“هپاتیت” دیگر کشنده نیست! / چه کسانی در معرض هپاتیت هستند

رییس شبکه هپاتیت کشور گفت: هپاتیت اگر زود تشخیص داده شود بیماری کشنده نیست و به راحتی قابل درمان است. این بیماری بیشتر در مردان شایع است بخصوص مردانی که بین ۲۳ تا ۵۰ سال هستند بیشترین آمار را به خود اختصاص داده اند.

کد خبر : 29666
تاریخ انتشار : شنبه 11 شهریور 1396 - 5:05

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از جام جم آنلاین  ، دکتر سید موید علویان، فوق تخصص گوارش و کبد  گفت : در دنیا با ۲ نوع ویروس هپاتیت B و هپاتیت C رو به رو هستیم، که این ۲ نوع بیماری جزء بیماری هایی هستند که باعث نارسایی کبد، سیروز کبدی و سرطان کبد می شود به همین سبب سیاست های دنیا و بهداشت جهانی در پی کنترل این ۲ نوع عارضه هستند. در خصوص هپاتیت B به دلیل قدیمی بودن ویروس و شیوع بیماری در دنیا از ۲ تا ۷ درصد تخمین زده شده، بر اساس مناطق شیوع بالا ، پایین و متوسط در تمامی دنیا تقسیم بندی می شود.

وی در ادامه افزود: بیش از ۴۰ سال است که واکسن هپاتیت ب استفاده می شود، اکثر کشور های دنیا واکسن هپاتیت ب را در برنامه نوزادانشان قرار می دهند چرا که واکسنی بی عارضه بوده و به همین سبب شیوع هپاتیت در کشورهای دیگر به دنبال واکسیناسیون کاهش یافته است. اما در کشور ما از قبل از زمان واکسیناسیون در اکثر کشور شیوع متوسط یا بالا داشتیم، خوشبختانه از سال ۱۳۷۳ که واکسن هپاتیت ب در نوزادان و افراد پرخطر استفاده شد شیوع هپاتیت ب در اکثر نقاط کشور به کمتر از ۲ درصد رسیده است و تنها ۲ استان گلستان و سیستان و بلوچستان که شیوع بیماری بیش از ۲ درصد گزارش شده است.

رییس شبکه هپاتیت کشور گفت: تخمین زده شده، قریب به ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مبتلا به هپاتیت داریم که ۷۰درصد آن ها ناشناخته هستند. هپاتیت C ویروس جدیدی است که تا سال ۱۹۹۰ میلادی ناشناخته تلقی می‌شد. این ویروس در قدیم از طریق تزریق خون به افراد سرایت پیدا می کرد و افراد هموفیلی و تالاسمی و دیالیزی بیشترین میزان خطر را به خود اختصاص داده بودند اما بعد از سال ۱۳۷۵ که خون ها از نظر عدم ابتلا به ویروس هپاتیت بررسی می شود دیگر این گزینه عاملی کمرنگ شده است و اخیرا افراد از طریق اعتیاد تزریقی، رفتار پُرخطر جنسی، خالکوبی، حجامت، اقدامات دندان پزشکی غیر بهداشتی از اقدامات پُر خطر در انتقال این ویروس شناخته شده است.

به گفته علویان، خوشبختانه در کشور ما شیوع بیماری کم و سلامت خون ها بالاست، در منطقه خاورمیانه جزء کمترین شیوع ابتلا به ویروس هپاتیت هستیم. در ایران ۲۸۶ هزار نفر مبتلا به هپاتیت C هستند، در سراسر کشور ما روش های تشخیصی برای شناسایی هپاتیت B ,C وجود دارد و امکان انجام آن آزمایشات اولیه و تخصصی به راحتی امکان پذیر است.

این فوق تخصص گوارش و کبد متذکر شد: هپاتیت B،C دارای هیچ گونه علامتی نیست که ما بتوانیم نشانه هایی را ذکر کنیم تا با مشاهده آن افراد به وجود این ویروس در بدنشان شک کنند و تنها راه شناسایی آن انجام آزمایش است. بیماری در مراحل پیشرفته ممکن است از یک خستگی و ضعف و بی حالی تا زردی و آب آوردن شکم و ورم دست و پا خود را آشکار کند. بسیار به افرادی که سابقه این بیماری در خانواده شان وجود دارد توصیه می شود آزمایش های تشخیص هپاتیت را انجام دهند. هپاتیت بیماری قابل علاج است و ۱۰۰درصد با دارو کنترل می شود، خوشبختانه داروهای هپاتیت C در ایران تولید شده و با اثر بخشی بیش از ۹۸ درصد تحت بیمه قرار دارند.

رییس شبکه هپاتیت کشور در پاسخ به این پرسش که آیا هپاتیت می تواند منجربه پیوند کبد شود گفت: بله، اگر بیماری در مراحل پیشرفته تشخیص داده و آسیب های جدی به کبد وارد شود و نارسایی کبد را در پی داشته باشد و در نهایت فرد ناچار به انجام پیوند کبد است. در کشور ما حداقل ۴ مرکز پیوند کبد داریم و بیش از ۷۰۰ نفر سالیانه این عمل را می دهند. البته این تعداد بالاترین تعداد پیوند کبد در منطقه خاورمیانه است. لازم به ذکر است بیماری هپاتیت C اگر زود تشخیص داده شود با مصرف ۳ الی ۶ ماه دارو کاملا قابل درمان است. هپاتیت B نیز قابل کنترل است و با مصرف دارو نیز میتواند جلوی تکثیر دارو را گرفت.

به گفته علویان، در ایران حدود ۱میلیون ۴۰۰ هزار نفر مبتلا به هپاتیت B و در دنیا ۲۰۰ میلیون نفر به این بیماری گرفتار هستند، اما هپاتیت C در ایران حدود ۲۸۶ هزار نفر مبتلا شناسایی شده اند و در دنیا ۷۰۰ میلیون نفر، بنابراین هپاتیت B شایع تر است.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: هپاتیت B بیشتر از طریق مادر به نوزاد منتقل می شود البته بعد از واکسیناسیون نوزادان دیگر خطر انتقال مطرح نیست لذا به همین سبب بارداری برای این دسته از بیماران به راحتی میسر است. در رابطه با هپاتیت نوع C، به دلیل ریشه کن شدن ۱۰۰درصدی ویروس بحث انتقال دیگر مطرح نمی شود.

رییس شبکه هپاتیت کشور خاطرنشان کرد: تمام داروهایی که برای درمان هپاتیت نیاز داریم در کشور ما توسط صنعت دارویی تولید و عرضه می شود و این افتخار را داریم تا پا به پای دنیا در این کار گام برداریم، اما مشکلاتی که که در این خصوص وجود دارد در رابطه با هپاتیت C است، بیشترین مبتلایان به این ویروس انسان هایی هستند که شرایط مالی مناسبی نداشته و برخی حتی دفترچه بیمه ندارند. لذا از دولت جدید تقاضا می کنیم که با درمان رایگان بیماران در زندان حداقل بتوانند کمک بیشتری در این زمینه به ما بکند تا بتوان با گذر زمان هپاتیت را ریشه کن کنیم.

علویان در پایان خاطرنشان کرد: هپاتیت اگر زود تشخیص داده شود بیماری کشنده نیست و به راحتی قابل درمان است. این بیماری بیشتر در مردان شایع است بخصوص مردانی که بین ۲۳ تا ۵۰ سال هستند بیشترین آمار را به خود اختصاص داده اند.

بیتا نوروزی – خبرنگار جام جم آنلاین

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

5 × 1 =