمده، زنان فرصت جدیدی برایشان ایجاد شده تا هم نظراتشان را اعلام کنند و هم دانش و اعتقاد خودشان را تبیین کرده و برای اشتغال محترمانه و عزتمندانه در جامعه تلاش کنند.
روحانی خاطرنشان کرد: بنابراین روز زن، به این معناست که مقام مادران و زنان را پاس بداریم و از همه مهمتر از سیره و روش زندگی فاطمه اطهر(س) و ائمه هدی و پیامبر اسلام(ص) به خوبی استفاده و بهرهبرداری کنیم.
رئیس جمهور افزود: امروز بالاترین نیاز ما در جامعه اسوه قرار دادن پیامبر(ص) و ائمه هدی(ع) برای زندگی است چراکه آنچه میتوانیم به عنوان مشکل جامعهمان قلمداد کنیم تنها مشکل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیست. البته ممکن است در این زمینهها هم مشکلاتی باشد اما از همه مهمتر اینکه نگذاریم مشکلات بداخلاقی در جامعه ما رسوخ کرده و از هم فاصله بگیریم.
روحانی اظهار داشت: باید مسائل و مشکلات کشور حل و فصل شود و در این راستا همه باید دست به دست هم دهیم؛ اینطور نیست که در برابر مشکلات جامعه فقط دولت مسئول است و بقیه سخنگو هستند. اگر بناست کسی از طرف ملت سخنگو باشد، این رئیس جمهور است که منتخب مردم بوده و میتواند بهترین سخنگو از طرف مردم، مطالبات و خواست مردم باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه نادرست است که برخی فکر کنند، سخنگوی مردم هستند و دولت صرفاً باید پاسخگو باشد، اظهار داشت: دولت مسئولیتهایی دارد و در برابر مسئولیتهای خود پاسخگوست و این در حالی است که همه نهادها، قوا، ارکان و ارگانها، در قبال ملت مسئولند و همه باید پاسخگو بوده و به قانون اساسی عامل باشند و کسی که طبق قانون اساسی میتواند راجع به قانون اساسی حرف بزند، سوال کند و تذکر دهد و توضیح بخواهد، رئیس جمهور است و بنابر این همه باید به وظایف خود به خوبی عمل کنیم.
روحانی با اشاره به ضرورت حفظ انسجام اجتماعی و استقرار اخلاق سیاسی و اجتماعی در جامعه، گفت: در این راستا باید بدانیم انتخابات ۴ سال یکبار بوده و هر روز انتخابات نیست؛ مردم در ۲۹ اردیبهشت پای صندوق آراء آمدند و نظر خودشان را اعلام و رئیس جمهور و اعضای شورا را انتخاب کردند کما اینکه در مقاطع دیگر نمایندگان مجلس و خبرگان را به همین شکل برگزیدند.
رئیس جمهور با بیان اینکه بعضیها فکر میکنند هنوز دوران انتخابات است و یادشان رفته که انتخابات تمام شده، اظهار داشت: بسیاری از سخنان، حرفها و نکات از طرف افرادی به گوش میرسد که وقتی عمق آن حرف شکافته شود معنایش این است که هنوز ما در فضای انتخابات و رقابت انتخاباتی هستیم.
روحانی با بیان اینکه امروز روز حل مشکلات مردم است و همه باید در این مسیر دست به دست هم دهیم، خاطرنشان کرد: همه حق دارند انتقاد کنند، انتقاد وظیفه همه و در اسلام به معنای سخن دلسوزانه و اصلاحگرانه است؛ همه در برابر پیشوایان و مسئولین حق نصیحت دارند؛ نصیحت همان انتقاد سازنده و دلسوزانه است و تخریب به معنای نقد نیست.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه همه ما بندگان خداییم و همه باید احساس مسئولیت کنیم، اظهار داشت: باید باور کنیم، ضربه به دولت، ضربه به نظام است. اگر کسی فکر میکند، تضعیف دولت موجب تقویت نظام میشود در اشتباه است. بخش بزرگ مسئولیت و بار سنگین نظام بر عهده دولت بوده و صدها هزار کارگزار در سراسر کشور به عنوان دولت، خادم مردم هستند و تلاش میکنند.
روحانی با بیان اینکه بعضیها فکر میکنند که اگر دولت تضعیف شد، نهادهای دیگر تقویت میشوند، گفت: اینطور نیست؛ ما امروز در یک کشتی نشستهایم و اگر بخشی از کشتی را تخریب شود، همه کشتی با هم غرق میشود.
رئیس جمهور افزود: پیروی از سیره پیامبر(ص) و ائمه هدی(ع) به همین معنا است که به دنبال اخلاق، انسجام ملی، رفاه ملت و حل مشکلات مردم باشیم و همه در این زمینه احساس مسئولیت کنیم و دست به دست هم دهیم.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحرکات برخی کشورها در منطقه نسبت به ایران و دنبال کردن ماجرای قدیمی ایرانهراسی از سوی آنها، گفت: ایران به دنبال عزتمندی بوده و هست اما هیچگاه به فکر زورگویی و تجاوز به دیگران نبوده و نخواهد بود.
وی تاکید کرد: تاریخ هم نشان میدهد که ملت ایران هیچگاه به ملتی ظلم نکرده و سرزمین کسی را غصب نکرده است؛ ما هیچگاه همسایگان خود را بمباران نکرده و هر روز مردم منطقه را در فشار قرار ندادیم و نه تنها مردم را از سرزمین خودشان آواره نکردیم، بلکه آوارگان دیگر را هم به میهمانی پذیرفتیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران کشوری در مسیر رشد، توسعه و پیشرفت است، تاکید کرد: همه باید بدانند که ما نگران رشد دیگران نیستیم و میدانیم در این منطقه وقتی به تعالی میرسیم که همه با هم رشد کنیم و دلمان میخواهد همه کشورهای همسایه و منطقه در رشد و در مسیری باشند که موجب تعالی مادی و معنوی همه است.
روحانی با بیان اینکه قدرت اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و بویژه قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران علیه دیگران نیست، افزود: ما قدرت نظامیمان را تقویت نمیکنیم تا کشوری را مورد حمله قرار دهیم، بلکه قدرت دفاعی ما صرفاً بازدارنده و یا در شرایطی برای دفاع از کشور است.
رئیس جمهور اظهار داشت: سلاح ما برای صلح، تقویت ثبات و امنیت و برای این است که دیگران قصد تجاوز به کشورمان را نداشته باشند؛ پس هیچ کس نباید نگران سلاح، موشک یا تقویت بنیه دفاعی ایران باشد، چون تاریخ این واقعیت را به ما میگوید ما در طول ۴۰ سال بعد از انقلاب به کسی تجاوز نکردیم درحالی که اگر به دنبال سلطهطلبی بودیم در بسیاری از مقاطع، شرایط مناسب وجود داشت ولی از هیچ فرصتی سوء استفاده نکردیم.
روحانی با بیان اینکه ما از قدرت خود همواره برای تقویت دیگران استفاده کردیم، گفت: روزی که کشورهای دیگر به هم تجاوز کردند، ما پذیرای هر دو بودیم؛ آن روزی که عراق به کویت تجاوز کرد، ما در جنوب پذیرای کویتیها و در بخش میانی و غرب پذیرای عراقیها بودیم و دو طرف به ما پناه آوردند و به هر دو کمک کردیم و پذیرایی و میهماننوازی کردیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: آنهایی که در طول ۷۰ سال گذشته در منطقه، آشوب، جنگ و ویرانی را به بار آوردند و هر روز دنبال قتلعام مردم بودند و صبرا و شتیلا را درست کردند، دیگر جایی ندارد که بخواهند دم از خطر ایران بزنند. ایران برای هیچکس خطر نیست. ایران برای کل این منطقه ثبات و امنیت است؛ البته از حقوق خودش به خوبی دفاع خواهد کرد.
روحانی با اشاره به نزدیکی به ایام سال جدید ضمن اظهار امیدواری از اینکه سال آینده سال پربرکتی برای مردم بوده و خداوند رحمتش را بیشتر بر ما نازل کند، خطاب به وزرا، معاونین و مسئولین دستگاههای ذیربط در ایام عید نوروز، گفت: در این ایام باید دلها را شستشو دهیم و از اختلافات و کینهها بگذریم و به یاد حق و مردم باشیم؛ در این ایام همه مسئولین باید بیشتر به فکر مردم باشند تا مردم راحتتر بتوانند اجناس مورد نظر خودشان را فراهم کرده و به راحتی به مسافرت خودشان بپردازند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ستادهای نوروزی در ایام تعطیلات باید فعال باشند و مسئولان در راستای آماده سازی جاده ها و استقرار گروه های امدادی تلاش کنند، اظهار امیدواری کرد که همه در نشاط و خوشحالی وارد سال جدید شده و سال ۹۷ سال نشاط مردم ایران، منطقه و همه مسلمانان باشد و بتوانیم همدیگر را یاری کنیم و شرایط ما در سال آتی از لحاظ اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی از سالهای قبل بهتر و برتر باشد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰