همه فواید خردل
خردل زرد میتواند به بهبود هضم غذا در بدن کمک کند.
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، این روزها خواص خردل موضوع مورد علاقه بسیاری از مردم شده است تا علاوه بر اینکه از طعم و عطر و رنگ بینظیر آن برای چاشنی غذاهای خود استفاده کنند، بتوانند از مزایای سلامتی آن هم بدانند درادامه با فایدههای علمی خردل برای سلامتی آشنا میشودید.
سرعت به سوختوساز
خردل زرد میتواند به بهبود هضم غذا در بدن کمک کند. طبق مطالعات انجام شده، مصرف این محصول همچنین میتواند تولید بزاق را ۸ برابر افزایش دهد. خردل زرد عملا فرایند متابولیسم و هضم غذا در بدن را تندتر میکند. همچنین خردل با داشتن ترکیبات ضدقارچی و ضدعفونی کنندگی در تقویت سیستمایمنی بدن موثر خواهد بود.
افزایش ایمنی بدن
ویروسها و باکتریها میتوانند موجب بهوجود آمدن عفونتها شده و به بدن انسان آسیب میزنند. طبق تحقیقات انجام شده، مواد مغذی موجود در دانههای خردل زرد از قبیل: منگنز، آهن، منیزیم و سلنیوم در متعادل نگهداشتن فشارخون و تقویتایمنی بدن دربرابر عفونتها و ویروسها مفید هستند. به همین دلیل است که ما میتوانیم با مصرف خردل زرد از بدن خود دربرابر بیماریها محافظت نموده و سلامت خود را بهدست آوریم.
مقابله با ناراحتی معده
گفته میشود که خوردن ترکیبی از آب و یک قاشق چایخوری دانه خردل زرد میتواند در درمان اختلالات و ناراحتیهای معده از جمله یبوست موثر باشد. به همین دلیل خردل برای سیستم گوارشی ما بسیار مفید بوده و در مراقبت از معده بهویژه پس از خوردن بیش از حد غذا یا مواد خوراکی به ما کمک میکند.
پیشگیری از سرطان
خردل زرد حاوی ترکیبات متعدد و گوناگون با فواید قابل توجهی است و گلوکوزینولات یکی از این ترکیبات است. بهطور علمی ثابت شده است که گلوکوزینولات در پیشگیری از انواع گوناگون سرطان موثر است. با در نظر گرفتن واکنشهای شیمیایی، گلوکوزینولات با کمک آنزیم میروسیناز به ایزوتیوسیانات تبدیل میشود.بهعلاوه، این ترکیب پیشگیریکننده از پیشرفت سرطان همچنین میتواند مانع از تشکیل سلولهای سرطانی در بدن شود. ماهیت پیشگیری کنندگی شیمیایی دانههای خردل بدون داشتن تاثیری بر سلولهای معمولی موجب تحریک شکلگیری آپوپتوز میشود.
پیشگیری از کلسترول
کانولا یا روغن خام بهدست آمده از دانههای خردل زرد دربردارنده اسید اوریک است. بر طبق تغذیه روزانه، نسبت امگا ۶ و امگا ۳ در روغن کانولا ۲ به یک است. همین ویژگی این روغن را به سالمترین روغن خوراکی تبدیل کرده است، زیرا کانولا همچنین میتواند در پایین آوردن کلسترول نیز موثر باشد. این ویژگی از مقدار چربی کم موجود در خردل زرد نیز ناشی میشود. بنابراین، میتوان گفت که این ادویه یا ترکیب غذایی میتواند گزینه مناسبی باشد که بدون خطر افزایش کلسترول به غذاهای خوشمزه و لذیذ افزوده یا با آنها ترکیب شود.
مناسب برای رژیمغذایی و سیستمگوارشی
خردل زرد منبعی غنی از فیبر است و گزینه مناسبی برای سیستم گوارشی به شمار میرود. خردل زرد فعالیت سیستم گوارش را سرعت بخشیده و به آن کمک میکند تا بدون هیچمشکلی به فعالیت خود ادامه دهد. ما تقریبا میدانیم که فیبر با ایجاد احساس پُری برای مدت زمان طولانیتری در ما انتخاب خوبی برای رژیم غذایی خواهد بود. بنابراین، خردل زرد میل به پرخوری در فرد را نیز کاهش میدهد.طبق مطالعات انجام شده، فیبر همچنین دربردارنده کالریهای مشابه موجود در کربوهیدرات است و خوردن آن ما را از مواد مغذی لازم و ضروری محروم نمیکند.
افزایش اشتها و آدرنالین
طبق مطالعهای که در استرالیا انجام شد، عطر و بوی قوی موجود در خردل زرد طعم غذا و تحریک برای خوردن آن را چند برابر میکند.توازن میان عطر و طعم شدید این محصول و لذت حاصل از خوردن آن غذای خوشمزه باعث به اوج رسیدن لذت و رضایت حاصل از خوردن غذا میشود. عطر و طعم قوی و تند خردل زرد موجب بالا رفتن آدرنالین میشود. خردل زرد گزینه مناسبی برای سرعت بخشیدن به همه سیستمها و مکانیزمهای جسمی بهشمار میرود.
حفظ توان و نیروی اندامهایبدن
طبق اطلاعات منتشر شده در پایگاه اطلاعاتی کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا یک قاشق چایخوری خردل زرد حاوی ۵ کیلو کالری انرژی است. دانههای خردل زرد منبعی غنی از سلنیوم، منیزیوم و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این ۳ ترکیب در حفظ توان و نیروی اندامهای بدن موثر هستند.
بهبود عملکرد مغز
خردل زرد همچنین دربردارنده امگا ۳ و امگا۶ است. طبق مطالعات انجام شده، این دو ماده غذایی برای بهبود عملکرد مغز بسیار مفید و مناسب هستند. بهعلاوه، خردل زرد همچنین دربردارنده پتاسیم است. مصرف خردل زرد به مغز کمک میکند تا با جابهجا کردن اکسیژن غذای کافی خود را دریافت کند. پتاسیم همچنین مسئولیت فرستادن نوروترنسمیترها در مغز را بر عهده دارد و باین ترتیب سیگنالها را به عصبها ارسال میکند. بنابراین، خردل زرد برای کودکانی که هنوز در مرحله رشد قرار دارند و نیاز به تقویت هوش در آنها وجود دارد به شدت توصیه میشود.
مقابله با آرتریت روماتوئید
دانههای خردل زرد دربردارنده سلنیوم و منیزیم هستند. گفته میشود که این دو ماده مغذی با داشتن ویژگیهای ضد التهابی میتوانند با بیماری آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی مقابله کرده و در پیشگیری از آسم موثر باشند. به این ترتیب، در شرایط ابتلا به بیماری آسم یا روماتیسم مفصلی مصرف خردل زرد توصیه میشود.
جلوگیری از کمخونی
آیا از دیگر فواید مصرف خردل زرد در سلامت خود آگاه هستید؟ زینک موجود در خردل زرد آن را به گزینهای مناسب برای پیشگیری از کمخونی تبدیل میکند. ما خوب میدانیم که وجود زینک در بدن برای خون بسیار مهم است، زیرا زینک وظیفه تولید هموگلوبین و گلبول قرمز را بر عهده دارد. کمبود زینک علت اصلی بیماری کمخونی است و در صورت نیاز به گلبول قرمز بیشتر مصرف زینک- و خردل زرد حاوی زینک- نیز توصیه میشود.
محافظت از کلیهها
خردل زرد سرشار از کلسیم و پتاسیم است. این دو ماده با اثربخشی مشترک میتوانند در حفاظت از کلیهها در بیماریهایی مثل سنگ کلیه مفید باشند.به این منظور، کلیه پتاسیم را تصفیه کرده و از طریق ادرار آن را از بدن خارج میکند. بنابراین، میتوان گفت که پتاسیم عاملی موثر در حفظ سلامت کلیه است.
دریافت انرژی بیشتر
هر قاشق چایخوری خردل زرد دربردارنده ۱۵ کالری، ۱.۱ گرم کربوهیدرات، ۰.۵ گرم فیبر و ۰.۹ گرم چربی است. متخصصان تغذیه بر این باورند که این مواد مغذی منابع انرژی هستند. به این ترتیب میتوانیم نتیجه بگیریم که با خوردن خردل زرد انرژی زیادی برای انجام کارها و وظایف خود دریافت خواهیم کرد. علاوه بر این، با مصرف این ماده غذایی میتوانید انرژی لازم برای انجام فعالیتهای خود را ذخیره کنید.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰