هیچ مجموعهای مخالف تاثیر قطعی معدل نیست/ طرح عفاف و حجاب ربطی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان به سوالاتی پیرامون مصوبات این نهاد، پاسخ داد.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، چهل سال پیش در چنین روزهایی، شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف کمک به گسترش فرهنگ اسلامی در جامعه و تقویت علمآموزی پا به عرصه وجود گذاشت.
در طول این چهار دهه، این شورا به عنوان نهادی که موظف است موضوع فرهنگ و علم را در کشور طراحی و برنامهریزی کند، همواره از اهمیتی راهبردى برخوردار بوده تا جاییکه حجم زیادی از آنچه امروز در حوزه فرهنگ، علم و آموزش، مبنای عمل قرار میگیرد، براساس مصوباتی است که در این شورا به تصویب رسیدهاند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه آیا مصوبه یا تمهیدات خاص و جدیدی را در نظر گرفته است؟
شورا از حدود بیست و چند سال پیش در دورههای مختلف با حضور روسایجمهور مختلف، مصوباتی در حوزه عفاف و حجاب داشته و برای دستگاهها هم تکالیف را روشن کرده است. بعضی از دستگاهها هم کارهای مثبت و ارزندهای انجام دادهاند. اما مصوبهای که مجلس در این باره دارد (لایحه عفاف و حجاب)، ربطی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد. قوه قضاییه لایحهای ۹ مادهای نوشت و به دولت ارائه داد. دولت شهید رئیسی ۹ ماده را به ۱۵ ماده ارتقاء داد و بعد به مجلس ارائه شد. مجلس یک سال و اندی روی این موضوع کار کرد و به هفتاد و چند ماده ارتقاء داد. شورای نگهبان ایراداتی داشت که حل شد؛ اما هنوز رئیس مجلس به رئیس قوه مجریه ابلاغ نکرده است. البته چه ابلاغ شود چه نه؛ اجرا شود یا نه؛ در حوزه کار شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست.
کانتینرهایی که وارد کشور میشوند، هیچکدام از ایکسری رد نمیشوند
ما کار پژوهشی دقیقی که انجام دادیم، ۱۰ محور داشت. بخشی مربوط به پوشاک و بخشی مربوط به تولیدکننده و طراح بود؛ یعنی سیاستگذاری در حوزه پوشاک است که اگر حمایت و تقویت شود که ما طراحی بومی برای پوشش داشته باشیم، بسیار به مسئله عفاف و حجاب یا قاچاق پوشاک کمک میکند. من بررسی کردم ۶۰ درصد پوشاک در کشور قاچاق است که چه ضربهای به تولیدکننده میزند، اصلا به مسئله عفاف و حجاب هم کاری نداشته باشیم. مسئولین میگویند این قاچاق از طریق کولبری و شوتی و … است. آیا چند هزار تن قاچاق از این ۲ طریق امکانپذیر است؟ من از بندر شهید رجایی بازدید کردم، کانتینرهایی که داخل کشور میشوند، هیچکدام از طریق ایکسری کنترل نمیشوند. فقط یک دستگاه برای کنترل کانتینرهای ترانزیت وجود دارد و اصلا برای کانتینرهای داخل استفاده نمیشود؛ یعنی در را باز کرده و بعد میبندند. اگر بخواهند اسلحه هم وارد کنند، متوجه نمیشوند! من پیگیر این قصه شدم؛ در حالی که مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست. من این آسیبها را به وزیر اقتصاد وقت هم اطلاع دادم و تا الان که خبر دارم اتفاقی نیفتاده است.
با وجود گذشت دو سه سال از اجرای قانون تاثیر معدل در کنکور، همچنان اعتراضهایی نسبت به این مصوبه وجود دارد. تا جاییکه برخی معتقدند این مصوبه بازار نمرهفروشی را در برخی مدارس داغ کرده است. برخی هم معتقدند که با این مصوبه، مافیای کنکور کمرمق شده اما مافیای معدل جای آن را گرفته است. نظر شما در این باره چیست؟
اولا هدف اصلی مصوبه تاثیر معدل بر کنکور کوتاه کردن دست مافیا یا برقراری عدالت آموزشی نبوده است. هدف این بود که دانشآموز به مدرسه بازگردند. در متوسطه دوم به کتاب بازگردند و کتاب را جدی بگیرند. معلم را جدی بگیرند. الان اگر از معلمان نظرسنجی کنید، قریب به اتفاق میگویند این مصوبه خوب است. برای این که قبلا دانشآموز متوسطه دوم به دنبال کلاسهای کنکور، مدرسه را رها میکرد و به کتابهای درسی مراجعه نمیکرد. ما هدفمان این بود و تامین شد. نکته دوم اینکه اصلا این آزمونهای نهایی، آزمون مدرسهای نیستند. یعنی اولا آزمون سراسری است؛ مثل کنکور و ثانیا آزمون یک استان در استان دیگر تصحیح میشود. هر برگه آزمون هم ۲ مصحح دارد که این مصححان از هم خبر ندارند و نام دانشآموز و شهر را نمیدانند. اگر فاصله نمره این ۲ مصحح یک نمره و بیشتر باشد؛ مصحح سوم باید رسیدگی کند و تا این اختلاف حل نشود، نمره اعلام نمیشود. در آزمون سراسری نیز تمام مجموعههای انتظامی، امنیتی و استانداریها پای کار هستند. عین کنکور و دقیقتر از کنکور. مدرسه معدل اعلام نمیکند که خرید و فروش شود. معدل در سامانه اعلام شده و معلم، مدیر و مدرسه هم خبر و دسترسی ندارند.
برچسب ها :اخبار فرهنگی ، ججین ، حجاب ، کنکور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰